20 / 05 / 2024

kantin kiraları ödenecek mi

kantin kiraları ödenecek mi

Kovid-19 salgını sürecinde, en fazla olumsuz etkilenen iş kollarından birisi de kantinciler oldu. Kantinciler okulların kapanmasıyla birlikte, iş yeri ve ev kirasını ödeyemeyecek hale geldi.

Yüzde 55.9 olan iş yeri kira zammında sınır tanınmıyor: Mülk sahipleri yüzde 1.600'ü geçen zam istiyor!

İstanbul’da kantin kiralarında talep edilen fahiş artışlar gündem oldu. snaf, bu artışların olması halinde ürünlerin de zamlanacağını belirterek Milli Eğitim Bakanlığı’na çağrıda bulundu. İşte o rakamlar...

İş yeri kiraları ödenecek mi?

1 Eylül 2020 itibarıyla adli tatil sona erdi ve adliyeler tam kapasite çalışmaya başladı. Böylece kira problemleri gündeme geldi. Peki şimdi iş yeri kiraları ne olacak? İcra takipleri başlayacak mı?

Koronavirüs sürecinde iş yeri kiraları ödenecek mi?

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomiye olumsuz etkilerin azaltılması sebebiyle açıklanan önlemlerin yasalaştırılması için hazırlıklar devam ediyor. Peki koronavirüs sürecinde kapalı iş yerleri sahipleri kiralarını ödemeye devam edecek mi?

Kiram güvende sistemiyle kiralar gününde ödenecek!

Vakıfbank tarafından geliştirilen ‘Kiram Güvende Sistemi’ ile ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan sorun ortadan kalkıyor. Yeni sistem ile kiralar gününde ödenecek.

İzmir'de okul kantinlerinin yıllık kira bedelleri dudak uçuklatıyor!

İzmir'deki okul kantinlerinin yıllık kira arttı. En düşüğü yıllık 20 bin lira olan kantin kiraları 400 bin liraya kadar çıktı. En yüksek kira Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'ndeki kantin oldu.

Kamuda lojman kiraları 2016!

Lojman kiraları için ödenecek kira bedelleri her sene Maliye Bakanlığı tarafından açıklanıyor. 2016 yılında uygulanacak lojman kiraları 7 Ocak 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, kamuda lojman kiraları 2016 ne kadar oldu?

2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Gelir Vergisi Kanununda gereğince kira gelirleri için vergi ödeniyor. 2013 yılında elde edilen kira gelirlerinin vergisi 2014 yılında ödendi. Peki, 2014 yılında elde edilen kiraların vergisi ne zaman ödenecek?

Bayraklı'da kiralar uçtu!

Bayraklı'da son yıllarda yaşanan gelişmeler nedeniyle ilçedeki konut fiyatları tavan yaptı, kiralar da yükseldi. Altın Emlak Bayraklı Temsilcisi Gülden Sargıner, "5 yaşına kadar 140 metrekarelik bir evin kirası 2 bin 200 lirayı buluyor" dedi.

İşyeri kiraları hakkında kanun!

İşyeri kiraları hakkında yasal esaslar, 4 Şubat 2011 tarihinde 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Borçlar Kanunu kapsamında yer alıyor. İşte işyeri kiraları hakkında kanun...

Konut kiralarında artış oranı nedir?

Konut kiralamalarında yasal olarak, kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, konut kiralarında artış oranı nedir? Konut kiralarında artış nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Ekim ayında kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz malını kiraya veren mal sahipleri, Ekim ayında yeni kira döneminin başlaması ile kiracılarına zam yapabilecek. Peki, Ekim ayında kiralar ne kadar artacak? İşte kira zam oranları...

Hacettepe Üniversitesi'nde kiralık 10 kantin yeri ve ATM ihalesi 15 Ekim'de!

Hacettepe Üniversitesi Kiralama Komisyonu Başkanlığı'ndan Hacettepe Üniversitesi'nde yer alan 10 kantin yeri ve ATM'yi 15 Ekim 2014 tarihinde Çarşamba günü toplanacak komisyon huzurunda 09.30 itibariyle kiraya veriyor.

Manavgat Belediye Başkanlığı'ndan 3 yıllığına kiralık büfe, kantin ve dükkan!

Manavgat Belediye Başkanlığı; Side'de yer alan 2 büfe, 1 kantin ve 1 dükkanın kiralanmasını 9 Ekim 2014 tarihinde ihaleye çıkarıyor. Kiralama işi 3 yıl sürecek.

kantin kiraları ödenecek mi Haberi

kantin kiraları ödenecek mi


Kovid-19 salgını sürecinde, en fazla olumsuz etkilenen iş kollarından birisi de kantinciler oldu. Kamtinciler Mart ayından itibaren okulların kapanması sebebiyle iş yapamadıklarını, okulların kapalı olmasına rağmen bağkur pirimlerini ve kiralarını ödediklerini, devlettin kantinci esnafı için destek sağlamadığını ve gündemde de herhangi bir teşvik paketi ve primi olmadığını dile getiriyor. 

Gazete Damga'dan Osman Köse'nin haberine göre; Kantin-iş Sen. Genel Başkanı Okan Fırat, “31 Ağustos’ta Ankara’da yaptıkları basın açıklamasının ardından, sesimizi gerek ulusal basında gerek yerel basında ve her platformda duyurmaya kararlı olduklarını Kantin İşletmecilerinin mağduriyeti bir an önce giderilmelidir. Taleplerimize bir an önce cevap verilmelidir” diye konuştu. 

Kovid-19 salgını sürecinde Eğitim-Öğretime ara verilmesi sebebiyle 6 aydır iş yapamayan kantinci esnafı birikmiş iş yeri ve ev kirasını, elektrik, su, ısınma, vergi ve...