05 / 05 / 2024

Kapalı maraş açılıyor mu 2020

Kapalı maraş açılıyor mu 2020

Hayalet şehir Maraş'ın açılması için yapılan toplantıda, bölgenin canlandırılması kararı alındı. 46 yıldır kapalı bulunan bölgenin alt yapısının yenilenmesi ve imarı için 10 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç var...

Deprem mağduru olan Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Hatay ve Malatya'nın ilçeleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilendi ve bu nedenle okullar 49 gün boyunca kapalı kaldı. Hatay ve Malatya'nın 16 ilçesinde okullar açılıyor!

Kapalı Maraş yerleşime açılıyor!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile birlikte gidip yemek yediği Kapalı Maraş’ın turizme kazandırılması için ilk adım atıldı. Şehir kademeli olarak yerleşime açılıyor.

Kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) içerisinde yer alan 'hayalet şehir' olarak da bilinen kapalı Maraş 46 yıl aranın ardından kademeli olarak yarın açılıyor.

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Kapalı Maraş'ın yerleşime açılması hakkında bildiri oluşturuldu! 

Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı toplantısında uzman ekiplerin çalışması sonrasında bir sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, "Kapalı Maraş'ın, Rum tarafı ile yapılacak müzakerelerde pazarlık unsuru olmaktan çıkarılması gerektiği" işaret edildi...

Abdulhamit Gül: Kapalı Maraş'taki araziler vakıf malıdır!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, bugün "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" başlıklı toplantı düzenlendi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, toplantıda açıklamalarda bulundu...

Fuat Oktay'dan flaş 'Kapalı Maraş' açıklaması!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, bugün "Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı" başlıklı toplantıya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  Maraş bölgesi açılımıyla ilgili konuştu.

AVM'ler bayramda kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor 2019?

Vatandaşların bayram dönemlerinde en çok merak ettiği konulardan biri de AVM'ler bayramda kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor 2019 sorusu. Peki AVM'ler bayramda açık mı 2019, AVM'ler bayramda açık mı kapalı mı? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Denizli İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu açılıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 7 kapalı yüzme havuzu projesinden biri olan İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi yarın açılıyor.

Ankara kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor!

Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) Genel Kurulu kararıyla, 31 Ekim'den beri arıza ve acil durumlar dışında altyapı çalışmalarına kapalı olan kazı sezonu 3 Nisan'da açılıyor.

Beylerbeyi Sarayı Tüneli trafiğe açılıyor!

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar- Beylerbeyi hattındaki sahil trafiğini rahatlatmak için yaklaşık 40 yıllık sorunu çözüyor. 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli yeniden ulaşım hizmetine açılıyor.

Aydın Fatih Kapalı Pazaryeri hizmete açılıyor!

Aydın'da daha önce kömür deposu olarak kullanılan Fatih Kapalı Pazaryeri'ni Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, pazar yeri olarak yeniden hizmete açılıyor.

Bandırma Kapalı Pazaryeri açılıyor!

Bandırma Belediyesi tarafından Bandırma'nın yılardır özlemini duyduğu kapalı pazar yerinin açılışına sayılı günler kaldı.

Kapalı maraş açılıyor mu 2020 Haberi

Kapalı maraş açılıyor mu 2020

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın da katıldığı KKTC’deki “Hayalet şehir” Maraş için düzenlenen “Kapalı Maraş” toplantısının ardından, bölgenin canlandırılıp, turizme kazandırılması hedeflendi.

Sözcü Gazetesi'nden Emin Özgönül'ün haberine göre, 8 kilometre kumsalı olan, Marilyn Monroe ve Sophia Loren'in de evlerinin bulunduğu Maraş'ta 1974'e kadar dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyordu. 105 otel 4 bin 700 konut 100 eğlence merkezi ile 1974 öncesi dünya turizminin gözdesi olan Maraş için KKTC hükümeti, Türkiye ile işbirliği yaparak kentin onarımını gerçekleştirecek. 46 yıldır kapalı bulunan bölgenin alt yapısının yenilenip imarı için, 10 milyar dolarlık bir yatırıma ihtiyaç olduğu öngörülüyor.

Bölgede envanter çalışmaları bitirildi ve gayrimenkullerin büyük bölümünün KKTC'deki vakıflara ait olduğu öğrenildi. Maraş'ta Rum ve İngilizlere ait turistik otel ve konutlar ile arsalar da...