22 / 05 / 2024

kapadokya turizm 2013

kapadokya turizm 2013

Türkiye'nin peribacaları ve yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, yüzde 8'lik artışla bu yılın ilk 7 ayında 1,5 milyona yakın turist ziyaret etti.

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Karain tarafından kuruldu.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Kapadokya’ya otoyol dopingi!

Ankara Niğde otoyolundaki çalışmaların hızlanmasıyla Kapadokya turizm sektörü canlanması hedefleniyor.  

Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu!

Dünya Mirası Listesi’nde yer alan koruma altındaki Kapadokya’nın mağara evleri turizm tahribatından kurtuldu. Bilinçsizce otele çevrilen mağaralar restore edilerek sanat merkezine dönüştürüldü

Kapadokya'da turizm gelirinin yüzde 14'ü balondan geliyor!

Kapadokya’da 2002 yılında 6 işletmede 31 balon çalışırken bugün işletme sayısı 25’e, balon sayısı 195’e çıktı. Artık Kapadokya’nın 600 milyon dolarlık turizm gelirinin 85 milyon eurosu balondan geliyor.

Kapadokya Turizm Paneli'nde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak!

16 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 10.00'dan itibaren Kapadokya Dedeman Otelinde yapılacak olan Turizm Panelinde Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Aslan'ın koordinatörlüğünde bölgede karşılaşılan sorunlar ele alınacak.

Kapadokya ve Erciyes Dağı aynı turizm paketinin içinde pazarlanıyor!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı. İkisi bir arada paketi sunuluyor.

Kapadokya'da dört mevsim turizm yaşanıyor!

Dünyanın en ilginç yer oluşumlarından peri bacalarına sahip Kapadokya, özellikle son yıllarda da artan turizm potansiyeli ile birçok dünya ülkesinden insanların çekim alanı haline geliyor.

Dünya turizm harcaması 2013 yılında 1 trilyon 159 milyar dolar oldu!

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNVVTO) verilerine göre, 1 milyarı aşkın kişinin seyahat ettiği 2013 yılında dünya turizm harcaması 1 trilyon 377 milyar dolar oldu.

2013 yılında dünya turizm harcaması yüzde 5 arttı!

TUROB tarafından derlenen, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) son barometresine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı.

Anadolu'nun en önemli turizm merkezi Kapadokya!

Anadolu'nun dikkat çeken en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, doğası ve tarihi zenginlikleri ile Türk turizmindeki önemini her sene arttırıyor. Kapadokya, 4 mevsim farklı güzelliğe bürünüyor.

Türkiye 2013'te turizm gelirlerinin yüzde 20'sini deniz turizminden elde etti!

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye'nin turizm gelirinin yüzde 20'sinin deniz turizminden kazanıldığını bildirdi. Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılı turizm gelirlerini değerlendirdi.

kapadokya turizm 2013 Haberi

kapadokya turizm 2013


Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yer altı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın 7  aylık bölümünde 1 milyon 409 bin 651 yerli ve yabancı turistin gezdiği belirtildi. 


Bölgeyi geçen yılın aynı döneminde 1 milyon 329 bin 414 kişinin ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, turist sayısında bu yıl yaşanan artışın yüzde 8'i bulduğu bildirildi. 


Açıklamada, Temmuz ayında 200 bin 11 kişinin geldiği Kapadokya bölgesinde turistlerin en fazla ziyaret ettiği mekanların Göreme Açık Hava Müzesi, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri olduğu ifade...