30 / 04 / 2024

kapora yanar mı

kapora yanar mı

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Gayrimenkul alım satım sözleşmesinden cayma bedeli!

Gayrimenkul alım satımı sırasında alıcının, satıştan vazgeçmesi durumunda, yapılan sözleşmeye dayanılarak ev sahibi ve emlakçı alıcıdan ne talep edebilir? İşte gayrimenkul alım satım sözleşmesinden cayma bedeli..

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Emekli olup çalışan EYT'lilerin izin ve kıdem tazminatı hakkı yanar mı? EYT'de şok detay! Peş peşe açıklandı!

EYT'lilerin bir bölümü emekli olduktan sonra aynı işyerinde çalışmayı sürdürecek, bir bölümü de başka iş yerinde çalışmaya başlayacak. Peki EYT'lilerin emeklilik sonrası izin süreleri nasıl hesaplanır? İzinler yanar mı? 

Ev alacaklar dikkat! Kapora dolandırıcılığına kanmayın!

Gayrimenkul alım satımlarında tanıdık olunan ‘kapora’ terimi, günümüzde bir dolandırıcılık yöntemine de adını verdi. Telefon görüşmelerinde ‘halden anlar’ şekilde tavır gösteren dolandırıcılar odaklarına uzakta yaşayan kişileri alıyor. Bu dolandırıcılar indirim bile yapıyor.

İş GYO Yanar Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak! 

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dava takibi, icra takibi, danışmanlık vb. hukuki hizmetler konusunda Yanar Hukuk Bürosu'ndan hizmet alacak...

Dekorasyon için anlaştığım kişi dolandırıcıymış bende suçlanabilir miyim? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Villa dekorasyonu için biriyle anlaştım.50 bin TL'lik gerekli malzemeleri almaya birlikte gittik. Kendisi parayı alıp 1000 TL kapora bırakıp gitti. Kişi dolandırıcı çıktı.Şimdi benim hakkımda dava açıldı. Burada ben suçlanabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Ev satışında mutlaka kapora hazırlanmalı!

ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, gayrimenkul alım ve satımında hazırlanan kapora sözleşmesinde dikkatli olunması konusunda vatandaşı uyardı. Karataş, iki taraf için de garanti altına alan bir düzenleme olduğunu belirtti.

Esray, yeni tesis yatırımı yapıyor!

Yeni fabrikalarının inşaatı ve makine alımı için yaklaşık 3 milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını açıklayan Esray Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, söz konusu tesisi bu yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi.

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Kazım Yanar:Konya için hedef 10 milyon turist!

Konya'yı turizm potansiyeli yönünden değerlendiren, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Konya Bölgesel Yürütme Kurulu(TURSAB BYK) Başkanı Kazım Yanar, Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Konya'nın, turizm potansiyeli bakımından 2016 yılında bir büyük pa

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

kapora yanar mı Haberi

kapora yanar mı

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcının, satıcıya satın alacağı mal veya hizmet bedelinin bir miktarı olarak ödediği meblağa deniyor.


Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?


Kapora, ancak alıcının taşınmazı satın almaktan vazgeçmesi durumunda yanıyor. Satıştan vazgeçilmesi halinin emlakçı ve satıcıyı zarara uğratması nedeni ile kapora iade edilmiyor. 


Buna karşın kimi zaman alıcı vazgeçse bile emlakçı veya satıcıdan kaynaklanan kusurlar nedeni ile kaporasının iadesini mahkemede dava açarak talep edebiliyor. Kapora iade davası örneği aşağıda yer alıyor:


KAPORA İADESİ-ISPAT KÜLFETİ


T.C. 

YARGITAY 

HUKUK GENEL KURULU 

E. 2009/19-206 

K. 2009/246 

T. 10.6.2009 

• KAPARONUN İADESİ TALEBİ ( Gayrimenkul Alımının Gerçekleşmediği/Davacının Delil Olarak...