03 / 05 / 2024

Karabağlar tapu sorunu son durum

Karabağlar tapu sorunu son durum

Evleri Karabağlar Kentsel Dönüşüm alanında bulunan vatandaşların tapu çilesi sürüyor. İmar affı yasasının uzatılması sonrası tapularını almak için belediyeye başvuranlar bu kez de ‘yapılarınızı bozduğunuz için tapu veremeyiz’ yanıtını aldı..

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

Sarıyer’deki 11 mahallenin tapu sorunu çözülüyor! Son dakika! 

İBB Meclisi, 19 Şubat Pazartesi günü Sarıyer’de tapu sorunu yaşayan 11 mahallenin sorununun çözülmesi amacıyla toplanacak. İşte ayrıntılar...

Antalya Kepez'de 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Kepez ilçesi Gülveren Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar 40 yıldır tapu sorunu yaşıyordu. İlçe genelinde hayata geçen kentsel dönüşüm projeleriyle tapu sorunu çözüme kavuştu.

Sarıyer'in 60 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Sarıyer Islah İmar Planları’ Çalıştayı’nda, ilçedeki tapu ve imar sorunları konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bu çalıştaydan çıkacak sonuçların sadece Sarıyer’i değil, kentin tapu sorunu olan tüm bölgelerini ilgilendireceğine dikkat çekti...

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Karabağlar'da imar ve kentleşme sorunu çözülecek!

AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Demir, yerel seçimde Karabağlar'da bir değişim yaşanması gerektiğinin altını çizdi.

Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü!

Kara Süleyman’ın mirasçılarına güzel haber geldi. Esenyurt’ta yarım asrı geride bırakan tapu sorunu çözüldü ve 16 mahalleyi ve en az 50 bin kişiyi ilgilendiren karar Yargıtay’dan çıktı...

Karabağlar'da 30 yıllık imar sorunu bitti!

Karabağlar Bahçelievler Mahallesi’nin yaklaşık 30 yıldır devam eden parselasyon sorunu Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun girişimleriyle son buldu. 

Serik'te 70 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Antalya’nın Serik İlçesinde 70 yıllık tapu sorunu çözüldü. Orta Mahalle'de yaşayan vatandaşlar, tapularına kavuşmanın mutluluğu yaşadı.

İzmit Yenişehir'de tapu sorunu çözüme kavuştu!

İzmit Yenişehir Mahallesi’nde yıllardır süren tapu sorunu çözüme kavuştu. Yenişehir Mahallesi'ndeki vatandaşlar için tapular hazırlandı. 

Mudanya'da tapu sorunu çözülüyor!

Bursa’nın Mudanya ve bazı ilçelerine mübadele döneminde yerleşen vatandaşların tapu sorunu çözüm bulacak. 

Karabağlar'a Palandöken 1071 projesi!

İzmir'de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Palandöken İnşaat, Karabağlar'da yeni bir projeye başlıyor. Palandöken 1071 projesi 8 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

Karabağlar Ulusal Kent Meydanı Tasarım Yarışması'na yoğun ilgi!

İzmir Karabağlar Belediyesi tarafından başlatılan Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması'na yoğun ilgi geldi. Yarışmanın birincisine 75 bin TL ödül verilecek.

Karabağlar tapu sorunu son durum Haberi

Karabağlar tapu sorunu son durum

İzmir Karabağlar’da krize dönüşen kentsel dönüşümde vatandaş tam rahat nefes almıştı ki bu kez farklı bir sorunla karşılaştılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilçede yapmak istediği 540 hektarlık alan üzerinde kalan vatandaşlar, evlerinin tapularını alamak için aylarca mücadele verdi. 2015 Mayıs sonuna kadar tapularını alamayan vatandaşlar, evlerini moloz değerinde vermek zorunda kalacaktı. Uzun uğraşlar sonunda imar affı yasasının 3 yıl uzatılması sonrası rahat bir nefes alan dönüşüm mağdurları bu kez de tapularını alma konusunda sorun yaşıyor. Karabağlar Belediyesi’ne başvuru yapan vatandaşlardan bazılarına ‘yapıları bozdukları’ gerekçesiyle tapuları verilmedi. Başkan Muhittin Selvitopu, hak sahibi olanın tapusunu vermiyoruz diye bir durumun olmadığını söyledi yasada belirlenen kriterler çerçevesinde hareket ettiklerini dile getirdi. Selvitopu, “Tapusu olmayan vatandaşların imar affından yararlanmış olması gerekiyor. O yasanın öngördüğü...