08 / 05 / 2024

kapıcıların görevleri nelerdir

kapıcıların görevleri nelerdir

Konut Görevlileri Sendikası (KONUT-SEN) Genel Başkanı Uğur Gözel, Konut Kapıcıları Yönetmeliği'ne göre çalıştıklarını, ancak iş tanımlarında olmayan işleri yapmak durumunda kaldıklarını bildirdi.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Ev alacaklar dikkat! Emlak dolandırıcılarının son yöntemi pes dedirtti! 

Kendisini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların yeni yöntemi pes artık dedirtti. ''Mesai bitti'' yalanıyla günde 5 kişiyi dolandırıyorlar.

Artık tüm veriler görünecek! Google öyle bir hizmet başladı ki kullanıcıların çok işine yarayacak

Google'ın yeni  başlattığı uygulama kullanıcıların çok işine yarayacak. Başlayan bu özellik, geliştiricilerin uygulamalarını kullanıcı verilerini nasıl topladığını, paylaştığını ve güvenliğini nasıl sağladığını gösteriyor.

a101 ve BİM'de indirimli ısıtıcı fırsatları! İşte 149 TL'den başlayan ısıtıcıların fiyat listesi...

a101 ve BİM indirimli ürünlerini müşteri memnuniyetine sunmaya devam ediyor. Bu hafta iki markette de ısıtıcılar uygun fiyata tüketici ile buluşuyor. İşte 149 TL'den başlayan ısıtıcıların fiyat listesi...

Yatırımcıların gözü Çanakkale'de! Arsa fiyatları yüzde 136 arttı!

Endeksacom Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt yatırımcıların gözdesi olan Çanakkale'deki arsa fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Binalardaki kapıcının tazminatını kimler öder?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalardaki kapıcıların ücretinden yeni maliklerin sorumlu olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Yatırımcıların gözdesi ticari gayrimenkuller oldu!

Geçtiğimiz Aralık'ta dövizdeki dalgalanların durulması sonrasında yatırımcıların gözdesi ticari gayrimenkullere ilgi giderek arttı.

Kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında kapıcı tazminatını kaleme aldı. Peki kapıcı tazminatını ev sahibi mi kiracı mı öder?

Müteahhitin görevleri nelerdir?

Ruhsatı alınmış yapının inşaatına başlanması için yetki belgesi verilmiş müteahhitler tarafından üstlenilmesi gerekiyor. Peki müteahhitin görevleri nelerdir?

Kilis OSB'leri yatırımcıların gözdesi oldu!

Suriye'de çıkan iç savaştan en çok etkilenen illerin başında gelen Kilis, yatırımcıların gözdesi oldu. Sınır güvenliğinin kontrol altına alındığı kente mevcut iki OSB'nin dışında iki yeni OSB daha yapılıyor. Polateli OSB'de 13 milyon metrekarelik alan için 2 bin yatırımcı başvurdu.

Kapıcılar için yeni asgari ücret ne oldu?

2021 yılı asgari ücret 2 bin 825 TL olmuştu. Açıklanan bu ücret ile kapıcılar için asgari ücret de 3 bin 40 TL'ye yükselmiş oldu.

Kiralık villalar dolandırıcıların yeni hedefi oldu!

Koronavirüsü sebebiyle otelde konaklamak yerine müstakil villa kiralamaya yönelen vatandaşlar dolandırıcıların hedefi haline geldi. 

Acarblu Rezidans'ta doğayla iç içe evler alıcılarını bekliyor!

Acarblu Rezidans, daire sahiplerine şehir merkezinde doğayla iç içe bir yaşam vadediyor. Beykoz'da konumlanan proje, alıcılarını bekliyor...

kapıcıların görevleri nelerdir Haberi

kapıcıların görevleri nelerdir

KONUT-SEN tarafından Ertan Gösteri Merkezi'nde bina görevlilerini bilinçlendirmek amacıyla seminer düzenlendi. 


Seminerin açılış konuşmasını yapan Gözel, hiçbir konfederasyona bağlı olmayan bağımsız bir sendika olduklarını vurgulayarak, bina görevlilerine güç ve cesaret vermek, yalnız olmadıklarını göstermek ve onları bilinçlendirmek üzere yaklaşık bir yıl önce sendikalarını kurduklarını ve şu ana kadar 300 üyeye ulaştıklarını belirtti.


Türkiye'de yaklaşık 1 milyon ve Ankara'da da 30 bin civarında bina görevlisi bulunduğunu belirten Uğur Gözel, bu görevliler arasında sigortasız çalıştırılanların da bulunduğunu kaydetti.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hazırladığı "Konut Kapıcıları Yönetmeliği"ne göre çalıştıklarını ifade eden Gözel, "Ancak iş tanımımızda olmayan işleri yapmak durumunda kalıyoruz. Kaloriferci gibi kazan yakıp, bahçıvan gibi ağaç buduyoruz. Güvenlik görevlisi gibi bina ve sitelerin güvenlik işlerine bakmak zorunda bırakılıyoruz. Ama adımız ne yazık ki...