10 / 05 / 2024

Kapadokya 2014 projeleri

Kapadokya 2014 projeleri

BİSİKLET turları için en uygun bölgeler arasında gösterilen Kapadokya' yı turistlerin güvenle gezebilmeleri için düzenlemeler yapılıyor. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil konu ile ilgili bilgi verdi.

Kapadokya, kayadan oyma doğal soğuk hava depolarıyla da halkına katkı sağlıyor!

Yılda 2,5 milyon turistin ziyaret ettiği bölge olan ve Peribacarı ve doğal güzellikleriyle önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, kayadan oyma doğal soğuk hava depolarıyla da yöre halkına katkı sağlıyor...

Kapadokya'da Hava Trafiği Kontrol Kulesi kurulacak!

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan: " Kapadokya' da balon sayısının artmasından dolayı balon trafiğinin izlenerek uçuşların düzenlenmesi amacıyla bölgeye Hava Trafiği Kontrol Kulesi kurulacak " dedi...

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

2014 yılı Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan Nevşehir İli geneli jandarma ve polis bölgesi KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) verilerine göre 2014 yılında Kapadokya'da konaklayan yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8,8 lik

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırladı...

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği /Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırlayabildi.

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Kapadokya küçük otellerinden, online rezervasyon sitelerine servet!

Küçük Oteller Derneği/Kapadokya'nın yapmış olduğu çalışmaya göre, 2014 yılında sadece Kapadokya Küçük Otelleri sektörün en büyük online rezervasyon sitelerinden birine 5,5 milyon TL komisyon verdi.

Kapadokya Havalimanı ihalesi ertelendi!

(DHMİ) Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, daha önce 7 Kasım 2014'te gerçekleştirileceği bildirilen Nevşehir/Kapadokya Havalimanının kiralanmak suretiyle işletme hakkının devri ihalesine ilişkin teklif alma tarihi 23 Ocak 2015'e ötelenmişti.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

2014'ün en iyi kent konseyi Bursa Kent Konseyi!

İstanbul merkezli Belediye Haberleri Ajansı tarafından bu yıl sekizincisi yapılan ‘Belediye Oscarları’ ve ‘Yılın Belediye ve Yerel Yönetim Projeleri’ ödüllendirmesinde, Bursa Kent Konseyi ‘2014 Yılının En İyi Kent Konseyi’ seçildi.

Mersin'in 2015 projeleri ve yatırımları açıklandı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılı sona ererken, geride kalan 9 ayda yaptıkları çalışmalar ve 2015 yılı projeleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Melih Gökçek: 2014'te yüzlerce değişik projeye imza attık!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara’nın değerine değer katan dev projeleri üretmeye devam ettiklerini söyledi. Gökçek; 2014’te dopdolu projelere imza atılan, hafızalara kazınacak bir yıl olarak geride kaldı, dedi.

Yılbaşı kampanyalı gayrimenkul projeleri!

Gayrimenkul projelerinde yılbaşı kampanyaları başladı. İnşaat sektörünün önde gelen firmaları satışı devam eden gayrimenkul projelerinde uyguladıkları özel kampanyalarla 2014 yılını uğurlamaya hazırlanıyor. İşte yılbaşı kampanyalı gayrimenkul projeleri...

Halk GYO, 2014'te kârını yüzde 82 arttırdı!

Halk GYO, Eylül 2014 itibariyle öz kaynaklarını 798 milyon TL'ye çıkartırken, tamamlanan ve devam eden projeleri ile gayrimenkul portföy 1.5 Milyar TL seviyelerine yükseltti.

Kapadokya 2014 projeleri Haberi

Kapadokya 2014 projeleri

Coğrafi yapısı nedeniyle bazı noktaları motorlu taşıtlarla gezmenin zor olduğu bölgede at ve ATV'nin yanı sıra turistler bisikletli turlara da büyük ilgi gösteriyor. Yapılan çalışmayla Göreme-Avanos arasında 2 metre genişliğinde ve 6 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu düzenlendi. Yolda bisikletlere ayrılan bölüm boyalarla çizilerek belirlendi. Bisiklet figürü' ve 'bisiklet yolu' yazısının da yer aldığı yol güzergâhı turistler tarafından kullanılmaya başlandı. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, "Bu yol Avanos ilçemize kadar devam ediyor. Turizm sezonunda bu yolda turistlerimiz kiraladıkları bisikletlerle gezinti yapabiliyor" dedi. 


Sabah...