19 / 05 / 2024

karadeniz Powership Osman Khan

karadeniz Powership Osman Khan

Alstom, Karadeniz Powership Osman Khan (KPS12) santralinin güç transformatörlerini tedarik etmek için Karadeniz Enerji Grubu ile sözleşme imzaladı.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan korkutan açıklama: Hiçbir senaryo İstanbul'un deprem tehlikesini önleyemez!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği emekli Prof. Dr. Osman Bektaş, X sosyal medya hesabından Marmara ile ilgili konuştu ve fayların durumunu değerlendirdi. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

Doğu Karadeniz için deprem uyarısı!

Doğu Karadeniz'in dolgu alanları ve yumuşak zeminlerin yanı sıra heyelanlı alanları daha da riskli hale geldi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgede riskin arttığı uyarısı yaptı.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Karadeniz fayında yaşanan deprem İstanbul'u etkiler mi?

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Karadenizde yaşanan depremlere ilişkin açıklama yaptı. Bektaş, Karadeniz fayında yaşanacak depremden İstanbul'un da etkileneceğini belirtti...

Osman Genç: Dönüşümde tecrübeli belediyeyiz!

Karadeniz'in en büyük ve Türkiye'ye örnek kentsel dönüşüm çalışmaları yaptıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Dönüşümde tecrübeli bir belediyeyiz" dedi

Dünyanın en büyük yüzer santralinin trafoları Alstom'dan!

Alstom, Karadeniz Powership Osman Khan (KPS12) santralinin güç transformatörlerini tedarik etmek için Karadeniz Enerji Grubu ile sözleşme imzaladı.

Karadeniz sahilindeki binalar 3 kat daha dayanıklı yapılmalı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Uluslararası deprem tehlikesi haritalarına göre sahil yapılarının bugünkünden 2 ile 3 kat daha depreme dayanıklı yapılması gerekiyor" dedi.

Osman Bektaş: Depremler Türkiye’yi tehdit ediyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Nepal ve yakın çevresinde son 6 ayda meydana gelen 8 depremin, Türkiye için tehdit unsuru olduğunu söyledi.

Canik, Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümüne sahip!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, " Bugün Karadeniz 'in en büyük gelişim ve dönüşümüne sahip bir ilçesiyiz. Nereden nereye geldik " dedi.

Osman Genç, Canik'teki yeni cezaevi inşaatını inceledi!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı projesi kapsamında İlkadım’ın Çatkaya köyünde yapımı süren yeni cezaevi inşaatını inceledi.

Osman Bektaş: İstanbul'daki deprem riski azalmış olabilir!

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Ege Denizi'ndeki depremin, İstanbul'un deprem tehlikesi ve deprem riskinin yeniden değerlendirilmesini gerekli kıldığını bildirdi.

karadeniz Powership Osman Khan Haberi

karadeniz Powership Osman Khan

Alstom, Karadeniz Powership Osman Khan (KPS12) santralinin güç transformatörlerini tedarik etmek için Karadeniz Enerji Grubu ile sözleşme imzaladı. Karadeniz Powership Osman Khan[1] santrali, 486 MW’lık gücüyle dünyanın en büyük yüzer enerji santrali olacak. Transformatörlerin teslimatının  2016 başında tamamlanması planlanıyor. 


Sözleşme kapsamında Alstom; 200 MVA güç transformatörlerinin üretim ve teslimatını gerçekleştirerek devreye alma, saha testleri ve yedek parça temini çalışmalarını yürütecek. Transformatörlerin üretimi, Alstom Grid’in dünyanın en modern güç transformatörleri fabrikalarından biri olan Gebze’deki tesislerinde üretilecek.


Konu hakkında görüşlerini dile getiren Alstom Grid Güç Transformatörleri Ticari Direktörü Tunç Tezel, “Alstom olarak yüzer santral alanında dünya lideri olan Karadeniz Enerji ile bu projede çalışmaktan çok memnunuz. Bu sözleşme Alstom transformatörlerinin kalite ve yüksek performansını ve bu alandaki teknik uzmanlığını yansıtıyor.  Ülkelerin kısa vadeli...