02 / 05 / 2024

kapatılan kurumların binaları

kapatılan kurumların binaları

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemesi başladı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Yarısı Bizden kampanyası ile ilgili bir son dakika gelişmesini paylaştı. Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvurusu yapılan konutların incelemelerine başlandığını belirtti. 

2022'de satılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar aldı! Zirvedeki şehir Balıkesir oldu! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz sene satışı yapılan konutların yüzde 32,62'sini kadınlar alırken, bu alanda en yüksek oran yüzde 41,35 ile Balıkesir'de kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?

Kiracılar ve ev sahiplerinin belli başlı hakları bulunmaktadır. Özellikle kiracılar kendi haklarını bilhassa bilmek istiyorlar. Peki “Oturduğu ev satılan kiracının hakları nelerdir?” İşte merak edilenler!

Maraş depreminde yıkılan binaların yarısı 2001’den sonra yapıldı! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde ‘depreme dayanıklı’ denilerek satılan milyonluk yeni binalar yıkıldı. İşte ayrıntılar...

En çok satılan altın küpelerde yüzde 55 indirim! Çılgın fırsat başladı! Gülaylar altın 24 Ekim 2022 fiyat listesi

Gülaylar altında en çok satılan altın küpe modellerinde yüzde 55 indirim başladı. Peki altın küpe fiyatları ne kadar? Altın küpeler kaç TL? İşte Gülaylar altın 24 Ekim 2022 fiyat listesi.

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar.

Bu iddia yeri göğü inletecek! Finansal kurumların yüzde 76'sı 2025 yılına kadar kripto kullanacak!

Ripple'ın ödemeler için blok zinciri kullanmakla ilgilenen finansal kurumların yüzdesini araştıran yeni bir raporu, bunların dörtte üçünden fazlasının 2025 yılına kadar kripto para birimi kullanmayı planladığını gözler önüne serdi.

TMSF'den kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon lira! 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kapatılan evim şirketlerinin tasfiye komisyonlarına 698 milyon Türk Lirası aktarıldı. İşte detaylar...

Salgın nedeniyle kapatılan gıda devinin fabrikası yeniden faaliyete girecek

Dünyaca ünlü İtalyan çikolata üreticisi Ferrero'nun salmonella hastalığı nedeniyle kapatılan Belçika'daki fabrikasının yeniden açılmasına izin çıktı.

kapatılan kurumların binaları Haberi

kapatılan kurumların binaları

21 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile 3 ay süreliğine OHAL ilan edildi. Kararname’de 35 sağlık kuruluşu, 934 okul, 109 öğrenci yurdu, 104 vakıf, 1125 dernek, 15 üniversite ve 19 sendika kapatıldı. 


Kapatılan dernek, sendika, sağlık kuruluşu ve okul binalarına mühür vurulmaya başlandı. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?


Olağanüstü hal kapsamında kapatılan kurum ve kuruluşların taşınmaz malları Hazineye intikal etmiş sayılıyor. Hazineye intikal etmiş sayılan her türlü taşınırlar ile mal varlığı, alacak ve hakları, belge ve evrakı ile tapuda resen Hazine adına tescil edilecek taşınmazlar ile ilgili alınacak tedbirler ile bunlar hakkında yapılacak iş ve işlemler dün Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile açıklanıyor.


Tespit işlemleri

İdarece; 667 sayılı KHK gereğince yapılması gereken tespit işlemlerine derhal başlanılır ve mümkün olan en kısa...