22 / 05 / 2024

KaraBoru Hattı İnşaat İhalesi

KaraBoru Hattı İnşaat İhalesi

Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan “56’’ KaraBoru Hattı İnşaat İhalesi”ne ilişkin Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı'nın inşaatına başlıyor. İşte merakla beklenen metro hattı ile ilgili son dakika detayları...

Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı durduruldu mu?

6 duraktan oluşan Sarıgazi-Taşdelen metro hattı inşaatı İBB ekipleri tarafından durduruldu. Kapatılan metro şantiyesi havadan görüntülendi. Sarıgazi durağındaki kazı çalışmalarının da beton dökülerek kapatılmaya başlandığı belirtildi. 

Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

"Aksaray-Ulukışla-Yenice Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapım İşi"nin yaklaşık Değeri 16 milyar 338 milyon 146 bin 708 TL olarak belirlendi.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

Çalışmaların aralıksız devam ettiği Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı inşaatında bugün Sarıgazi İstasyonu'nda TBM geçiş töreni gerçekleşti. 

Dudullu- Bostancı Metro Hattı inşaatında sevindiren gelişme!

2022 yılında hizmete girmesi planlanan Dudullu- Bostancı metro hattının inşaatında tamamlanma oranı yüzde 75 oldu.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

2023'te 7 metro hattının inşaatı tamamlanacak!

İstanbul'da devam eden metro projelerine yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında 7 metro hattının tamamlanacağını dile getirdi. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Kırklareli Alpullu'da hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi TBMM'de!

Kırklareli'nin Alpullu beldesinde yaşanan sel felaketine ve bölgedeki hızlı tren hattı inşaatının denetlenmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yüzde 72'si tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç soyer inşaatı devam eden Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yüzde 72'sinin tamamlandığını dile getirdi.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin tramvay hattı inşaatı başladı!

5 yıldır tamamlanamayan Kocaeli Şehir Hastanesi'nin bağlantı yollarının tamamlanmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda tramvay hattının inşaatı başladı.

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.

KaraBoru Hattı İnşaat İhalesi Haberi

KaraBoru Hattı İnşaat İhalesi
Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan “ 56’’ Kara Kesimi Lot 1, Lot 2, Lot 3 Boru Hattı İnşaat İhalesi ”ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 1, Lot 2 ve Lot 3 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firmalar belirlendi.Sözleşmeler TANAP Doğal Gaz İletim A.Ş ile üç firma/ortaklık arasında imzalandı:


Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1850 kilometrelik boru hattının, Gürcistan sınırından Eskişehir’e kadar olan 56” çapındaki 1337 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı on beş firmanın 22 Nisan 2014 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda Sözleşme imzalanan firma ve ortaklıklar şöyle:


1. 56” Kara Kesimi...