02 / 05 / 2024

Kapadokya 2014 turizm

Kapadokya 2014 turizm

Kapadokya'yı 2014' ün ilk ayında 92 bin 879 turist ziyaret ederken, geçen yılın aynı dönemine oran ile turist sayısında yüzde 28' lik bir artış gerçekleşti.

Kapadokya yemekleri turizmin hizmetinde!

Yer altı şehirleri ve peri bacaları ile ünlü Nevşehir'de yer alan Kapadokya bölgesinin, 12 yıldır ev hanımlarının tarifleriyle kayıt altına alınan geleneksel yemekleri, turizme kazandırılıyor...

Kapadokya, kış turizmiyle sezonu 12 aya yayacak!

Türkiye'nin peribacaları ve yer altı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da hedef, önümüzdeki dönemde Erciyes Dağı'ndaki kayak merkezlerini de içine alan programlar yaparak, turizm sezonunu 12 aya yaymak...

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Karain tarafından kuruldu.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Lüks otel zincirleri Türkiye'yi sevdi!

Türkiye, İstanbul başta olmak üzere Bodrum, İzmir, Kapadokya gibi turizm bölgelerinde uluslararası lüks markaların yatırım markajına girdi. 2019'da açılan Sofitel'in yanı sıra bu yıl da Peninsula ve Mandarin gibi lüks markalar İstanbul'da faaliyete geçecek...

Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu!

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan koruma altındaki Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu. Bilinçsizce otele çevrilen mağaralar restore edilerek sanat merkezine dönüştürüldü

Çinliler Kapadokya´da turizm kompleksi kuracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 100´e yakın işadamı ile önceki gün başlayan Çin ziyaretinin, iki ülke arasındaki ticarete doping etkisi yapması bekleniyor.

Kapadokya'da turizm gelirinin yüzde 14'ü balondan geliyor!

Kapadokya’da 2002 yılında 6 işletmede 31 balon çalışırken bugün işletme sayısı 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Artık Kapadokya’nın 600 milyon dolarlık turizm gelirinin 85 milyon eurosu balondan geliyor.

Almanya, 2014'te Türkiye'den 638 bin turist ağırladı!

Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Konaklamada 75 milyonu aşan ve İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturan Almanya, kültür turizminde yüzde 10 artışla yine ilk sırada yer aldı.

Kapadokya Turizm Paneli'nde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak!

16 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren Kapadokya Dedeman Otelinde yapılacak olan Turizm Panelinde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan'ın koordinatörlüğünde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak.

Aktay Turizm'in 2014'e ait finansal tablosu yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 'nın yüzde 100 oranında iştirak ettiği Aktay Turizm Yatırımları ve İşletmeleri 'nin 2014 'e ait finansal tabloları yayınlandı.

2014'te turizm gelirleri yüzde 6.18 arttı!

2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.

Ütopya Turizm İnşaat 2014'e ait vergi beyannamesini yayınladı!

Ütopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasındaki döneme ait olan geçici vergi beyannamesini yayınladı.

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

2014 yılı Nevşehir İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan Nevşehir İli geneli jandarma ve polis bölgesi KBS (Kimlik Bildirim Sistemi) verilerine göre 2014 yılında Kapadokya'da konaklayan yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 8,8 lik

Kapadokya 2014 turizm Haberi

Kapadokya 2014 turizm

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, peri bacaları, kayadan oyma kiliseleri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, 2014'ün Ocak ayında 92 bin 879 yerli ve yabancı turistin gezdiği belirtildi. 


Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde 72 bin 665 kişinin ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, turist sayısında bu yıl yaşanan artışın yüzde 28'i bulduğu bildirildi. 


Açıklamada, turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanların Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri olduğu...