02 / 05 / 2024

Kapisre Deresi ıslah çalışmaları

Kapisre Deresi ıslah çalışmaları

Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonucu ilçemizde yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Yaşanan afetin ardından Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Kapisre Deresi’nde ıslah çalışmaları başlatıldı.

Artvin Kapisre Deresi ıslah ediliyor!

Devlet Su İşleri tarafından Artvin'deki Kapisre deresi üzerinde olası su taşkınlarını önlemek amacıyla dere ıslah çalışmaları başlatıldı.

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

İBB Riva Deresi için DSİ'ye yer teslimi yapmadı iddiası!

İstanbul için büyük önem taşıyan Riva Deresi’nde İBB tarafından yer teslimi yapılmadığı, bu yüzden DSİ’nin ıslah çalışmalarının yarım kaldığı ileri sürüldü...

Ekrem İmamoğlu'ndan DSİ'ye Riva Deresi yanıtı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ)'nin Riva Deresi’ndeki kirlilik tartışmasına ilişkin “İBB kamulaştırma yapmadığı için ıslah çalışmasına başlayamıyoruz” açıklamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Silivri'deki iki büfe yıkıldı!

Boğluca Deresi ıslahı ve köprü genişletilmesi çalışmaları kapsamında, sahilde bulunan iki ayrı büfe yıkıldı.

Bursa Büyükşehir'den üç yeni köprü!

Bursa'da 14.2 milyon TL harcanarak yaptırılan İsmetiye Deresi ıslah çalışmaları ile dere üzerine kurulan 3 adet köprü hizmete açıldı.

Sadabad Deresi ıslah projesi ile Kağıthane değerlenecek!

Ege Yapı, Sadabad Deresi'nin kıyısında 820 milyon lira değerinde konut projesi inşa ediyor. Kağıthane'nin ulaşım akslarının kesişim noktasında olduğunu belirten İnan Kabadayı, "Sadabad Deresi ıslah projesi tamamlanınca bölge bambaşka bir çehreye bürünecek" dedi.

Niğde Kızılca Deresi ıslah edilecek!

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kızılca Deresi’nin ıslah projesiyle ilgili ihale sürecinin tamamlandığını ve yüklenici firmanın şantiye kurarak işe başladığını açıkladı.

Panayır Deresi Bursa'ya prestij katacak!

Tramvay hattı ile İstanbul Caddesi’nin çehresini tamamen değiştirmeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Panayır Deresi ıslah ve rekreasyon projesiyle de Bursa’nın İstanbul girişine prestij katacak.

Beylikdüzü 80. Yıl Parkı'na semt lokali inşa edilecek!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Gürpınar Atmaca Deresi ıslahı ve yağmur suyu kanalı yapımı sebebiyle 80. Yıl Parkı’nda gerçekleştireceği uygulamaları bölge halkına anlatmak için bir toplantı düzenledi.

Makder Deresi ıslah ediliyor!

Adıyaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi arkasında bulunan Makder Deresinde ıslah çalışmalarına başladı.

Aydın Kuyucak'ın çehresi değişiyor!

Aydın Kuyucak iki derenin ıslahından sonra rekreasyon alanına kavuşuyor Kuyucak Belediyesi tarafından yaptırılan Kargılıdere ve Mustafapaşa deresi ıslah ve rekreasyon projesinde sona yaklaşıldı.

Kapisre Deresi ıslah çalışmaları Haberi

Kapisre Deresi ıslah çalışmaları


Geçtiğimiz günlerde aşırı yağışlar sonucu ilçemizde yaşanan sel felaketinin izleri silinmeye devam ediyor. Yaşanan afetin ardından Devlet Su İşleri 26. Bölge Müdürlüğü tarafından Kapisre Deresi’nde ıslah çalışmaları başlatıldı.


DSİ ekipleri tarafından bölgede selden meydana gelen kanal içerisindeki toprak yığınları temizleniyor. Dere yatağındaki akışın daha rahat ve sorunsuz bir şekilde olması, aşırı yağışlar nedeniyle sel ve taşkınlardan korunması için çalışan yetkililer, özellikle bölge sakinlerinin olumsuz etkilenmemesi açısından büyük önem taşıdığını dile getirip güvenli ve emniyetli bir dere ıslahının yapıldığını belirtti. Hacılar Mahallesindeki derede de başlatılan ıslah çalışmaları bölge sakinleri memnuniyeti ile sürdürülüyor.



Arhavi...