16 / 05 / 2024

kapıcı yönetici olabilir mi

kapıcı yönetici olabilir mi

Apartmanın temizliği, küçük onarımları ve diğer günlük hizmetleri gibi işleri yerine getirmek ile yükümlü olan kapıcının yönetici olma hakkı bulunuyor mu? Kapıcı yönetici olur mu? İşte yanıtı..

Kapıcı dairesi zorunlu mu? Hangi durumlarda kapıcı dairesi yapılmalı?

Apartmanlar gibi ortak yaşama alanlarının temizliği ve bakımını üstlenen kişiler kapıcı olarak adlandırılıyor. Ancak günümüzde apartmanlarda kapıcı istihdamının giderek azaldığı gözlemleniyor. Bu durumda apartman yöneticileri tarafından kapıcı dairesinin zorunlu olup olmadığı merak ediliyor. 

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Kapıcıoğlu Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi 17 milyon TL sermaye bedeli ile Yılmaz Yaşar Kapıcıoğlu tarafından açıldı.

Kapıcı için vergi ödenir mi?

Site yönetimleriyle ilgili önemli açıklamalar yapan Bandırma 17 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Özgür Biyan kapıcı için vergi ödenir mi sorusunu yanıtladı...

Kapıcı tazminatıyla ilgili flaş karar!

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Ben kiracıyım. Aidattan kapıcı tazminatı için de para kesiliyor. Kapıcı tazminatını ev sahipleri mi, kiracılar mı öder?'' sorusuna cevap verdi...

Kapıcının tazminatı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 11 yıldır kapıcılık yaptığını söyleyen bir okuyucu ne kadar tazminat alacağını sordu. İşte o sorununu yanıtı...

Kapıcılar hangi şartlarda tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir akrabam 12 yıldır bir binanın kapıcı dairesinde kalıyor. Binanın temizliğini yapıyor, çöpünü topluyor ama beş kuruş ücret almıyor. Şimdi bu yerden çıkması isteniyor. Bu akrabam ne yapabilir?' sorusunu cevapladı.

Kapıcıya konut tahsis etmek şart mı?

Konut kapıcıları Yönetmeliği'nin 13. maddesine göre, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu tutulmuyor. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekiyor.

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

Yönetici binada iş yeri açabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Bizim binada bir yönetici var, üç yıldır ne toplantıya davet ediyor ne alınan kararları bildiriyor. Bir de binanın altını kazıp kendine iş yeri açıyor, kaldırıma merdiven yapıp bir de kapı koyuyor. Bu yönetici ile ben nasıl başa çıkayım?" sorusunu yanıtladı...

Kapıcının tazminatından kim sorumlu?

Yirmi yıl çalışan kapıcının tazminatından eski mal sahibi mi, yenisi mi sorumlu olur? İşte yanıtı...

Kapıcı dairesi ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Çatı katı dairemiz kirada. Kömürlüğümüz kapıcı odasına ilave edilerek kiraya verilmiş. Farklı bir dairenin kömürlüğü yönetim toplantısı kararıyla bize verildi. Sonra kiracıların birinden 100 TL alacağım söylendi. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

kapıcı yönetici olabilir mi Haberi

kapıcı yönetici olabilir mi

Kapıcı yönetici olabilir mi?

Apartmanın temizliği, küçük onarımları ve diğer günlük hizmetleri gibi işleri yerine getirmek ile yükümlü olan kapıcının yönetici olma hakkı bulunuyor mu? Kapıcı yönetici olur mu?


Bilindiği üzere, apartman yöneticisi kat malikleri genel kurulunda seçiliyor. Yapılan bu toplantıda apartmandan olmayan biri de yönetici olarak seçilebiliyor. Buna bağlı olarak kapıcının yönetici olarak seçilmesi de diğer kat maliklerinin elinde oluyor.


Kapıcının yönetici olduğu durumlara, kapıcının aynı zamanda kat maliki olduğu hallerde karşılaşılıyor. Kat maliklerinden biri kapıcı olabileceği gibi, yönetici de olabiliyor.


Kapıcının görevleri..

Kapıcının görev ve sorumlulukları şunlardır:

a) Yöneticinin talimatı doğrultusunda konutun kaloriferini zamanında yakmak ısıyı ayarlamak ve söndürmek,


b) Hidrofor ve benzeri araçları çalıştırmak,


c) Anataşınmazın ortak yerlerini ve tesislerini temiz bulundurmak, demirbaşlarını, araç ve gereçlerini, düzenli, bakımlı ve işler şekilde tutmak,


d) Kendisine ayrılan...