07 / 05 / 2024

kapora nasıl iade edilir

kapora nasıl iade edilir

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim?

Sosyal konut projeleRinde kendisine Konut çıkmayan ama yatırdığı 500 TL başvuru parasını geri almak isteyen vatandaşlar TOKİ'de parası kalmış, yada almasını bilmeyen vatandaşlar bu haber tam olarak sizi ilgilendiriyor. Peki TOKİ para iadesi nasıl geri alınır? Hangi bankalardan paramı iade alabilirim

TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

TOKİ başvurularında son günler yaklaşırken bazı vatandaşlar, iptal işleminin nasıl yapılacağını araştırıyor. TOKİ başvuru nasıl iptal edilir? TOKİ başvuru bedeli iade edilir mi?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Konut kredilerinde tüketiciden açık bir şekilde belirtilmeden talep edilen dosya masrafları iade alınabiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi 2022 nasıl olur?

Özderici GYO'nun daire satışından elde edeceği gelir şirketin karını nasıl etkiler?

Özderici’de sermaye artırımından kaynaklanan daire satışından elde edilecek gelir şirkete nasıl iade edilebilir? Şirketin karını nasıl etkiler? İşte merak edilen sorunun yanıtı...

Gayrimenkul üzerindeki haciz nasıl kaldırılır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bize 20 adet tapulu tarla miras kaldı. Kardeşime vekalet verdik, o da gitti satış yapacağı vaadi ile birilerinden para aldı ve satış yapmadığı gibi paraları da iade etmedi. Bizim paylarımızda haciz mevcut. Bu nasıl kaldırılır?' sorusunu yanıtladı.

4 başlıkta verilen kapora nedir ve nasıl geri alınır?

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için "Kapora nedir ve nasıl geri alınır? konulu yazı kaleme aldı. İşte Kurtuluş'un yazısı...

Kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde inşa edilen yapılardan alınan evler için yatırılan tapu devir harçları ve müteahhitlerden daire satın alanların ödedikleri tapu harçları iade alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl olur?

Ev kredilerinde dosya masrafı geri ödemesi nasıl olur?

Kredi dosya masrafları Yargıtayın almış aldığı karar gereğince geri iade edilebiliyor. Peki, ev kredilerinde dosya masrafı geri ödemesi nasıl olur?

Emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi mükelleflerinin 2. taksit ödemelerini Kasım sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Buna karşın kimi mükelleflere ise ödedikleri emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi nasıl iade edilir?

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kapora iade edilir mi?

Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi? Verilen kapora nasıl geri alınır?

Kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır?

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Kiralamada zarar yaşanmaması halinde depozito iade ediliyor. Peki, kiracı depozitosu iadesi nasıl alınır? İşte yanıtı..

kapora nasıl iade edilir Haberi

kapora nasıl iade edilir

Kapora iade edilir mi?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağa deniyor.


Ev alıcısından talep edilen bu kapora, emlakçılar için alıcı tarafın caymasına karşı bir tür güvence niteliği taşıyor. Peki, emlakçıya verilen kapora iade edilir mi?


Kapora verilirken emlakçı ile bir sözleşme imzalanıyor. Bu sözleşme kapsamında kaporanın hangi durumlarda iadesinin yapılacağı, hangi durumlarda kaporanın iade edilmeyeceği belirtiliyor. 


Kapora sözleşmesi:


../.../.....


Aşağıda açık adresi bulunan gayrimenkulü ………………… Emlak ………………………………… ofisi aracılığı ile satın almak – kiralamak amacıyla ………/……/………… tarihinde gördüm. Söz konusu gayrimenkulü satın almak – kiralamak için kendi isteğim ile ……………………………- Yalnız ……………………………………………… - kapora ( pey akçesi ) bırakıyorum.


İş bu kaporayı borçlar kanununun 156/2...