28 / 04 / 2024

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Yüksek enflasyon ortamında geçim derdi vatandaşın belini büküyor. Et ve süt ürünlerine gelen sürekli zamlar yüzünden dargelirli vatandaşlar artık et ve süt ürünlerini gramla alır oldu. Üreticiler ise maliyet artışları ve arzdaki problemler nedeniyle yeni zamların kapıda olduğunu belirtiyor.



Hammadde maliyetlerindeki artışlar ve üretimdeki sıkıntılar nedeniyle gelecek aylarda et ve süt ürünlerinde yeni zamlar bekleniyor. Üreticiler, maliyetlerdeki artışların kaçınılmaz olarak perakende fiyatlara da yansıyacağını belirtiyor.

Vatandaş et ve süt ürünlerine hasret kaldı! Yeni zamlar kapıda!

Üreticinin, yüksek üretim maliyetleri nedeniyle büyük sorun yaşandığını sık sık dile getirdiği et piyasasında sıkıntılı bekleyiş devam ediyor. Son bir yıl içerisinde arzda yaşanan azalma ve etiketlerde büyük artışlar yaşanan et ve sütte yeni fiyat artışları, üretimde ise daha fazla düşüş gündemde.

Ulusal Süt Konseyi’nin 8.74 TL’lik maliyet hesabı ve 8.50 TL’lik tavsiye fiyatına karşılık üretici dernekleri, bir litre süt üretim maliyetini 12,90 lira olarak hesaplarken, piyasada satışların da 12 lira civarında yapıldığını bildirdi.

Sözcü Gazetesi’nden Sayime Başçı’nın haberine göre, aralık ve ocak ayı arasında çiğ süt fiyatında yüzde 20’lik bir fiyat farkı söz konusu. Haberde, Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, piyasada artık tavsiye fiyatın uygulanmadığını ve arz kısmının toparlanmasının bir iki yıl alabileceğini dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön