05 / 05 / 2024

karadeniz ihracatı

karadeniz ihracatı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte Karadeniz bölgesinde tahıl ihracatı durdu. Karadeniz bölgesi ticaretindeki aksama ise buğday fiyatlarını yükseltti. İşte küresel gıda maliyetlerinde son durum...

Fındık ihracatı belli oldu! Türkiye'de İlk 2 ayda 358 milyon dolarlık fındık ihraç edildi

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFİMB) 2023-2024 sezonu fındık ihracat rakamlarını bildirdi. Buna göre, 2023-24 ihracat sezonunun ilk 2 ayında 54 bin 251 ton fındık ihracatı karşılığında 358 milyon 353 bin 228 dolar gelir sağlandığı açıklandı.

Son dakika! Fındıkta 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedefleniyor!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy yaptığı açıklamada hedeflerinin 280 bin ton fındık ihraç etmek olduğunu ve 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedeflendiğini söyledi.

Fındıkta ihracat hedefi 275 ile 280 bin ton oldu!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, 1 Eylül-17 Eylül tarihlerinde 11 bin 114 ton iç fındık ihracatı gerçekleştirildiğini söyleyerek, “2023-2024 ihracat sezonunda 275 ile 280 bin ton bandında iç fındık ihracat hedefliyoruz”

Doğu Akdeniz’den rekor somon ihracatı!

Doğu Karadeniz’in somon ihracatı istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda, ocak-temmuz döneminde gerçekleştirilen Türk somonu ihracatı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 97 artışla beraber 91 milyon 428 bin 514 dolara ulaştı.

Doğu Karadeniz'in yapı ve inşaat malzemesi ihracatı yüzde 17 artarak 28,5 milyon doları geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğu Karadeniz'den 5 ayda gerçekleştirilen yapı ve inşaat malzemeleri ihracatı yüzde 17 arttı ve 28 milyon 591 bin 505 dolara ulaştı.

Ekmek fiyatlarına şok zam iddiası! O tarihte 10 TL olacak! 

Tahıl fiyatları, Karadeniz ihracat anlaşması kapsamında alınacak kararı bekliyor. Fiyatlar Avrupa'da biraz düşüyor, ABD'de ise biraz artıyor. İşte ayrıntılar ve tarım sektöründe ile tahıl fiyatlarındaki son durum...

Batı Karadeniz’de 2 milyar dolar sevinci!

Batı Karadeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) aracılığı ile bu seneki bölge ihracatı, 13 Ekim itibarı ile 2 milyar doları geçti. Geçtiğimiz senenin aynı zaman dilimine göre yüzde 2,8'lik artış yaşandı. İşte detaylar…

Doğu Karadeniz’den tam tamına 8 ayda 132 ülkeye ihracat!

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den Ocak ve Ağustos 2022 yılı döneminde 863 milyon 237 bin 686 dolarlık ihracat yapıldı. İşte detaylar…

Doğu Karadeniz'den 2021 yılında 43 milyon dolarlık inşaat malzemesi ihraç edildi!

Doğu Karadeniz'de geçen sene 51 ülkeye 43 milyon 14 bin 793 dolarlık yapı ve inşaat malzemesi ihracatı gerçekleşti.

Doğu Karadeniz'de ihracat 12,4 arttı!

Doğu Karadeniz, ihracata hızlı başladı.Geçen yılın ocak ayına göre ihracatını yüzde 12,4 artıran Doğu Karadeniz'de yeni yılın ilk ayında 126 milyon 395 bin dolar tutarında dış satım gerçekleşti.

Doğu Karadeniz ihracatta rekora koşuyor!

Doğu Karadeniz ihracatta rekora koşuyor. Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz bölge ihracatındaki artışın, ülke genelindekinin 2 katı olduğunu bildirdi.

Doğu Karadeniz'de ihracat yüzde 5,54 arttı!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Doğu Karadeniz'den bu yıl şu ana kadar yapılan ihracatın, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5,54 arttığını bildirdi.

Doğu Karadeniz'de ihracat yüzde 9.3 arttı!

Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane'den oluşan Doğu Karadeniz'de yılın ilk 8 ayında yapılan ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,3 artarak 1 milyar 46 milyon dolar oldu.

karadeniz ihracatı Haberi

karadeniz ihracatı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile birlikte Karadeniz bölgesinde tahıl ihracatı durdu. Karadeniz bölgesi ticaretindeki aksama buğday fiyatlarını artırdı. İşte buğday fiyatında son durum...

Buğday ve mısırın ülkemizdeki en büyük ihracatçısı olan Rusya ve Ukrayna alımlarını durdurdu. Rusya ve Ukrayna, küresel buğday ihracatının %29'unu, dünya mısır arzının %19'unu ve dünya ayçiçek yağı ihracatının %80'ini oluşturmaktadır. Buğday fiyatı son altı ayın en yüksek seviyesine çıktı. 

TARIM FİYATLARINDA DALGALANMA

Tarımsal emtai fiyatlar Şubat ayında yaklaşık %23 artarak 2015'ten bu yana en büyük aylık kazancını kaydetti. Tahıl ve yağlı tohum üretilen bölgelerde iklimsel durumlardan dolayı elveriş zorlaşırken Mart ve Mayıs aylarında yağışın beklenmesi heyecanlandırıyor. Bu yıl ve gelecek yıl arasında emtia üretiminin toplam değerinin %6 azalarak 76 milyar dolara düşeceği tahminler arasında.

YENİ ÜRETİCİ RİSK ALMIYOR

Üreticiler, gemi...