02 / 05 / 2024

Karaburunda res için imar değişikliği

Karaburunda res için imar değişikliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yarımada'daki iki ayrı bölgede kurulacak rüzgar enerji santralları için imar planlarını değiştirdi.Bakanlık, Çeşme ve Seferihisar'da 1'inci derece SİT alanları ve orman arazilerinde yapılaşmanın önünü açtı.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Ağaoğlu'ndan 2 RES projesi için 330 milyon TL'lik yatırım!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova’daki 2 RES projesinin rüzgâr türbinleri için Alman Nordex GmbH ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Sarpıncık RES Projesi için yürütmeyi durdurma kararı alındı!

İZMİR'in Karaburun İlçesi'ndeki Sarpıncık RES projesi için alınan ÇED olumlu kararı 5'inci İdare Mahkemesi'nce iptal edilen Çalık Holding'e, aynı mahkemeden bir kötü haber daha geldi.

Lisanssız RES'ler için imar izni istenmeyecek!

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak.

Bodrum RES projesi için uygun değil!

Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu ve Gümüşlük Forumunca Muğla Üniversitesine hazırlatılan raporda, Bodrum Yarımadası'nın rüzgar elektrik santrali (RES) uygulamaları için uygun olmadığı bildirildi.

4 ilde kurulacak HES ve RES için kamulaştırma izni verildi!

Dört ilde kurulacak HES ve RES'ler için Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi. Bakanlar Kurulu kararına göre Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Urla'daki RES için flaş karar!

İzmir'in Urla İlçesi'ne bağlı Ovacık Köyü'nde, Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için ormanlık alanda ağaç kesimine gidilince protestolara başlayan köylüler için Danıştay'dan, köylüleri sevindiren çifte haber geldi

Alaçatı RES için imar planı değişti!

Alaçatı RES için imar planı değişti. Çeşme'de yöre halkı ile rüzgâr santrali yatırımı yapanlar arasındaki gerginlik artarken, Enda Enerji Holding'in Alaçatı'daki rüzgar enerjisi santrali için imar değiştirildi.

Çatalca'da İstanbul RES projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Universal Wind Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından, İstanbul RES projesinin işletilmesi için 30 Aralık 2014 günü saat 14:00 'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

HES ve RES ile Enerji Nakil Hatları projeleri için 9 ilde acele kamulaştırma!

Hidroelektrik ve Rüzgar Enerji Santrali ile Enerji Nakil Hatları projeleri için Antalya, Denizli, Sakarya, Erzincan, İzmir, Aydın, Hatay, Giresun ve Karaman'da Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

HES ve RES’ler için 15 ilde acele kamulaştırma kararı!

Dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında 15 ilde yapılacak hidroelektrik santraller (HES) ve rüzgar santralleri (RES) için ‘acele kamulaştırma’ kararı alındı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Koru RES TM-Çanakkale Havza 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma kararı!

Koru RES TM - Çanakkale Havza 1 TM Enerji İletim Hattı Projesi için güzergaha isabet eden alanlarda acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İzmit 380-Kandıra OSB-Kandıra RES Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

154 kV İzmit 380 - Kandıra OSB-Kandıra RES Enerji İletim Hattı Projesi için proje güzergahına isabet eden alanlar acele kamulaştırılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Karaburunda res için imar değişikliği Haberi

Karaburunda res için imar değişikliği

RES'lerle ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Çeşme ve Seferihisar'da kurulacak RES'ler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından RES'lere imar vizesi geldi. 



Ormana RES vizesi 

Bakanlık tarafından hazırlanan 5 binlik ve 1000'lik imar planı değişikliği uyarınca, Çeşme'de kurulacak Germiyan Rüzgar Enerji Santralı için RES'lere özel imar planı hazırladı; Vinci derece by-Pass eden çevre ve SİT ve orman alanına j Şehircilik Bakanlığı, , / Aiaçatı Barajı Koruma yapılaşmanın J Alanı içerisinde kalan Önünü açtı tesis için ayrıca, geçtiğimiz aylarda hazırladığı 100 bin ölçekli çevre düzeni planında bölgenin tarım arazisi vasfını da kaldırmıştı. 



Ormanlar yatırımcının 

Bakanlık'tan diğer RES onayı da Seferihisar için geldi. Seferihisar Eneıji tarafından kurulacak tesis için imar planı hazırlayan bakanlık, orman alanında kurulacak 7 türbinlik ve 16 MW'hk üretim planlanan tesise imar izni...