05 / 05 / 2024

karadağ Budva otel projesi

karadağ Budva otel projesi

Karadağ’ın en önemli tatil merkezlerinden olan Budva’ya yatırım yapmak isteyen Türk şirketine belediye engel oldu.

La Mia Suites Otel Turizm Limited Şirketi kuruldu!

La Mia Suites Otel Turizm Limited Şirketi bugün Bakırköy'de Ahmet Köprülü, Burak Zozik, Hasan Muhammed Karadağ ve Mert Zozik ortaklığında kuruldu.

Karadağ'da otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngörüyoruz!

Karadağ ve Türkiye arasında önemli fırsatlar gördüğünü belirten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Karadağ İş Konseyi Başkanı Naser Alim özellikle de turizm, tarım ile otel ve konut inşaatı alanlarında ciddi gelişmeler öngördüklerini dile getirdi.

Sera Group'tan Karadağ'a 100 milyon dolarlık yatırım! 

Sera Group'tan Karadağ'da 100 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirket, Budva'da denize sıfır otel ve rezidans yapacak. 

Porto Budva Kompleks karlı yatırım imkanı sunuyor!

Porto Budva Kompleks'ten inşaat işlemleri devam eden daire satın alırsanız, Karadağ'da uygulanan yüzde 3 alım-satım vergisinden muaf olabilirsiniz. Ayrıca projeden satın aldığınız dairenin alanına değil arsa payına da sahip olabiliyorsunuz.

Karadağ'da vatandaşlık dolandırıcılığına dikkat! 

Karadağ Cumhuriyeti'nin yatırım yapana vatandaşlık vereceği vaadi Türk iş adamlarının gözünü bu ülkeye çevirmesine neden oldu. Ancak Karadağ-Türk İş Adamları Derneği (KATİAD) Başkanı Necmi Saykun, "Konut da alsanız, otel de yapsanız vatandaşlık almanız garanti değil" dedi. 

Türk şirketinin Budva’daki otel projesine engel!

Karadağ’ın en önemli tatil merkezlerinden olan Budva’ya yatırım yapmak isteyen Türk şirketine belediye engel oldu.

Kapalıçarşı esnafı, Budva'ya taşınıyor!

Kapalıçarşı esnafının bir bölümünün maliyetin artması üzerine Karadağ'ın önemli turistik merkezleri içerisinde yer alan Budva'ya taşınıyor...

Karadağ Mamula Adası'na yapılacak lüks otele onay çıktı!

Karadağ’ın tarihi öneme sahip olan Mamula Adası üzerine beş yıldızlı lüks bir otel yapılmasına ülke hükümetinden onay çıktı. Adanın turizm bölgesi haline getirilecek olması, yakınları o dönem adada hapsedilen aileleri kızdırdı.

Ofton İnşaat, Karadağ Budva’da karma proje yapacak!

Ofton İnşaat, Karadağ Budva’da içinde otelin de olduğu karma bir proje yapmaya hazırlanıyor. ‘Karadağ’da Türk misyoner gibi çalışacağız’ diyen Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Altun, araziyi ABD’li ve Rus yatırımcıdan kaptıklarını söyledi.

D-Marin Karadağ ile marina sayısını 11'e yükseltti!

Bugüne kadar Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan’da sahip olduğu 10 marina ile hizmet veren D-Marin, son hamlesini Karadağ Budva’da bulunan Dukley Marina’yla yönetim anlaşması imzalayarak yaptı.

Doğuş Grubu'ndan Karadağ'a marina yatırımı!

Türkiye, Hırvatistan ve Yunanistan’da sahip olduğu 10 marina ile hizmet veren D-Marin, son hamlesini Karadağ Budva’da bulunan Dukley Marina’yla yönetim anlaşması imzalayarak yaptı.

Doğuş Grubu rotayı Karadağ'a çevirdi!

Hırvatistan ve Yunanistan'da yat limanı işleten Doğuş Grubu, şimdi de dümeni Karadağ'a çevirdi. Doğuş Grubu, Karadağlı Stratex firmasına ait Marina Budva için masaya oturdu.

İdris Güllüce, Cetinye ile Budva kentlerini ziyaret etti!

İdris Güllüce, Cetinye ile Budva kentlerini ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Karadağ’da, tarihi Cetinye ile Budva kentlerini ziyaret ederek, burada incelemelerde bulundu.

karadağ Budva otel projesi Haberi

karadağ Budva otel projesi

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa merkezli Mia Investments isimli Türk şirketi, Karadağ’ın en önemli tatil merkezlerinden olan Budva Slovenska plajına sadece 10 metre uzaklıktaki Adriyatik Fuarı’ndaki arsaya 5 yıldızlı otel inşa etmeyi planlıyor.

Hürriyet Gazetesi'nden Burak Taşçı'nın haberine göre, Ticaret Bakanlığı’nın blogunda yer alan bilgilere göre, Karadağ’da en büyük Türk yatırım projesi olan 15 katlı iki kuleli otel projesi Budva Belediyesi tarafından yasaklandı. Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı inşaata ilişkin ön tasarım onayı verdi.

Toplam 8 bin 500 metrekarelik arsanın sahibi Kıbrıs’ta kurulu olan Expom Hotel Partners Limited şirketine ait olan Safiro Beach Resort olarak planlanıyor. Budva Belediyesi sahile yüksek binaların inşa edilmesini istemediğini açıkladı.

Yeni yasal çözümlerle birlikte yapılacak inşaatın ünitelerinin yarısının daire olarak satılması...