15 / 05 / 2024

Kapıcı daireleri satılabilir mi

Kapıcı daireleri satılabilir mi

Apartmanda boş bir şekilde duran kapıcı dairesi olduğunu farz edelim. Kat malikleri toplantı yaparak, bu dairenin satılması için karar alabilir mi? Kapıcı daireleri satılabilir mi?

Apartmanda kullanılmayan kapıcı dairesi satılabilir mi?

Apartmanlarda yer alan kapıcı dairelerinin satışına dair yasal mevzuatvatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bazı apartmanlarda yer alan kapıcı çalıştırılmazken kapıcı dairelerinin satışına dair bir takım yollar araştırılmaktadır. 

Kapıcı dairesi kiraya verilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '10 daireli bir binada daire satın aldım. Binanın girişinde bir daire var ve burası kapıcı dairesi.Müteahhit bu yeri kiraya vermiş, kiraları da kendisi alıyor. Biz kapıcı dairesinin elektrik ve su parasını ödüyoruz. Biz ne yapabiliriz? ' sorusunu yanıtladı.

Kapıcıoğlu İnşaat Sahilada satış fiyatları!

Kapıcıoğlu İnşaat Sahilada satış fiyatları 452 bin TL'den başlayarak değişiyor. Maltepe'de inşa edilen Sahilada projesi 25 katlı iki blokta 290 daireden meydana geliyor...

Sahilada Kapıcıoğlu İnşaat satış ofisi!

Sahilada Kapıcıoğlu İnşaat satış ofisi adres ve iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Maltepe'de yer alan Sahilada Rezidans projesinde metrekare satış fiyatı 7 bin liradan başlıyor...

Kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saattir. Bu süre çalışma biçimine göre sözleşme ile azaltılabilir. Çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebilir. Peki, kapıcının haftalık izni kaç gün?

Kapıcı talimatnamesi örneği!

Kapıcılar apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi gibi işlerden sorumlu oluyor. İşte kapıcı talimatnamesi örneği..

Kapıcı pazar günü çalışır mı?

Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor. Buna göre kapıcı pazar günü çalışır

Kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması gibi işleri görüyor. Peki, kapıcı birden fazla apartmanda çalışabilir mi?

Kapıcıya tazminat ödenir mi?

Tazminat, hukuka aykırı bir eylem sonucunda meydana gelen maddi veya manevi zarara karşılık olarak ödenen bedel oluyor. Peki, kapıcının işten çıkarılması halinde tazminat hakkı doğar mı? Kapıcıya tazminat ödenir mi?

Kapıcı kıdem tazminatı ne zaman ödenir?

İş Kanunu gereğince apartmanlarda çalışan kapıcıların haklarını da koruyor. Kapıcılar, tazminat şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, kapıcı kıdem tazminatı ne zaman ödenir?

Kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kapıcılar kıdem Tazminatı şartlarını yerine getirmesi durumunda apartman yönetimine müracaat ederse; 1475 sayılı Kanunun 14. maddesine göre kapıcıya Kıdem Tazminatı almaya hak kazanıyor. Peki, evin satılması haline kapıcı tazminatı yeni malik mi öder?

Kapıcının kıdem tazminatı hangi şartlarda ödenir?

Sözcü Gazetesi yazarı Sezgin Özcan bugün köşesinde kapıcı kıdem tazminatı ödeme şartlarını ve bu konuyla ilgili olarak "Kapıcının kıdem tazminatına katılmak zorunda mıyım?" yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Mirage Residence Bağcılar satılık!

17 kat şeklinde yükselen proje İstanbul Avrupa Yakası Güneşli'de inşa ediliyor. Mirage Residence Bağcılar satılık daire tipleri 1+1' den 4+1 'e kadar farklılık göstererek tasarlandı.

Kapıcı daireleri satılabilir mi Haberi

Kapıcı daireleri satılabilir mi

Kapıcı daireleri satılabilir mi?

Kapıcı dairesi, Kat Mülkiyeti Kanununa göre ortak alanlar içerisinde yer alıyor ve bu daireye ait ayrı bir tapu bulunmuyor. Peki, kapıcı dairesi satılır mı? Kapıcı dairesi kiraya verilebilir mi?


Kapıcı dairesinin satışı..

Kanunen kapıcı daireleri bağımsız bölüm olarak kabul edilmediği için, bu alanların satışı da yasal olarak yapılamıyor. Ortak alan olan bu dairede yalnız kapıcıların oturumuna izin veriliyor.


Buna karşın Kat Mülkiyeti Kanununa göre tüm kat malikleri oy birliği ile kapıcı dairesinin satılmasına yönelik olarak karar alabiliyor. Kapıcı dairesinin satılmasının istenmesi halinde, satış ancak noter yolu ile yapılabiliyor. Ancak yapılan noter satışı, ileride çıkabilecek problemlerin önüne geçmiyor.


Örneğin, şimdi kapıcı dairesinin satışını onaylayan bir kat malikinin evini sattığını farz edelim. Kat malikinin konutunu satması halinde; yeni malikler ortak alan kapıcı...