03 / 05 / 2024

Kapadokyaya uzak doğulular ilgisi artıyor

Kapadokyaya uzak doğulular ilgisi artıyor

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarından biri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesindeki peribacaları, kar altında eşsiz bir güzelliğe büründü. Kapadokya'ya Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler akın ediyor.

OYAK ve TCC'den yenilenen dev ortaklık

Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticisi Tayvanlı TCC ile ortaklığını bir üst noktaya taşıyan OYAK, yeni bir anlaşmayı duyurdu. Buna göre TCC, OYAK’ın Cimpor’daki yüzde 60 hissesini ve OYAK Denizli Çimento’daki yüzde 20’lik hissesini satın alıyor. Bu işlemle Türkiye’ye 740 milyon dolar tutarında son

'Uzak doğulu firmalara bizi ezdirmeyin’ çağrısı!

Konfeksiyon yan sanayi, yüzde 40’lara varan ithal ürünlere karşı koruma tedbirleri istiyor. KYSD Başkanı Murat Özpehlivan, “Sektörümüzün Uzak doğulu firmalara ezdirilmesini istemiyoruz” dedi.

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Türk çiftçisinin gözbebeği! Toprağın bereketli çocuğu, verimiyle gözleri kamaştırdı! Yeni hedef ilginç

Türkiye'de yetişen çok sayıda ürün var. Ancak Türkiye bu ürünlerden bazılarında dünyada liderlik ediyor. İşte o ürünlerden biri de kiraz. Üreticisini her daim sevindiren kiraz yine yanıltmadı. Kirazda şimdi uzak doğuya ihracat hedefleniyor.

Güç lüks zerafet ve ihtişam abidesi BMW 7 serisi yenilendi! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

BMW, kurulduğu günden bu yana ürettiği en lüks otomobili 7 serisinin tasarımını ve teknik özelliklerini güncelledi. Alman devinin son tasarımı bazı otomobilseverler tarafından Uzak Doğu ve Kore aracın ilk bakışta andırdığı yorumları yapmasına neden oldu.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Demir çelik sektörü, Uzak Doğu'dan gelen taleplerle canlandı!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan yaptığı açıklamada "21 Ocak'ta başlayacak olan Çin yeni yılına kadar bu talep artışı devam edecek gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Dünyanın en yüksek 25 gökdeleni!

Günümüzde Uzak Doğu ve Orta Doğu'da çokça örneğine rastlayabileceğimiz gökdelenler hayata geçirildikleri kentlerin adeta birer simgesi haline gelip turistlerin ilgi odağı oldu İşte dünyanın en yüksek 25 gökdeleni...

Egeliler büyük balkon, Doğulular çift mutfak istiyor!

Türkiye'de "Konutta Bölgelere Göre Kullanıcı Alışkanlıkları” araştırmasının sonuçları ortaya çıktı. Araştırmaya göre, Ege Bölgesi’nde en çok ‘geniş balkon’a önem verilirken, yemek kültürünün çok güçlü olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da birden fazla mutfağın olduğu mimari tasarımlar tercih ediliyor.

Son 5 yılda satılan 153 bin konutun 88 binini Orta Doğulular aldı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, son 5 yılda yabancılara toplam 153 bin 766 konut satıldı. Satılan 153 bin 766 konutun en az 88 bin 393'ünü Orta Doğulular aldı...

Türk gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan ilgi artıyor!

Türkiye gayrimenkul sektörüne Uzak Doğu’dan da ilgi artıyor. Çinlilerin Türkiye’deki gayrimenkul yatırımları son 1 yılda yüzde 87 arttı ve son 6 ayda 300 binin üzerinde Çinli yatırım fırsatlarını yerinde inceledi.

Rusya'da 80 yaşındaki kadın kiracısını parçalayıp buzdolabına koydu!

Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi'nde 80 yaşında bir kadının buzdolabından 52 yaşındaki kiracısının organları bulundu...

OYAK ve TCC'den tarihi ortaklık!

OYAK, Türkiye çimento sektöründe tarihi bir adım attı. OYAK, Uzak Doğu’nun en büyük çimento üreticilerinden Taiwan Cement Company ile ortak olmaya karar verdi. 

Kapadokyaya uzak doğulular ilgisi artıyor Haberi

Kapadokyaya uzak doğulular ilgisi artıyor

Dünyanın en ilginç yeryüzü oluşumlarından biri olarak kabul edilen Kapadokya bölgesindeki peribacaları, kar altında eşsiz bir güzelliğe büründü. Soğuk hava ile birlikte zaman zaman etkili olan kar yağışına aldırmayan Uzak Doğulu ve Avrupalı turistler müze ve ören yerlerini geziyor. Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı şehirleri üe Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi, kış aylarında farklı bir güzellik sergiliyor. 


Bölgede son üç gündür etkili olan kar yağışı ile birlikte peribacaları beyaza bürünürken, Uzak Doğulu turistler ve fotoğraf tutkunları bölgeye akın ediyor, ı Kapadokya bölgesine gelmek için özellikle kış aylarım tercih eden Uzak Doğulu turistler, Uçhisar, Göreme, Ürgüp ve Avanos gibi turistik merkezlerdeki peribacaları, açık hava müzesi ve ören yerlerini gezerken bir yandan da karm keyfini çıkarıyorlar....