30 / 04 / 2024

Kandıra kaçak yapı

Kandıra kaçak yapı

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir iş hanının çatı katındaki kaçak yapı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Kocareli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı kaçak yapılara geçit vermiyor. Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor.

Hilal Kaplan'dan kaçak yapı eleştirisi!

Fatih Portakal'ın İzmir Seferihisar'daki 9 dönümlük çiftlik evinde, imar izni bulunmamasına rağmen üç tane de kaçak yapı inşa ettiği, Yılmaz Özdil'in de Bodrum'daki villasına kaçak eklemeler yaptığı ve Can Dündar'ın Bodrum'daki villasında orman arazisini işgal ettiği ortaya çıkmıştı...

Kandıra'da iş hanının çatı katındaki kaçak yapı mecliste!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir iş hanının çatı katındaki kaçak yapı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'daki kaçak yapılar ilçe ilçe tespit ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Muğla'da kaçak yapıların tespiti ve yıkılmasının ardından sıra İstanbul'a geldi. İstanbul'da bulunan 4 milyon kaçak yapı uydularla tespit ediliyor.

Kocaeli Kandıra'daki 54 kaçak yapı yıkılıyor!

Kocaeli Kandıra'da bulunan 2018'de yapılan ve imar barışından faydalanamayan 54 kaçak yapı yıkılıyor.

Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Kocareli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı kaçak yapılara geçit vermiyor. Kandıra'da kaçak yapılar yıkılıyor.

Kocaeli'de 28 adet kaçak yapı yıkıldı!

Kaçak yapılara geçit vermeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra'da yer alan 28 adet kaçak yapıyı yıktı

Yaylalarda kaçak yapılaşma arttı!

Devletin yaylalardaki kaçak yapıları yıkma kararına rağmen, Karadeniz'in dört bir yanında yaylalardaki yapılaşma sürüyor. Yemyeşil yaylalar, bilinçsiz vatandaşlar tarafından resmen katlediliyor.

Antalya Kemer'de kaçak yapılar yıkıldı!

Antalya Kemer'deki Beldibi mahallesinde yıkım çalışmaları yapan belediye ekipleri, bugün de Kemer merkezde, Balık, Dinçer ve Tıraş ailelerinin ortak mülkiyet sahibi oldukları kaçak yapıyı yıkarak, imara uygun hale getirdiler.

Antalya kıyılarındaki kaçak yapılar önlenemiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kıyı işgallerinin önlenmesi talimatına rağmen Antalya'nın inci gerdanlığı olan falezlerdeki kaçak yapılar bir türlü engellenmedi.

Mersin Mezitli'de kaçak yapı alanında imar tadilatı yapıldı!

Mezitli'nin Viranşehir sahilinde müteahhit Mazlum Pektaş'a ait binayı mahkeme kararına rağmen yıkmayan belediye kaçak yapının bulunduğu alanda imar tadilatı yaptı

Kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsat alınmasına rağmen ruhsat ve eki projelere aykırı olarak inşa edilen yapılara kaçak yapı deniyor. Kaçak yapılar uygun hale getirilmediği takdirde yıkılıyor. Peki, kaçak yapı ne zaman yıkılır?

Kocaeli'deki 9 adet kaçak yapı yıkıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar İşleri Şube Müdürlüğü kaçak yapılara geçit vermiyor. Kaçak yapıyla mücadele kapsamında, Karamürsel ve Kandıra ilçelerinde kaçak yapılar yıkıldı.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kandıra kaçak yapı Haberi

Kandıra kaçak yapı

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir işhanının çatı katındaki kaçak yapıya ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli Kandıra ilçe merkezinde Cumhuriyet Caddesi ve İzmit Caddesi'nin kesiştiği noktada, Gökhan İşhanı'nın en üst katındaki yarım bırakılan kaçak yapı gerek cadde üzerindeki yaya güvenliği gerekse bitişindeki Akçakoca İlkokulu'ndaki öğrencilerin güvenliğini tehdit etmektedir. Yarım bırakılan ancak imar affından yararlandığı iddia edilen kaçak kat teknik eksikleri bulunduğundan tamamlansa dahi herhangi bir afet durumunda riskli yapılaşma özelliği göstermektedir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1- Göktaş İşhanı'nın çatı katında yer alan kaçak yapı hakkında İmar Barışı kapsamında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
2- Adı geçen binada bulunan...