28 / 04 / 2024

kapıcı konutu nasıl tahliye edilir

kapıcı konutu nasıl tahliye edilir

Kapıcıların çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor. Peki, kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

Konut kapıcıları yönetmeliği, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, sorumluluk ve hakları ile kapıcı konutlarına ilişkin esasları düzenliyor. Peki, kapıcı konutu tahliyesi nasıl olur?

AFAD Osmaniye 1.976 konut kura sonucu sorgulama ekranı 19.02.2024! Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen iller arasında yer alan Osmaniye'deki deprem konutların kura çekilişi için geri sayım başladı. Peki Osmaniye deprem konutu kura sonucu nasıl öğrenilir?

Ev hanımlarına müjde! Emeklilik kapısı açıldı! Çalışmayan ev hanımları nasıl emekli olabilir?

Uzun yıllar gündemde olan çalışmayan ev hanımları için emeklilik kapısı açıldı. Son zamanlarda yapılan yeni düzenlemeler ile çalışmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Peki ev hanımları nasıl emekli olabilir? İşte detaylar...

Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir? Yatak gıcırtısı için ne yapılmalıdır?

Zamanla kalitesi azalan yaylar, baza yatak gıcırtısına neden olabilir. Baza sisteminin metalleri de buna neden olabilir. Bu sorunu önlemenin birkaç yolu var. Baza yatak gıcırtısı nasıl tamir edilir ve bunun için ne yapılmalı sorularına yanıt arıyorsanız haberi okumaya devam edebilirsiniz.

Kırık kapı nasıl tamir edilir? Çatlak kapı tamiri evde yapılır mı?

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan kapılar bazı durumlarda kırılabilmektedir. Bu kapıları değiştirme gereksinimi duymadan da bazı malzemeler ile tamir etmek mümkündür. Tamir süreci, kapıları öncekinden daha yeni ve sağlam hale getirecektir. Peki kapı tamiri nasıl yapılır?

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır? Aile konutu şerhi dilekçesi örneği 2022!

Aile konutu, bir ailenin evlilik birliği devam ettiği sürece beraber yaşadıkları konuttur. Aile konutu şerhi ise aile yaşamının devam ettirildiği konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir haktır. Peki, aile konutu şerhi dilekçesi nasıl yazılır?

Aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir?

Aile konutu şerhi aile yaşamının sürdürüldüğü konut üzerinde tapuda malik olmayan eşe verilmiş önemli bir hak olarak ifade ediliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Aile konutu şerhi için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur?

Aile konutu şerhi, tapu kütüğüne işlenebilen şerh türlerinden birisi olarak biliniyor. Aile konutu müessesesi, Türk Medeni Kanununun 194. maddesi ile mevzuatımıza dahil edilmiştir. Peki, Aile konutu şerhi nedir, ne işe yarar? Aile konutu şerhi nasıl konulur? İşte tüm detaylar...

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu şerhi olan bir evin satılması halinde sürecin nasıl işleyeceği merak ediliyor. Peki, aile konutu şerhi varken satış nasıl yapılır?

Aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu olarak kullanılmak üzere kiralanan taşınmazlarda kiracılar fesih için eşinin rızasının gerekli olup olmadığını merak ediyor. Peki, aile konutu kira sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aile konutu şerhini kaleme aldı. Aile konutu şerhi başvurusu nasıl yapılır? Nasıl konulur?

Boş kapıcı dairesi nasıl kiraya verilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 41 bağımsız bölümlü sitede oy birliğiyle boş olan kapıcı dairesinin kiralanmasına ancak bazı kat maliklerinin buna karşı çıktığı, kat maliklerinin kiralama için iptal davası açılıp açılamayacağı soruldu. 

kapıcı konutu nasıl tahliye edilir Haberi

kapıcı konutu nasıl tahliye edilir

Kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?

Kapıcılar, anataşınmazın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin ve döşemelerin bakımı, temizliği, bağımsız bölümlerde oturanların çarşı işlerinin görülmesi, güvenliklerinin sağlanması, kaloriferin yakılması ve bahçenin düzenlenmesi ve bakımı ve benzeri hizmetleri görüyor.


Kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esaslar yönetmelik ile açıklanıyor.


Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu olmuyor. Konut verilmesi halinde ise kapıcının görevden ayrılması sonunda evi tahliye etmesi gerekiyor. Peki, kapıcı konutu nasıl tahliye edilir?


Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.


Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince...