04 / 10 / 2024

Kapalıçarşı kaç yılda yenilecek

Kapalıçarşı kaç yılda yenilecek

Tüm dünyada Türkiye’nin en tanınan tarihi yapılarından 555 yıllık Kapalıçarşı’da restorasyon başlıyor. Hem de en tartışılan yerinden yani çatısından... Demir, restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin altını çizdi.

Kapalıçarşı'da 900 TL olan işgaliye ücreti 15 bin TL'ye yükseldi! Esnaflar protesto başlattı!

Kapalıçarşı’da işgaliye ücreti 900 TL’den 15 bin liraya yükseltildi. Esnaflar duruma tepki göstermek amacıyla protesto başlattı. İşte detaylar... 

Rekor kıran gram altın, çeyrek altın fiyatları düştü mü? Altın fiyatlarında son dakika! 15 Eylül Kapalıçarşı fiyatlar!

Hafta başından bu yana dalgalı bir seyir izleyen altın fiyatlarındaki yükselişin sürüp sürmediği merak ediliyor. Peki son dakika altın fiyatları kaç TL oldu? İşte 15 Eylül 2024 Kapalıçarşı gram altın, çeyrek altın fiyatları... 

1933 yılında Kapalıçarşı 300 bin TL'ye restore edilmiş!

1933 yılında Kapalıçarşı'nın bazı tehlikeli yerler artık ciddi sorun haline gelmiş bundan dolayı restore edilmesine karar verilmiş.

Kapalıçarşı ile bankalararası döviz makası açıldı! Son dört ayın en yüksek seviyesinde! 

Bankalararası piyasa ile Kapalıçarşı'daki döviz fiyatları arasındaki makas son dört ayın en yüksek seviyesine yükseldi. 

Altın düşüyor, alalım mı? 24 ayar gram altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları bugün kaç lira?

Küresel piyasaların etkisiyle altın fiyatları bugün düşüşe geçti. Altın fiyatları gerilerke yatırımcılar 'altın alalım mı?' sorusunun yanıtı araştırıyor. Peki 24 ayar gram altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları bugün kaç lira?

Kıyıda köşede 1 gram bile altını olanlar dikkat! 3 Ağustos altın fiyatları ne kadar? Kapalıçarşı canlı altın fiyatları

Milyonlarca yatırımcı Kapalıçarşı altın fiyatlarını araştırıyor. Haftayı rekorla kapatan altın bugün de yükselmeye devam ediyor. 3 Ağustos altın fiyatları ne kadar? Gram altın fiyatı kaç lira? Bugün çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı canlı altın fiyatları.

Dolar/TL'de yeni rekor! 1 Ağustos dolar kaç TL? Kapalıçarşı'da dolar ne kadar oldu?  

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararının ardından dolar/TL kuru dolar, yeni işlem gününe zirve seviyede başladı. Bugün dolar/TL kuru ne kadar? Kapalıçarşı'da dolar/TL kaç lira? 1 Ağustos Dolar/TL kuru...

Altın fiyatlarında Cuma atağı! Gram altın, çeyrek altın peş peşe yükseldi! Güncel Kapalıçarşı altın fiyatları 26 Temmuz

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,2 yükseldi. Peki gram altın, çeyrek altın fiyatları ne oldu? İşte son dakika Kapalıçarşı altın fiyatları 26 Temmuz...

Kapalıçarşı ata altın fiyatları ne kadar? 5'lik reşat altın fiyatı Kapalıçarşı'da kaç lira? 10 Temmuz altın fiyatları

Altın fiyatları 10 Temmuz günü yükselişini sürdürüyor. Altın alıp satmak isteyenler Kapalıçarşı altın fiyatlarını araştırıyor. Peki Kapalıçarşı ata altın fiyatları ne kadar? 5'lik reşat altın fiyatı Kapalıçarşı'da kaç lira? 10 Temmuz 2024 altın fiyatları.

1930 yılında Kapalıçarşı'nın yıkılacağı iddiası! 

1930 yılında Kapalıçarşı'nın yıkılması tehlikesi gittikçe artmış. O yıllarda kış şartlarının zor geçmesi ve yağışların fazla olması ile Kapalıçarşı'nın yıpranmasına neden olmuş. Bu durum 'Kapalıçarşı yıkılacak' iddiasını gündeme getirmiş. İşte detaylar...

Altın düştü! Düğünü olanlar Kapalıçarşı'ya koştu! 22 ayar Ajda bilezik 10 gram kaç TL? 1 Temmuz altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Altının ons fiyatı 2332 dolar olurken gram altın 2486 TL'ye geriledi. Rakamları görenler ise Kapalıçarşı'ya akın etti. Peki 22 ayar Ajda bilezik 10 gram kaç TL oldu? 1 Temmuz 2024 güncel altın bilezik fiyatları.

Kafalar karıştı! 1 Temmuz’dan sonra kiralar ne kadar artacak? Yılda kaç kez artış olacak?

2 yıldır uygulanan yüzde 25 kira artış sınırlaması 1 Temmuz’da sona eriyor.  Ev sahibi ve kiracılar yeni kira artış hesaplamasının nasıl olacağını araştırıyor. Peki kira artış oranları nasıl hesaplanacak, 1 Temmuz’dan sonra kiralar hemen artacak mı? Yılda kaç kez artış uygulanacak?

Kapalıçarşı çeyrek altın fiyatı kaç lira? Altın almak isteyenler acil baksın! Fiyatlar fırladı! Güncel altın fiyatları

Milyonlarca yatırımcı güncel altın fiyatlarını araştırıyor. Yatırımcıların en çok satın aldığı çeyrek altın fiyatı ise en sık araştırılanlar arasında geliyor. Peki Kapalıçarşı çeyrek altın fiyatı kaç lira? 21 Haziran 2024 altın fiyatları.

Kapalıçarşı kaç yılda yenilecek Haberi

Kapalıçarşı kaç yılda yenilecek

Fatih Sultan Mehmet’in inşaatını başlattığı 1461’den bu yana 555 yılda sayısız deprem ve yangın atlatan, milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Kapalıçarşı sonunda yenileniyor.


Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, konuyla ilgili Hürriyet’e konuştu. Projenin 5 yılda hazırlandığını belirten Demir, restorasyona da en çok tartışılan yerden, çatıdan başlayacaklarını kaydetti.


30 YIL SÜRER

Restorasyonun tamamının 10-20 yıl arası süreceğinin de altını çizen Demir, “Ama çatı bu yaz bitecek” dedi ve Hürriyet’e şunları anlattı: “Normalde bu kadar büyük bir tarihi eserin restorasyon projesinin yapılması, incelenmesi, kurula sunulması, kabul edilmesi 30 yıl sürer. Biz Kültür Bakanlığı’na önemini anlattık. Kapalıçarşı’nın kaldırılmış, inceltilmiş duvarları var. Yağmur yağınca kara kanallar tıkandığı için yukarıyı su basıyor. Rutubet var, nem var. Bu yapı için tehlikeli bir durum. Bazı kemerlerde kırılmalar, çökmeler başladı. Kültür Bakanlığı’ndaki...