22 / 07 / 2024

Kapadokyada oteller kapatılıyormu

Kapadokyada oteller kapatılıyormu

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Kararaslan, mahkemenin bu yönde bir kararı olmadığını söyledi. Kararaslan, Ankara Mimarlar Odası’nın açıklamalarının ise gerçeği yansıtmadığını belirtti.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılıyor. 

Ankara Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılıyor!

Ankara'daki Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kapatılıyor. Tarihi hastane devletin kendi arazisi ise kiracı olduğu Bilkent Şehir Hastanesi’ne devrediliyor.

Park Bravo mağazaları kapatılıyor mu?

Park Bravo için, mahkeme, verdiği konkordato kararını kaldırdı. Kararın kaldırılması ile birlikte şirkete yönelik hacizler başladı. Mağazalar birer birer kapatılırken, bazı alacaklılar mağazalarda haciz işlemi yaptı.

Çatalca Çiftlikköy Sosyal Tesisi'nin üzeri kapatılıyor!

Çatalca Belediyesi tarafından Çiftlikköy’de 29 Ekim 2012 tarihinde açılan Çiftlikköy Sosyal Tesisi'nin üzeri kapatılıyor. Sosyal tesiste, Çatalca Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından çatının taşıyıcı direkler için ankraj çalışmaları yapıldı.

Sümela Manastırı restorasyon nedeniyle 1 yıl kapatılıyor!

Trabzon’un Maçka ilçesinin Altındere (Meryemana) Vadisi içinde kayalık bir kesimde bulunan Sümela Manastırı, yapının restorasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 22 Eylül 2015 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle ziyarete kapatılacak.

Trabzon Sümela Manastırı 1 yıl ziyarete kapatılıyor!

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı'nda yapılacak çalışmalar nedeniyle manastırın 22 Eylül tarihinden itibaren bir yıl ziyarete kapatılacağını bildirdi.

Sümela Manastırı 1 yıllığına kapatılıyor!

Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Sümela Manastırı, en iyi ve uzun süreli güvenlik seviyesine ulaştırılması, uygun ziyaret ortamının sağlanması, yapının restorasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 1 yıl ziyarete kapatılacak.

Sümela Manastırı bir yıl kapatılıyor!

Yanlış yapılan restorasyonun düzeltilmesi ve dağ yamacından kaya düşme tehlikesinin ortadan kaldırılması amacıyla Trabzon'un dünyaca ünlü Sümela Manastırı bir yıl turizme kapatılacak.

Mardin'de oteller küçülüyor, projeler iptal ediliyor!

Mardin'de PKK eylemleri, turizme büyük darbe vurdu. Hedeflerde %80 kayıp yaşanan kentte, oteller küçülürken, projeler iptal ediliyor. Özgür Azad Güngör, "2015 kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek" dedi.

2000 yılında Yıldız Sarayı, 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş!

Osmanlı saray komplekslerinin sonuncusu kabul edilen, Beşiktaş'ta sahilden başlayarak Balmumcu sırtlarına kadar yaklaşık 500 dönümlük bir alana yerleşmiş olan Yıldız Sarayı, 2000 yılında 16 ayrı kuruluş tarafından kullanılıyormuş.

2000 yılında Ayakapı Hamamı kereste deposu olarak kullanılıyormuş!

Nurbanu Valide Sultan'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Ayakapı Hamamı, 2000 yılında kereste deposu olarak kullanılıyormuş. 1936 yılında Haliç'in sanayi bölgesi ilan edilmesiyle 1947 yılında kereste deposu olarak kullanılmaya başlanmış.

1999 yılında Büyükdere'de ikinci adliye binası yapılıyormuş!

1999 yılında Büyükdere'de küçük bir binada hizmet veren Sarıyer Adliyesi ikinci bir binaya kavuşmaya hazırlanıyormuş. Adliye binasının yanında bulunan tarihi bir yapı, 140 milyar liraya restore edilerek hizmete girecekmiş.

Kapadokyada oteller kapatılıyormu Haberi

Kapadokyada oteller kapatılıyormu

UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde bulunan Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Uçhisar’da yapılan otel inşaatlarının silueti bozduğu gerekçesiyle mahkeme kararı ile mühürleneceği iddialarına ilişkin açıklama yapan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Kararaslan, mahkemenin bu yönde bir kararı olmadığını söyledi. Kararaslan, Ankara Mimarlar Odası’nın açıklamalarının ise gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Başkan Kararaslan yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan beldelerinde tarihi Uçhisar Kalesi altında yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanılan bazı otel inşaatlarının yapımının durdurulması için bölgenin tarihi dokusuna zarar verdiği gerekçesiyle bazı sivil toplum örgütleri tarafından yargıya başvurulduğunu söyledi. Söz konusu otellerin yapıldığı alanın Koruma Amaçlı İmar Planı içerisinde yer aldığını ve yapımına başlanılmadan önce proje onayının gerekli makamlardan alındığını belirten Kararaslan, gerekli yasal mevzuatlar içerisinde yapılan inşaatın belediyelerince durdurulmasının söz konusu...