28 / 04 / 2024

Kandıra'da iş hanının çatı katındaki kaçak yapı mecliste!

Kandıra'da iş hanının çatı katındaki kaçak yapı mecliste!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir iş hanının çatı katındaki kaçak yapı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bir işhanının çatı katındaki kaçak yapıya ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Kocaeli Kandıra ilçe merkezinde Cumhuriyet Caddesi ve İzmit Caddesi'nin kesiştiği noktada, Gökhan İşhanı'nın en üst katındaki yarım bırakılan kaçak yapı gerek cadde üzerindeki yaya güvenliği gerekse bitişindeki Akçakoca İlkokulu'ndaki öğrencilerin güvenliğini tehdit etmektedir. Yarım bırakılan ancak imar affından yararlandığı iddia edilen kaçak kat teknik eksikleri bulunduğundan tamamlansa dahi herhangi bir afet durumunda riskli yapılaşma özelliği göstermektedir'' diye konuştu. 

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1- Göktaş İşhanı'nın çatı katında yer alan kaçak yapı hakkında İmar Barışı kapsamında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
2- Adı geçen binada bulunan yapı hakkında belediye tarafından herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Kaçak yapı hakkında herhangi bir yıkım karar var mıdır?
3- Kaçak yapı hem yarı haliyle hem de güçlendirilmeden tamamlandığı hali ile özellikle bitişiğindeki ilkokul düşünüldüğünde büyük tehlike içermektedir. Bu yapıyla herhangi bir yıkım kararı ya da tavsiye uygulanacak mıdır?


Geri Dön