15 / 05 / 2024

Kapıcılık iş kanunu

Kapıcılık iş kanunu

4857 sayılı İş Kanunu Kapsamında konut kapıcılarının özel çalışma koşullarına ilişkin esaslara yer veriliyor. Konut kapıcılarının genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları yönetmeliklerle düzenleniyor.

Vatandaşlık için ev alanlar, şimdi satıyor! 5 yıl önce 300 bin dolara alınan ev için fiyatlar 1 milyon doları buluyor! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıların vatandaşlık için Türkiye'den aldıkları evleri satmaya başladığını belirtti. İşte Kireçci'nin o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Elux Yapı İnşaat Ayakkabıcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elux Yapı İnşaat Ayakkabıcılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Erdi Emirbilek tarafından kuruldu.

Bankacılık işlemlerinde yeni düzenleme resmen açıklandı! Banka işlemleri bundan sonra bu şekilde yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının Mali Suçları Araştırma Kurulu Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre bankacılık işlemlerinde yeni düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Organik arıcılık yapanlara kovan başına verilecek destek açıklandı. Konuya ilişkin tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Kargodan paket beklerken dolandırılmayın! Kullanılan dolandırıcılık yöntemleri için hemen bakın!

Kaspersky uzmanları Türkiye, Orta Doğu ve Afrika'daki kurye hizmetlerinde kullanılan yeni bir dolandırıcılık dalgasını tespit etti. Siber suçlular kurye şirketlerini sıklıkla kullanan müşterileri hedef alıyor.

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Erga Mühendislik İnşaat Çelik Kapı Hayvancılık Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kartal'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Gamza Kaçmaz tarafından kuruldu.

Telefonundan bankacılık işlemi yapanlara uyarı! Hemen buraya bakın, paranızdan olmayın!

Samsun Emniyet Müdürlüğü, mobil bankacılık kullanıcılarını dolandırıcılık tehditlerine karşı uyarıyor. Banka işlemlerini telefonlarından gerçekleştiren vatandaşlar, güvenlik önlemlerini ihmal etmemeli ve dikkatli olmalı. İşte detaylar...

Hem aileler hem de ticari taşımacılık için uygun ''Peugeot Expert'' serisi Mayıs fiyatı merak ediliyor

Konforlu ve İyi Donanımlı İç Mekan: Expert Combi, konforlu bir sürüş ve kullanışlı bir iç mekan sunar. Yolculara rahatlık sağlayan ergonomik koltuklar, yüksek kaliteli malzemeler ve kullanışlı depolama bölmeleri bulunur. 13 Mayıs 2023 fiyat listesi nedir?

Ayper Tekstil Ayakkabıcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ayper Tekstil Ayakkabıcılık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Tülü tarafından kuruldu.

Kapıcılık iş kanunu Haberi

Kapıcılık iş kanunu

KAPICI İŞ KANUNU


4857 Sayılı İş Kanunu..

Konut kapıcılarının özel çalışma koşulları

MADDE 110. - Konut kapıcılarının hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süreleri, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutları ile ilgili hususların düzenlenmesinde uygulanacak değişik şekil ve esaslar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca hazırlanacak bir  yönetmelikle düzenlenir.


Konut Kapıcıları Yönetmeliği..

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar

Amaç ve Kapsam

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı, kapıcıların hizmetlerinin kapsam ve niteliği ile çalışma süresi, hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günleri, yıllık ücretli izin hakları ve kapıcı konutlarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Dayanak

Madde 2 — Bu Yönetmelik, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununun 110 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 3 — Bu Yönetmelikte geçen;

Konut Kapıcısı : Anataşınmazın...