19 / 05 / 2024

Karaburun res projesi

Karaburun res projesi

Yakaköy’deki RES için çıkan kararla sevinen Karaburun, Valiliğin Mordoğan’daki santral için aldığı kararla şok yaşadı. Valilik bölgede yaşam alanına 150 metre uzaklıktaki RES’te kapasite artışı için sunulan ÇED dosyasını kabul etti.

Karaburun'daki RES durduruldu!

Karaburun yarımadasında bölge halkının bir süredir yürüttüğü hukuk mücadelesi devam ederken, vatandaşların EPDK aleyhine açtığı davada nihai karar verildi, Karaburun RES projesi kapsamında kurulan tesisin üretim işlemleri durduruldu.

Karaburun'a kurulacak RES'e ÇED Onayı çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Çalık Grubu’nun Karaburun’da kuracağı rüzgar santraline onay çıktı. 13 türbinden oluşacak santral, Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak. Nisan ayında yapılan toplantıya yöre halkı katılmamıştı.

Karaburun'a RES onaylanmadı!

Karaburun Yarımadası’nda, doğayı ve sosyal yaşamı hızla tahrip etmekte olan Rüzgar Enerji Satrallerine karşı mücadele devam ediyor. Yaykaköy RES Projesi imar planlarına çifte red geldi...

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

10 soruda TOKİ İzmir Karaburun 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Karaburun ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen 250 bin konut projeleriyle İzmir'de de yeni konut projeleri yapılacak. Peki TOKİ Karaburun projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ İzmir Karaburun 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ'den İzmir Karaburun projesi açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) son günlerde tartışmalara neden olan İzmir Karaburun projesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

TOKİ'nin İzmir Karaburun'daki projesinde sular durulmuyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde TOKİ tarafından hayata geçirilmek istenen konut projesine Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan'dan tepki geldi. Erdoğan, "Bu konutlar dar gelirli vatandaşlarımıza hitap etmeyecek, üst gelir grubuna yönelik bir rant projesi olacaktır" dedi.

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

Silivri Çanta RES Projesi ve bağlantı yolları imar planı askıda!

Silivri Değirmenköy Mahallesi, Çanta RES Projesine İlave 2 Türbine (T20-T21) ve Bağlantı Yollarına İlişkin İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Silivri Yamaçtepe-2 RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Silivri İlçesi, Yamaçtepe-2 RES Projesi Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı..

Ağaoğlu'ndan 1 milyar liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşmesini imzaladı. 

İzmir Karaburun RES imar planı askıda!

İzmir Karaburun İlçesi, Haseki ve Sarpıncık Köylerinde yapılacak Rüzgar Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Ağaoğlu'ndan 2 RES projesi için 330 milyon TL'lik yatırım!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova’daki 2 RES projesinin rüzgâr türbinleri için Alman Nordex GmbH ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Karaburun res projesi Haberi

Karaburun res projesi



Doğal yapısıyla,  uluslararası ölçekte koruma altındaki nadir bitki ve hayvan varlığıyla, hala yaşatılmakta olan gelenek görenekleriyle, kara keçisi, nergisi, zeytini, çipurası, kefali, enginarıyla, tertemiz toprağı ve deniziyle İzmir’in cennet köşesi olan Karaburun Yarımadası’nda rüzgar santrallerine karşı mücadele sürüyor.


Yarımada’da yerel inisiyatif mücadelesini yargıya taşıma kararı alırken, Yaylaköy’de Lodos A.Ş.’ye ait Karaburun RES Projesi için 50 yeni türbin lisansına karşı açılan davadan çıkan kararla büyük sevinç yaşadı. Mahkeme savunma’nın kararın faaliyette bulunan türbinleri kapsayıp kapsamayacağının açıklanması istemine, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulması hakkında kısmen karar verilmesinin olanaklı olmadığını belirterek yanıt verdi ve bölge halkı rahat bir nefes aldı.


Ancak Karaburun halkı bu kez Valilikten çıkan bir kararla sarsıldı. İzmir Valiliği Ayen Enerji A.Ş.’ye ait Mordoğan Rüzgar Santrali Projesi için yapılan kapasite artışı...