28 / 04 / 2024

Kapadokya müzeleri

Kapadokya müzeleri

Kapadokya tarihine ışık tutan önemli arkeolojik ve etnografik eserlerle, mumyalar ve dünyanın bilinen ilk ameliyatlı kafatasının bulunduğu Aksaray Müzesi, teşhir ve tanzim çalışmasının tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açıldı.

Multi Kapadokya 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Multi Kapadokya 34 Emlak Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Gezer ve Kübra Çifçi ortaklığında kuruldu.

Darphane Binaları ne olacak? İşte son durum!

Arkeoloji Müzeleri’nin depolarında yer alan eserlerden bir bölümünün Atatürk Havalimanı’na taşınacağı, taşınan eserler ile İstanbul'un her iki yakasında da depo müzeler yapılacağı belirtilmişti. Peki son durum ne?

İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin taşınmasında deprem ayrıntısı!

Topkapı Sarayı'nın, İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin ve eserlerin yer aldığı tarihi Darphane binalarının 2012'de İstanbul Valiliğince acil durum hazırlık projesi kapsamına dahil edildiği belirlendi. Taşınma haberlerinin ardından şimdi gündeme deprem riski geldi.

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Kapadokya'da 25 yapı daha yıkıldı!

Kapadokya'da, doğal ve arkeolojik sit alanı içinde hayata geçirilen 25 yapının daha yıkım çalışmaları tamamlandı.

Kapadokya'da son 2 yılda 310 izinsiz yapı yıkıldı!

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel, Kapadokya'da 2019 ve 2020 yılında sit alanı içindeki izinsiz 310 yapının yıkımının yapıldığını 234 yapının daha yıkılacağını söyledi.

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

Kapadokya alanı nazım ve uygulama imar planları eş zamanlı hazırlanacak!

Kapadokya Alan Başkanlığı sınırlarında fiziki, doğal, estetik, tarihi, kültürel değerleri korumak ve geliştirmek için usul ve esaslar belirlendi.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Kapadokya'daki kaçak yapılar yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Valiliğimiz ve belediyemizle iş birliği yapmak suretiyle Kapadokya'daki bütün kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdik." dedi.

Turizm bölgelerinde 'örnek kentsel dönüşüm' başlıyor!

Kapadokya’da doğal yapıyı bozan kaçak dükkânlar yıkıldı, yerine yöresel mimariye uygun yeni iş yerleri yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sadece Kapadokya’da değil turizmin yoğun olduğu tüm bölgelerde bu tip örnek kentsel yenileme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Müze otel konsepti Türkiye'de yayılmaya başladı!

Fark yaratmak, olmayanı sunmak ve deneyim yaşatmak gerçeğiyle yola çıkılan Müze otel anlayışı, İstanbul, Kapadokya, Sinop, Urla, Datça gibi Türkiye'nin birçok kentinde uygulanıyor...

Kapadokya müzeleri Haberi

Kapadokya müzeleri

Kapadokya tarihine ışık tutan önemli arkeolojik ve etnografik eserlerle, mumyalar ve dünyanın bilinen ilk ameliyatlı mamut fosilinin de bulunduğu hayvan fosilleri ile çeşitli toprak ve taş örnekleri sergileniyor. Bu salonda 11 bin yıl önce Kapadokya'da ilk yerkafatasına sahip Aksaray Müzesi, teşhir ve tanzim çalışmasının tamamlanmasıyla yeniden ziyarete açıldı. Aksaray Mü- . 

ze8i Müdür Vekili Fariz Demir, AA muhabiri-; ne yaptığı açıklamada, 2012 başmda yeni teşhir çalışması için kapatılan müzenin teşhir ve tanzim çalıgmamı-ıın tamamlandığım söyledi. 


Müzenin 2 bin metrekaresi kapalı, 12 bin metrekarelik alan üzerinde yer aldığını belirten Demir, "Sekizgen planüzerine 3 katlı inşâ edilen müze ve bahçesinde toplam İ5 bin 437 adet eser bulunuyor. 

Müze içinde 6 salon, 5 depo, konferans salonu ve çalışma odaları bulunuyor" dedi. 


Müzede, Kapadokya'nm 11 bin yıllık...