03 / 05 / 2024

karabağlar imar sorunu

karabağlar imar sorunu

Karabağlar Bahçelievler Mahallesi’nin yaklaşık 30 yıldır devam eden parselasyon sorunu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun girişimleriyle son buldu. 

Karabağlar'da çok ciddi imar sorunu var!

AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz ve AK Parti Karabağlar Yönetim Kurulu Üyesi ve KAMİDER Başkan Yardımcısı Hasan Özkaya, Yenigün TV'nin konuğu oldu.Özkaya, Karabağlar'da ciddi imar sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Bilecik Ertuğrulgazi’nin imar sorunu çözülüyor!

Bilecik Ertuğrulgazi Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşları sevindirecek haber geldi. Ertuğrulgazi’nin 10 yılı aşkın süredir devam eden imar sorunu çözülüyor.

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Denizli Merkezefendi Belediyesi bugün imar sorunu ile güne başladı. Merkezefendi'de 2 yerine 3 villanın yapılmasına izin verilmesi gündeme bomba gibim düştü.

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

TOKİ'nin İzmir Karabağlar'daki inşaatına tepki! 

TOKİ tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen ancak imar planı bulunmayan projesinin yapım ihalesi yargı kararı sonucu iptal edildi. 

İzmir Karabağlar'da imar planlama süreci hızlandı!

Karabağlar Belediyesi, revizyon imar planlama süreci için Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı bazı odalarla görüş alışverişi yaptı. 

Ankara Çukurambar’daki 5 yıllık imar sorunu çözüldü!

Geçmişte yapılan eksik imar hatası sebebiyle vatandaşların mağdur olduğu Çankaya Karakusunlar ve Çukurambar bölgesindeki bazı parsellerdeki imar sorunu, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Encümeni tarafından çözüldü. 

Karabağlar'a yeni imar planı: Vatandaşlar itiraz ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar ilçesi için yedinci imar planını yayınladı. Planlama yapılırken kendilerine danışılmayan Karabağlılar, yeni plana da itiraz ediyor.

İzmir Karabağlar'daki imar planı davasında Mimarlar Odası haklı bulundu!

İzmir’in Karabağlar ilçesinde olan bazı plan notlarının şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle İzmir 3. İdare Mahkemesi’nce Mimarlar Odası haklı bulundu.

Karabağlar'da mağdur arsa sahipleri 7 yıldır imar planı bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar'da kamulaştırmadan yol yaptığı arsa sahiplerine tazminatlarını ödemedi. Bölgenin imar planı iptal edilince arsa sahipleri mağdur oldu.

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Avcılar'da imar sorunu yaşanmayacak!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı İbrahim Ulusoy, 'Söz Sizde' programlarına devam ediyor. Ulusoy, Avcılar'da imar sorunu yaşanmaması için çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

karabağlar imar sorunu Haberi

karabağlar imar sorunu

Mahalle sakinleri Karabağlar Tapu Müdürlüğü’nden yeni tapularını alma imkanına sahipler. Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Bahçelievler Mahallesi, Helal Para Camii civarında 1990 yılından bu yana devam eden imar planı uygulama sorunu nedeniyle mahalle sakinleri inşaat yapamıyor, mülkiyetleriyle ilgili kalıcı tasarruflar da bulunamıyordu. 

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Selvitopu, konunun çözülmesiyle ilgili verdiği sözü tuttu. Çalışmalar neticesinde önce 999/1 No’lu geri dönüşüm planı, arkasından da 999/2 No’lu parselasyon planı Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi encümeninde onanarak, Karabağlar Tapu Müdürlüğü’nce tescil edildi. 

Çalışmalar sonucunda yaklaşık 150 parselde toplam 500 aileyi ilgilendiren sorun tamamen çözülmüş oldu. Ayrıca mahalle sakinleri de arsaları ve mülkiyetleriyle ilgili her türlü çalışmayı bundan sonra yapabilecek, bu sayede bölge değer kazanıp hak ettiği noktaya gelecek. Yaklaşık 30 yıllık...