06 / 05 / 2024

Kapıdağ Rüzgar Santrali ne durumda

Kapıdağ Rüzgar Santrali ne durumda

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksa Enerji Üretim'e ait olan Kapıdağ Rüzgar Santrali kısmi geçici kabulü yapıldı.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Zam rüzgarı kaldığı yerden esiyor!

Zam rüzgarı esmeye devam ediyor. 15 Mayıs tarihinden itibaren temel gıda ve temel temizlik malzemelerinde fiyat artışlarına rastlanıldı. İşte detaylar!

Mısır'dan kapıda vize kolaylığı! Türk vatandaşlarının dikkatine!

Türkiye ve Mısır arasında 11 yılın ardından ilişkiler normalleşmeye başladı. Mısır Türkiye’den gelecek ziyaretçileri için kapıda biz de uygulamasına yürürlüğe geçirdi. İşte tüm detaylar…

Çeyiz düzeceklere BİM'den müjde! Kapıda kuyruk oluşturacak ürünler satışta! 24 Şubat 2023 fiyat listesi...

BİM, çeyiz düzeceklere kapıda uzun bir kuyruk oluşturacak müjdeyi verdi! Peki, BİM'de satışa çıkan ürünlerin fiyatları ne kadar?

Çiftçiler dikkat! Kuraklık kapıda! Peş peşe duyurulan buğday, arpa, mısır fiyatları şok etti! 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Kuraklık kapıda! Peş peşe duyurulan buğday, arpa, mısır fiyatları şok etti! 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.

Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023...

Altın fiyatları yeni yılın ilk gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. Altın fiyatları yeni ayın rüzgarına kapıldı! Tüm zamanların en yüksek rakamı az evvel göründü! 1 Ocak 2023 altın fiyatları...

Borsada 'muazzem volatilite!'! Yoksa rüzgar tersine mi dönüyor?

Uzunca süredir sürekli yukarı yönlü seyreden Borsa İstanbul'da bugün yaşanan sert dalgalanmalar ve BIST 100 endeksinin günü, yüzde 1,64 değer kaybederek kapaması, ‘borsada rüzgar tersine mi döndü?’ sorusunu akıllara getirdi.

Altın fiyatları Putin rüzgarına kapıldı! 1 gram bile altını olanlar koşun! Rekor göründü! 28 Aralık altın fiyatları

Altın fiyatları, Rusya Lideri Vladimir Putin'in kararı sonrası AB ile artan gerilim ile yükselişe geçti. Altın fiyatlarına Putin Rüzgarına kapıldı! 1 gram bile altını olanlar koşun! Rekor göründü! İşte 28 Aralık 2022 altın fiyatları.

Akaryakıtta ne indirim ne zam bitmiyor! Motorine 66 kuruşluk yeni zam kapıda! Opet, PO, BP, Total 13 Ekim fiyat listesi

Motorinin litresine gelen zamların ardından, bugün itibarıyla 2 lira 13 kuruşluk bir indirim yapılmıştı. Sürücüleri sevindiren indirim uzun soluklu olmadı. Motorine 66 kuruşluk yeni zam kapıda. İşte detaylar...

Türkiye'nin rüzgar enerjisi sektörü Almanya'da tanıtılacak!

Türkiye Rüzgar Enerjisi Derneği (TÜREB) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında rüzgar enerjisi sektörünün çeşitli alanlarında Türkiye'de faaliyet gösteren 30 Türk firması WindEnergy Hamburg konferans ve fuarında tanıtılacak.

Özkuruşlar’da indirim rüzgarı esiyor! Özkuruşlar 11 Eylül 2022 fiyat listesi..

Sevilen perakende market Özkuruşlar’da, indirim rüzgarı esiyor. Birçok üründe fiyatlar yarıya indi. Sizde acele edin ve bu fırsatları kaçırmayın. İndirimli fiyatlardan market alışverişi yapmak isteyenler, en yakın Özkuruşlar markete koşun. İşte Özkuruşlar 11 Eylül 2022 fiyat listesi….

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yastık altında 1 gram bile altını olan çabuk baksın! Son dakika altın fiyatları

Altın fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milyonlarca kişi bugün gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Sorularının yanıtlarını merak ediyor. Altın fiyatlarında bugün rüzgar az da olsa tersine döndü. Yastık altında 1 gram bile altını olanlar çabuk baksın!

Kapıdağ Rüzgar Santrali ne durumda Haberi

Kapıdağ Rüzgar Santrali ne durumda

Aksa Enerji tarafından yapılan açıklama şöyle;


EPDK tarafından  verilen 04/04/2007 tarih, EÜ/1149-3/823 numaralı üretim lisansı kapsamında Kırklareli İli, Kıyıköy Beldesi mevkiindeki toplam 27 MW kurulu güce sahip olacak Kıyıköy RES projemizin yapımı tamamlanan 24 MW kurulu gücündeki bölümünün kismi geçici kabulü 15.08.2014 tarihi itibariyle yapılmıştır.


Böylece Aksa Enerji bünyesinde işletmedeki toplam santral sayısı 17'ye, işletmedeki yenilenebilir enerji santrali sayısı da 8'e yükselmiştir. Toplam kurulu gücümüz 2,090 MW'a ve toplam kurulu güç içerisindeki yenilenebilir kapasitemiz ise 241 MW'a ulaşmıştır.  


Kamuoyuna saygıyla...