02 / 05 / 2024

Kapatılan kuruluşların gayrimenkulleri

Kapatılan kuruluşların gayrimenkulleri

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

Yapı denetim kuruluşları isyan etti! Yapın denetim firması çok, denetleme alanı yok!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Bursa Şube Başkanı Esra İnhanlı, Bursa’da ihtiyacın üzerinde firma olduğunu, gerçekte öyle bir denetleme alanının olmadığını söyledi.

Merkez Bankası faiz artıracak mı? İşte dünyaca ünlü kuruluşların yorumları!

Merkez Bankası'nın faiz kararı merakla beklenirken yerli ve yabancı finans kuruluşları da tahminlerde bulunuyor. Kuruluşların tahminleri ağırlıklı olarak Merkez Bankası'nın 100 baz puan indirime gideceği yönünde oldu.

Altın nasıl bir seyir izleyecek? İşte uluslararası kuruluşların tahminleri

Uluslararası finans kuruluşları altın için umut vermedi. 2023 yılı için altının ons fiyatını 1650 dolar olarak öngören Fransız Société Generale yine de portföylerde altın bulundurulmasının denge unsuru olacağını belirtti.

Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ne kadar? İşte elektrikli araçların güncel fiyatları!

Elektrikli araçların fiyatları son dönemde araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Türkiye’de satılan elektrikli otomobiller ne kadar? İşte detaylar!

Zam yapılan emekli maaşlarının yatırılacağı tarih netleşti! Temmuz 2022 SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşı ödeme takvimi…

SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanlar zam yapılan maaşını alacağı tarihi merak ediyor. Zamlı maaşların hesaplara yatırılacağı ödeme takvimi belli oldu. 4A, 4B ve 4C emekli maaşlarının yatacağı tarihler haberimizin detayında...

Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarih belli oldu! İşte Temmuz 2022 SSK ve Bağ-Kur zamlı emekli maaşları ödeme takvimi…

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zam yapılan maaşlarını alacağı tarihi merak ediyor. Zamlı maaşların yatırılacağı ödeme takvimi belli oldu. İşte, 4A, 4B ve 4C emekli maaşlarının yatacağı tarihler...

Türkiye'de 1.169 mahalle yabancı ikametine kapatıldı! Yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri?

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından, 1 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla Türkiye’de 1169 mahalle yeni yabancı ikametine kapatıldı. Peki Türkiye'de yabancıların girmesi yasaklanan iller ve mahalleler hangileri oldu? İşte yeni bir kararla yabancı ikametine yasak getirilen o iller ve mahalleler...

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.

Süleyman Soylu az önce açıkladı! 1.200 mahalle yabancıların ikametine kapatılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Göç Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada toplamda 1.200 mahallenin yabancıların ikametine kapatılacağını söyledi. İşte Bakan Soylu'nun o açıklamaları...

Markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı! Yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu?

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Mart 2022 sonuçları kapsamında, markalı konutlarda Mart ayında en çok satılan konut tipi açıklandı. Peki yabancıların gözdesi hangi konutlar oldu? işte ayrıntılar...

Uluslararası Yatırımcılar Derneği 41. Genel Kurulu yarın!

Türkiye’deki uluslararası doğrudan yatırımcıların etkin ve tek temsilcisi olan Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin merakla beklenen 41. Olağan Genel Kurulu yarın gerçekleştirilecek.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31784 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapatılan kuruluşların gayrimenkulleri Haberi

Kapatılan kuruluşların gayrimenkulleri

21 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile 3 ay süreliğine OHAL ilan edildi. Kararname’de 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı. 


Kapatılan dernek, sendika, sağlık kuruluşu ve okul binalarına mühür vurulmaya başlandı. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?


Olağanüstü hal kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşların taşınmaz malları Hazineye intikal etmiş sayılıyor. Hazineye intikal etmiş sayılan her türlü taşınırlar ile mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakı ile tapuda resen Hazine adına tescil edilecek taşınmazlar ile ilgili alınacak tedbirler ile bunlar hakkında yapılacak iş ve işlemler dün Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile açıklanıyor.


Tespit işlemleri

İdarece; 667 sayılı KHK gereğince yapılması gereken tespit işlemlerine derhal başlanılır ve mümkün olan en kısa...