04 / 05 / 2024

kapıcı görevleri

kapıcı görevleri

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konut görevlilerinin haklarının tamamen yasal güvenceye alınması için bir kanun teklifi verdi.

Apartmanda kullanılmayan kapıcı dairesi satılabilir mi?

Apartmanlarda yer alan kapıcı dairelerinin satışına dair yasal mevzuatvatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, bazı apartmanlarda yer alan kapıcı çalıştırılmazken kapıcı dairelerinin satışına dair bir takım yollar araştırılmaktadır. 

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Kapıcı maaşı 2022 ne kadar?

Ay sonunun yaklaşması ile birlikte 2022 kapıcı maaşları da merak konusu oldu. Peki, kapıcı maaşı 2022 ne kadar? İşte apartman görevlilerine ödenecek tutar...

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcının işverene maliyeti 2020!

Apartman görevlilerinin 2020’de uygulanacak net asgari ücretin hesabı belli oldu. Peki kapıcının işverene maliyeti ne kadar? İşte kapıcının işverene maliyeti 2020...

Kapıcı maaşı 2020!

Apartman ve sitelerde görev yapan kapıcılara İş Kanunu kapsamında her ay düzenli olarak ödeme yapılması gerekiyor. Peki, kapıcı maaşı 2020 ne kadar oldu? İşte kapıcı maaşı 2020...

2020'de kapıcı maaşları ne kadar oldu?

Apartman görevlilerinin 2020’de uygulanacak net asgari ücretin hesabı belli oldu. Buna göre; Kapıcıya ödenecek asgari ücret 2.501.55 lira olacak. 

Kapıcı maaşı 2019!

Apartman ve sitelerde görevli olarak çalışan kapıcılara İş Kanunu kapsamında aylık ücret ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki, kapıcı maaşı 2019 ne kadar oldu?

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündeminde!

Konutlarda görev yapan kapıcılar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konut kapıcıları ile ilgili soru önergesi hazırladı..

Kapıcıya konut vermek zorunlu mu?

Güneş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Temir bugünkü yazısında ''Apartmanlardaki kapıcılara konut zorunlu mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte sorunun cevabı...

Kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Apartman ve konut sitelerinde konut kapıcısı çalıştırılması durumunda, kapıcılara İş Kanunu'na göre maaş ödeniyor. Peki, kapıcı maaşı 2017 ne kadar?

Kapıcının prim borçları için bireysel başvuru yapılabilecek!

Son dönemde gündemde olan borç yapılandırmasında pek çok detay bulunuyor. Apartman sakinlerini ilgilendiren düzenlemelerden biri ise birikmiş kapıcı borçlarına ilişkin. Kat malikleri, kapıcı prim borçları için bireysel başvuru yapabilecek, adi ortaklıklarda borcun tamamı yapılandırılacak.

Turkuaz Vadisi Konutları'ndaki kapıcılar işten çıkarılıyor mu?

Turkuaz Vadisi Konutları’nda topluca işten çıkarılacaklarını öğrenen kapıcıların direnişi sonuç verdi. Site yönetimi, kapıcıların işten çıkarılmasını ön gören maddeyi geri çekti

kapıcı görevleri Haberi

kapıcı görevleri

Halk arasında “kapıcı” olarak bilinen apartman görevlileri, düşük ücretle en meşakkatli işlerde çalışıyor. 24 saat durdukları binanın temizliğinden bahçe düzenlemesine, güvenliğinden tamirat işlerine kadar her şeyiyle ilgileniyorlar. Kent yaşantısının çilekeş kahramanları olan apartman görevlilerinin haklarının kanun yerine yönetmelikle düzenlenmesi eleştiriliyor.

CHP’Lİ VEKİL TANAL HAREKETE GEÇTİ: KANUN TEKLİFİ HAZIRLADI

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, konut görevlilerinin haklarının tamamen yasa kapsamına alınması için bir kanun teklifi hazırladı.

Tanal’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu teklifte, apartman görevlilerinin nasıl çalıştırılacaklarının ve birtakım haklarının yönetmeliğe göre düzenlendiğini söyleyerek, Anayasa’ya uygunluk açısından apartman görevlilerinin çalışma şartlarının ve haklarının kanunla düzenlenmesi gerektiğini anlattı.

Gerekçede şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkemizde apartman görevlisi olarak çalışanların, hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süreleri, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve...