25 / 08 / 2024

kapadokya Ovaören

kapadokya Ovaören

Nevşehir ve Kapadokya'nın tarihini 8 bin 500 yıl öncesine götürecek Ovaören beldesindeki kazılarda, bu yıl bir antik şehrin önemli bölümünün ortaya çıkarılması planlanıyor. Kazı çalışmalarına 1 Ağustos'ta başlandı...

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Kapadokya Alan Başkanlığı kuruluyor!

TBMM Genel Kurulunda, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doğal dokusunun birlikte korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin de kurulacak olan Kapadokya Alan Başkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifinin üç maddesi daha kabul edildi.

Meclis, Kapadokya'daki yapılaşma için mesai yapacak!

Türkiye Büyük Millet Meclis'i bu hafta Kapadokya bölgesinde bulunan farklı kurumlara ait planlama yetkilerini konuşacak. Meclis, kurumlara ait planlama yetkilerinin Kapadokya Alan Başkanlığı'nda toplanmasını öngören kanun teklifini görüşecek. 

Kapadokya Alan Başkanlığı kuruluyor!

AK Parti'li milletvekillerinin, Kapadokya'nın tarihi, kültürel ve doğal dokusunun birlikte korunması, farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin kurulacak Kapadokya Alan Başkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifi kabul edildi.

Kapadokya'daki tek katlı taş yapı yıkıldı!

Kapadokya'da, peribacaları yakınında bulunan yapıların yıkımına devam ediliyor. Zelve Ören Yeri yakınında, inşaat halinde yer alan tek katlı taş yapı yıkıldı.

Ova Kule projesine Keçiören halkından yoğun ilgi!

Ova Kule projesi Ankara'nın Keçiören İlçesi'nde hayata geçiriliyor. İpektaş İnşaat Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İpek fiziki çevrenin çocuğun gelişimi üzerinde büyük önemi olduğunu söyledi. 

Keçiören Ova Kule fiyatları!

Keçiören Ova Kule fiyatları 800 bin TL'den başlıyor. 4 Kasım'da satışa sunulacak olan Ova Kule projesi İpektaş İnşaat Ltd. Şirketi imzası taşıyor...

Ova Kule'de lansmana özel yüzde 10 indirim!

Ankara’nın yeni gelişim bölgelerinden Keçiören Ovacık'ta inşa edilmeye başlanan Ova Kule projesi yarın görücüye çıkacak. 

Ova Kule 4 Kasım'da satışta! Yeni proje!

Ankara Keçiören'de yükselen Ova Kule projesi 4 Kasım'da satışa çıkıyor. Projede yer alan 4 oda 1 salon dairelerin fiyatları 800 bin TL'den başlıyor.

Ova Life Ankara güncel ev fiyatları!

Ankara Keçiören'de MZB İnşaat tarafından inşa edilen Ova Life Ankara güncel ev fiyatları 435 bin liradan başlayarak değişiklik gösteriyor...

Keçiören Ova Life ev fiyatları!

Ova Life Ankara projesi 156 adet konut ve 5 bin metrekare ticaret alanından meydana geliyor. Projede daire teslimlerinin 2018 yılında yapılması hedefleniyor...

Balçova Teleferik Tesisleri bugün açılıyor!

İzmir'de 8 yıllık yenileme sürecinin ardından nihayet geçtiğimiz ay sonunda hizmete açılan, açıldığı ilk gün de arıza yapan Balçova Teleferik Tesisleri'nin 10 gün süren periyodik bakımının tamamlandığı ve bugün yeniden hizmete açılacağı bildirildi.

Yassıhöyük Kazısı başlıyor!

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören Köyü sınırları içerisinde kalan Ovaören arkeolojik yerleşim alanı içerisindeki Yassıhöyük kazısının bu yılki bölümüne 1 Ağustos 2015 tarihinde başlanacağı bildirildi.

kapadokya Ovaören Haberi

kapadokya Ovaören

Kazı Başkanı Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülşehir'e bağlı Ovaören beldesinde bulunan Yassıhöyük ve Topakhöyük'de 2013 yılı kazılarına üniversiteden 20 kişilik teknik ekip ve 30 işçiyle 1 Ağustos'ta başladıklarını söyledi.


Eylül ayı sonuna kadar sürecek çalışmalarda toprak altındaki mimarileri ve surları gün ışığına çıkarmaya devam edeceklerini anlatan Şenyurt, bu yılki kazılarda yazılı bir belge bulmayı umut ettiklerini dile getirdi.  


Şenyurt,  bu yıl çalışmaların sonunda Ovaören'de antik bir kentin önemli kısmının görüleceğini ifade etti.


“Kapadokya'nın en eski yerleşimleri”


Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Atakan Akçay da Ovaören'de bulunan antik kentin geçmişinin milattan önce 8 bin 500 yıllarına dayadığını, bu kentin Kapadokya ve Nevşehir tarihi açısından çok önemli olduğunu...