29 / 04 / 2024

kanuni şufa ne demektir

kanuni şufa ne demektir

Hisseli gayrimenkullerde söz konusu olan ön alım hakkı olarak da bilinen kanuni şufa hakkı nedir, detayları...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Mihrimah Sultan Külliyesi'nin önüne prefabrik yapı mı inşa edildi?

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başladığı öne sürüldü.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yol planında son durum!

Trabzon Yomra'da mevcut sahil yolunu Güney Çevre Yolu ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlayacak olan bölgede yapılması düşünülen Kaşüstü köprülü kavşağı, Trabzon’da gündemin en önemli maddelerinden biri olarak yerini koruyor.

Trabzon Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi restore edildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Biz burada sadece bir cihan padişahı Kanuni'nin bu şehre ait olduğunu hissettiren bir evin açılışını yapmıyoruz. Aslında tarihe, düne ve yarınımıza bir imza atıyoruz" dedi.

İnşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ve gerekli belgeler ile müracaat ediliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar sürede alınır?

İnşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Bir arsada inşaat çalışmalarına başlamak için ruhsat alınması gerekiyor. İnşaat ruhsatı almak için belediye, valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince başvuru yapılabiliyor. Peki, inşaat ruhsatı ne kadar zamanda çıkar?

Kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Bir yapının riskli olarak tespit edilmesi halinde, maliklerce veya kanuni temsilcilerince onbeş gün içinde itiraz edilebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde bir kişi itiraz ederse ne olur?

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Trabzon Kanuni Bulvarı ne zaman tamamlanacak?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarı’nın tüm bölümleri ile 2018 yılı sonuna kadar hizmete girmesinin planlandığını söyledi.

Hisseli tapuda şufa hakkı süresi!

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Peki, hisseli tapuda şufa hakkı süresi ne kadardır?

Şufa hakkı dava masrafları 2015!

Şufa hakkı sahibi satış bedeli ile alıcıya düşen tapu giderlerini, hâkim tarafından belirlenen süre içinde masrafları ödemekle yükümlü oluyor. Peki, şufa hakkı dava masrafları 2015 ne kadar?

kanuni şufa ne demektir Haberi

kanuni şufa ne demektir

Kanuni şufa nedir?

Kanuni şufa hakkı, bir gayrimenkulün satılması durumunda, önceliğin verildiği haktır. Bu hak, hissedarlık esasına göre, hissedarların birbirlerine karşı olan haklarını ifade eder.


Kanuni şufa hakkına sahip olmak için, taşınmaz bir malda az veya çok oluşuna bakılmaksızın hisse sahibi olmak yeterlidir. Bu nedenle kanuni şufa hakkının tapu kütüğünde şerhine gerek duyulmaz. 


Hisseli bir taşınmazın satışı söz konusu olduğunda, şufa hakkı sahibine ihbar yükümlülüğü satıcıya ve yeni alıcıya aittir. Söz konusu satış alıcı veya satıcı tarafından şufa hakkı sahiplerine noter aracılığı ile bildirilir.


Kanuni şufa nedir, kısaca;

Kanun tarafından tanınan, hisseli bir gayrimenkul sahibi olan kişinin, satılması durumunda, onu öncelikle satın alabilme hakkıdır.




Işıl Seren...