07 / 05 / 2024

kapora verip vazgeçmek

kapora verip vazgeçmek

Gayrimenkul satıcıları ile alıcılarını bir araya getiren emlakçıya kapora verilir mi? Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Sorularınızın yanıtı ve verilen kapora ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ev sahibi olmak isteyenlerin en asgari sahip olması gereken gelir hesaplandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar artan konut fiyatları nedeniyle her geçen gün hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler de aylık gelirlerinde ayırmaları gereken miktarı araştırıyor. İşte merak edilen miktar...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Koronavirüsle prefabrik evlere talep arttı!

Koronavirüs salgınıyla izole olmak, izole olurken de sosyal alanlardan vazgeçmek istemeyen vatandaşların konut tercihleri prefabrik evlerden yana oldu. Bir arazisi olanlar depreme dayanıklı prefabrik yapıları tercih etmeye başladı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Emlak sektöründe 'kapora' dolandırıcılığına dikkat!

Yetkililer, pahalı ilçelerde uygun fiyatlı ev ilanı verip, alıcıyla görüştüklerinde ise çok sayıda arayan olduğunu söyleyerek yüklü miktarda kapora alan dolandırıcılara karşı uyardı.

Gayrimenkul profesyonellerinin başarı sırları!

"Vazgeçmeyi" başarısızlık olarak değerlendirmeyen iş dünyasının liderlerinin vazgeçmek için bekledikleri süre ortalama 2 ay civarında..

AVM kiralarının TL ile ödenmesi talebi yeniden gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi talebini tekrar gündeme getirdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, "Dolardan vazgeçmek zorundalar" dedi.

Almanya Göçebe Mekânlar Sergisi 17 Haziran’da!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki etkilerini inceleyen Göçebe Mekânlar sergisi 17 Haziran’da SALT Galata’da açılıyor.

Vladimir Putin: Türk Akımı'ndan vazgeçmedik!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

Doka, İran'da büyümek için Türkiye'ye yatırım yapacak!

Avusturyalı Doka, İran’da büyümek için Türkiye’de yatırıma hazırlanıyor. Ambargo sonrasındaki potansiyeli karşılamak için doğru adresin Türkiye olduğunu söyleyen Özatay, “Birçok küresel şirket benzer strateji içinde” dedi

Çiçek desenleri ev dekorasyonunda vazgeçilmez!

Çiçek desenleri dekorasyon dünyasının vazgeçilmezlerinden. Bu bahar çiçek coşkusunu evimize dahil edebileceğimiz tasarımlar vitrinlerde çoktan yerini aldı. Yemyeşil bitkiler, sukulentler ve kaktüsler her zamankinden daha popüler.

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı Türkiye'den vazgeçmiyor!

Son dönemde yaşanan terör olaylarına rağmen yabancı yatırımcı Türkiye’den vazgeçmiyor. Son 3 ayda otomotiv başta olmak üzere turizm, inşaat, ulaşım gibi sektörlerden birçok firma Türkiye’de milyar doları bulan yatırım kararı aldı.

Bayrampaşa Cezaevi, kültür alanına dönüşmek için gün sayıyor!

Türk adalet sistemine 41 yıl hizmet verdikten sonra, 2008'de, "tutuklu ve hükümlülerin yeni inşa edilen modern cezaevlerine taşınmasını'' amaçlayan çalışmalar kapsamında kapatılan Bayrampaşa Cezaevi, kültür alanına dönüşmek için gün sayıyor.

kapora verip vazgeçmek Haberi

kapora verip vazgeçmek

Emlakçıya kapora verilir mi?

Gayrimenkul satın almak isteyenlerin başvurduğu kapılar, bilindiği üzere emlakçılar oluyor. Emlakçılar ile çalışan alıcıların, istedikleri gibi bir gayrimenkul bulmaları halinde ve söz konuu emlağı satın almaya karar verdikleri takdirde, emlakçıya kapora ödemesi gerekiyor. Bunun nedeni ise, alıcının satışı yapma konusunda kararlı olduğunu göstermesi, böylece emlakçının ilgili gayrimenkulü diğer alıcılara göstermemesi olarak karşımıza çıkıyor.


Kapora bir diğer ifade ile, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağı ifade ediyor.


Emlakçıya ne kadar para verilir?

Emlakçıya ödenecek kaporanın istisnai durumlar haricinde yüzde 5'ten fazla olmaması gerekiyor. Örneğin 300 bin TL değerinde bir gayrimenkul satıl almak istediğinizi farz edelim. Bunun için emlakçıya bırakılması gereken...