07 / 07 / 2024

Karaburun RES tribünleri

Karaburun RES tribünleri

Karaburun halkı gece gündüz Rüzgar Enerji Santralleri (RES) ile mücadele ediyor. Çalık Grubu'nun Sarpıncık Köyü'nde yapmak istediği 14 tribüne karşı açılan ÇED iptal davasında bilirkişi heyeti alanda incelemelerde bulundu.

Karaburun Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Mobilya  Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaburun Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Mobilya  Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Sobay tarafından kuruldu. 

İzmir Karaburun RES imar planı askıda!

İzmir Karaburun İlçesi, Haseki ve Sarpıncık Köylerinde yapılacak Rüzgar Enerji Santrali'nin imar planı askıya çıkarıldı...

Tire Arena Stadı'nın tribünleri yükseliyor!

İzmir’de Büyükşehir ve ilçe belediyesi işbirliğiyle kente kazandırılacak ikinci stadın inşaatı da hızla ilerliyor. 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nın Batı Kale Arkası tribünü de yükselmeye başladı.

İzmir Alsancak Stadı'nda son durum!

İzmir'de depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle geçen yıl tribünleri yıkılan Alsancak Stadı'nın yenilenmesi projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakanlıktan gelen 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğini onayladı.

Zonguldak Kozlu Stadyumu'nun tribünleri yıkımalı!

Zonguldak İl Koordinasyon Toplantısı gündeminde Zonguldak'tan Alaplı'ya kadar yapılması planlanan yol projesine engel olan Kozlu Stadyumu tribünlerinin yıkılması yer aldı.

İzmir Karaburun'daki 3 RES projesi izin aşamasında!

Karaburun Kent Konseyi Başkanı İpar Buğra Dilli, yarımadada 3’ünün izin aşamasında olduğunu belirtti. Dilli, “Karaburun’da şu an faaliyette olan 81 türbin var. Yatırımını tamamlayan firma hemen kapasite artışına geçiyor." dedi.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

Sarpıncık RES iptal kararı ıslak imzaya takıldı!

Karaburun Kaymakamlığı’na iletilen İzmir 1. İdare Mahkemesi’nin Karaburun Sarpıncık’taki RES projesinin iptal kararı, ilçe Kaymakamı Osman Oğuz Ekşi’nin ıslak imza şartına takıldı.

Sarpıncık RES projesinin imar planları iptal edildi!

IZMİR'in Karaburun İlçesi'nde yapılmak istenen Sarpıncık RES Projesi'nin imar planları, mahkeme tarafından iptal edildi. Sarpıncık'ta 14 türbin direkli projenin hazırlıklarının başlamasıyla birlikte, çevreciler ve ilçe halkı da hukuk mücadelesi başlattı.

Yeni Buca Stadı'na yıkım kararı!

Başkan Kocaoğlu'nun açtığı davalarla Karşıyaka ve Göztepe statlarının engellenmesinin ardından bir şok da Buca'da yaşandı. Tribünleri kaçak olduğu için Yeni Buca Stadı'na yıkım kararı çıktı

Eskişehir 18 Eylül Stadyumu yenilenecek!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, uzun zamandır kullanılmayan ve harap haldeki Mahmudiye 18 Eylül Stadyumu’nun bakım onarım ve yenileme çalışmalarına başladı, stadyumu’nun tribünleri, soyunma odaları ve saha temizliği yeniden yapılacak...

Tire Arena Stadı Nisan'da tamamlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Tire Belediyesi tarafından yaptırılan 15 bin kişilik Tire Arena Stadı'nın yapımı tüm hızıyla sürüyor. Geçtiğimiz Eylül ayında temeli atılan stadın tribünleri yükselmeye başladı.

Karaburun RES tribünleri Haberi

Karaburun RES tribünleri

Bölgede hem Yaylaköy'de hem de eski Rum köyü Öres'te çok sayıda RES olmasına rağmen tam bu iki köyün ortasında kalan Sarpıncık Köyü'nde  de 14 türbin yapılmak isteniyor. 

Lodos A.Ş'nin 47 türbinini durduran Karaburunlularda, '' Bizi zarara uğrattınız, zararımı karşılayın'' ihtarnamesinin şaşkınlığı sürerken şirket RES'lerin yeniden çalışabilmesi için ÇED sürecini yeniden başlatılıyor.

Yurttaşlara ihtarname gönderen Lodos A.Ş 14 Temmuz'da yapılacak olan Halkın Katılımı Toplantısı'nda Karaburunlulara RES'lerin zararlı olmadığını iddia edecek. İlçe halkının ise bu toplantıya izin vermeyeceği...