18 / 05 / 2024

karabağların imar planı değişecek mi

karabağların imar planı değişecek mi

İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da tüm yaşam alanlarının birlikte değerlendirilerek gelecekte nasıl daha iyi, daha yaşanabilir bir ilçe olma yönünde somut çözümler getirmek için planlama çalışmaları başladı.

1941 yılında Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış!

1941 yılından Belediye İmar İşleri Müdürlüğü tarafından Yerebatan ve civarının imar planı hazırlanmış.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Karabağlar Esentepe'deki rezerv alanın imar planı mahkemelik oldu: Turkmall, Forum Göztepe projesini yapacak mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüme alınan ve rezerv alan ilan edilen Karabağlar Esentepe'deki 7 hektarlık alanın imar planları mahkemelik oldu. İşte o son dakika gelişmesi...

Arnavutköy'deki 67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi 247 ve 62 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte  67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

İzmir Karabağlar'ın imar planına mahkemeden dur kararı!

İzmir 4. İdare Mahkemesi, tamamen hukuka aykırılığı gözler önünde bulunan dava konusu işlemin; uygulanmaya geçirilmesi halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğini açıklayıp, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Manisa’nın imar planına Şehir Plancıları Odası'ndan itiraz!

MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan ve Şehzadeler ile Yunusemre ilçelerini kapsayan 1/500 ölçekli revizyon imar planının askı süreci biterken, plana ilişkin itirazlar sürüyor.

Yüksekova'nın imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından hazırlanan  Hakkari'nin Yüksekova'nın imar planı iki etap halinde askıya çıkarıldı. 

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündeminde!

Antalya Sarısu Plajı'nın imar planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afif Paşa Mehtabiye Köşkü'nün imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde görüşüldü!

İstanbul Boğazı'nın en görkemli yalılarından biri olan ve Afif Paşa Yalısı'nın restorasyonu ve imar planı değişikliği için köşkün yeni sahibi Fiba Holding, İBB'ye başvurdu. Başvuru İBB meclisinde görüşüldü ve dosya kurula gönderildi...

Avcılar’da imar plan notu değişikliğine İBB'den onay!

Silivri depreminden sonra hızla Avcılar Belediye Meclis toplantısında oy birliği ile kabul ediip İBB Meclisine gönderilen imar plan notu değişikliği dünkü meclis toplantısında onaylandı.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Avcılar’daki riskli yapıların yenilenmesi planı meclisten geçmedi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Meclisi'ndeki konuşmasında "Avcılar’daki riskli yapıların yenilenmesinin önünü açacak plan notu değişikliği 5’inci ayında da İBB meclisinden geçmedi. Ben Avcılar halkına sizleri şikayet ediyorum" dedi...

Manisa’nın imar planı için yoğun mesai!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret ederek imar planı hakkında görüş alışverişi yaptı.

karabağların imar planı değişecek mi Haberi

karabağların imar planı değişecek mi


İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'da tüm yaşam alanlarının birlikte değerlendirilerek gelecekte nasıl daha iyi, daha yaşanabilir bir ilçe olma yönünde somut çözümler getirmek için planlama çalışmaları başladı. İlçenin tamamında imar planlarına esas jeolojik ve jeoteknik etütlerinin yapılmamış olması, yürürlükteki imar planlarında bir türlü uygulamaya geçilememesi, Abdi İpekçi ve İhsan Alyanak gibi mahallelere hiç imar planı yapılmamış olması, gecekondular, kaçak yapılar ve düzensiz yapılaşmalar ile ilçenin genelinde açık alanların azlığı, eğitim ve sağlık alanları, otopark alanları gibi donatı alanlarının yetersizliği en büyük sorun olarak göze çarpıyor. 


3 etap 


Tüm sosyal ve teknik altyapı gereksinimlerinin karşılanarak uygulamada yaşanan sorunların çözümlenmesi amaçlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planları, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 etap olarak çalışılıyor. 


Birinci etap'ta, Karabağlar 1. Etap Hatay - Üçkuyular Kesimi 1/5000...