04 / 05 / 2024

karadeniz arap turist sayısı

karadeniz arap turist sayısı

Serin havası, yaylaları ve doğal güzelliğiyle tatil için Karadeniz'i tercih edien Arap turistlerin yöreye ilgisi Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşların başlamasıyla arttı...

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçesi alıyor!

Karadeniz Bölgesi, Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı haline geldi. Bölgeye gelen Arap turistler konut ve fındık bahçesi alıyor.

Doğu Karadeniz, Arap gayrimenkul yatırımcısının radarında!

Son dönemde Orta Doğu ve Körfezden gelen yatırımcıların radarında Doğu Karadeniz Bölgesi var. Bölgedeki gayrimenkul pazarı altın çağını yaşıyor. Emlak piyasası en hareketli il Trabzon. Ardından sırasıyla Ordu, Giresun ve Rize geliyor... 

Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi!

Karadeniz Bölgesi, son yıllarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Araplar Karadeniz'de konut ve fındık bahçelerine yöneldi.

Karadeniz'de fındık bahçesi ilk kez Araplara satıldı!

Karadeniz'i son zamanlarda çok sık ziyaret eden Arap turistler, Ordu'da gayrimenkul alımını sürdürürken ilk kez fındık bahçesi satışı yapıldı...

Arap iş adamları Karadeniz'e yöneldi!

Karadeniz'de son yıllarda turist sayısında artış yaşanırken Körfez ülkelerinden gelen iş adamlarının bölgeye yatırım yapmak için girişimleri devam ediyor. 

Araplar emlakta Karadeniz'i mercek altına aldı!

Doğu Karadeniz, doğal güzellikleriyle gayrimenkulde özellikle Arap yatırımcının merceğinde yer alıyor. Trabzon, Ordu, Giresun gibi illlerin doğal güzellikleriyle ön plana çıkması gayrimenkul fiyatlarında yükselişe sebep oldu. 

Arap yatırımcılarından Karadeniz'e milyarlık yatırımlar!

Arap yatırımcılar Türkiye’ye akın etti. Dubaili Armada Grup, Trabzon’da 1 milyar dolar yatırımla ayyıldız konseptinde otel, kongre merkezi ve marina inşa edecek. Suudi Emaar ise Karadeniz’e ‘Disneyland’ı getirmeyi planlıyor.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

Doğu Karadeniz Arap turistlerin yeni gözdesi!

Doğu Karadeniz Körfez ülkelerinden gelen Arap turistler sayesinde Doğu Karadeniz'e gelen turist sayısı, yatak kapasitesi ve yabancılara gayrimenkul satışlarında artış meydana geliyor.

Doğu Karadeniz'de bu yıl 5 milyon arap turist bekleniyor!

Başkan Hacısalihoğlu, "Doğu Karadeniz'de önümüzdeki 5 yılda, 3 ile 5 milyon arasında Arap turist ağırlamak istiyoruz. THY'nin, Arap firmalarının charter seferleri için uçak taleplerini karşılaması önem arz ediyor" dedi.

Karadeniz'in turizm pazarında Araplar etkin rol oynuyor!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Toktaş, 'Arap pazarını üzmememiz bizim orta vadede ekonomik kalkınmamız için çok önemli" açıklamasını yaptı.

Araplar Karadeniz'den 2 yılda 4 bin 500 konut aldı!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. KATİD Başkanı Toktaş,oğun sezonda öğrenci yurtlarının dahi otel olarak kullanıldığını aktaran "Arz-talep hâlâ dengesiz" dedi.

Araplar Karadeniz'i doldurdu, otel yetmiyor!

Arap turistin Karadeniz sevgisine otel yetişmiyor. Yoğun sezonda öğrenci yurtlarının dahi otel olarak kullanıldığını aktaran KATİD Başkanı Toktaş, "Arz-talep hâlâ dengesiz" dedi. İşte bölgede yaşananlar...

karadeniz arap turist sayısı Haberi

karadeniz arap turist sayısı

Serin havası, yaylaları ve doğal güzelliğiyle tatil için Karadeniz'i tercih edien Arap turistlerin yöreye ilgisi Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşların başlamasıyla arttı. Araplar, Trabzon'un yanı sıra Rize İkizdere ve Ayder Yaylası'nı sıklıkla ziyaret ediyor.


Bölge yeşili, "doğal klima" olarak nitelendirilen havası ve kaplıcalarıyla milyonları kendisine çekiyor. Özellikle sıcaktan bunalanların serinlemek için akın ettiği İkizdere'deki konaklama tesisinde, yaz aylarında yer bulmak genellikle olanaksız. Bunun için günler, hatta haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.


İkizdere’deki termal otel, son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi. Yöreyi mesken tutan Arapların tesislerde yer bulabilmek için adeta birbirleriyle yarışğı bildirildi.


Otel Müdürü Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan başta olmak üzere Dubai, Kuveyt, Abu Dhabi ve Umman’dan yoğun rezervasyonlar aldıklarını söyledi.


Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçak seferlerinin başlamasıyla...