04 / 05 / 2024

karadeniz sahili dekovil raylı sistem

karadeniz sahili dekovil raylı sistem

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi için bakanlığa başvuruda bulundu. Hat üzerinde 14 istasyon olacak...

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı! Yalı dairesi fiyatına konut alıyorlar!

Rusların Türkiye’den aldığı konut sayısı yüzde 300 arttı ve 9 bin adede çıktı. Karadeniz sahili dışında istedikleri yerden ev alabilen Rusların en çok konut satın aldığı şehir ise Antalya oldu...

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu! 

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu.

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tarihi tramvay hattı yeniden hayat buluyor. Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın ihalesi bugün saat 10:00'da gerçekleşecek.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı'nın yapımı Ocak'ta başlıyor!

Birinci Dünya Savaşı sırasında Karadeniz kıyısından Haliç'teki elektrik santraline kömür taşımak amacıyla inşa edilen tarihi dekovil hattının yapımına başlanıyor.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak'ta!

'Haliç-Karadeniz Sahra Hattı' olarak bilinen tramvay hattı, Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı olarak yeniden düzenleniyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı ihalesi 13 Ocak gerçekleşecek.

Kağıthane ve Eyüp'e demiryolu geliyor!

İstanbul'da tarihi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı'nın Kağıthane ve Eyüp İlçelerinde kalan kısımlarının kullanıma kazandırılması amacıyla hazırlanan proje hayata geçirilecek.

Haliç-Karadeniz Sahra Raylı Sistem Hattı için düğmeye basıldı!

Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline kömür taşımak için kurulan "Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı Sistem Hattı"nın yeniden hayata geçiyor.

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu!

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı durakları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi için bakanlığa başvuruda bulundu. Hat üzerinde 14 istasyon olacak...

Kağıthane Karadeniz tren yolu için ihale zamanı!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında İstanbul’un enerji ihtiyacını karşılamak düşüncesiyle 2 yılda yapılan Haliç – Karadeniz Sahra Hattı Kağıthane demiryolu projesi yeniden canlanıyor. Dekovil adıyla anılan hattın inşası için İBB ihaleye çıktı.

Haliç - Karadeniz Sahra Hattı: I. Dünya Savaşı'ndan kalan gizli hat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 62 kilometrelik Haliç - Kemerburgaz - Karadeniz Sahili dekovil hattının yeniden inşası için ihaleye çıkıldı. Peki 1. Dünya Savaşı'nın gizli hattı, Haliç - Karadeniz Sahra Hattı ne zaman ve nasıl kuruldu?

Haliç - Kemerburgaz - Karadeniz Sahili'ne dekovil geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1900'lerden kalan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili kömür taşıma dekovil hattını canlandırmak için düğmeye bastı. Dekovil, Kemerburgaz'dan Kağıthane Elektrik Santrali'ne kadar gidecek. İşte dekovil projesinin detayları...

Yöresel Karadeniz mimarisi balıkçı barınaklarına yansıtılacak!

Darıca Su Ürünleri Kooperatifi ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliğinde başlatılan "Yöresel Karadeniz Mimarisi ile Balıkçı Barınakları" projesi kapsamında, Karadeniz mimarisinin balıkçı barınaklarına yansıtılması amaçlanıyor.

karadeniz sahili dekovil raylı sistem Haberi

karadeniz sahili dekovil raylı sistem


İstabnul Büyükşehir Belediyesi tarafıından yapılması planlanan Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili (Dekovil) Raylı sistem projesi için bakanlığa resmi başvuru yapıldı. Dekovil projesi İstanbul Eyüp, Kağıthane, Şişli ilçeleri sınırlarından geçiyor.


Yaklaşık 876 milyon TL'ye mal olması beklenen Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi 55 kilometre uzunluğunda tek raydan oluşacak.


Haliç–Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Projesi yapımı planlanan Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattı ile Santral İstanbul istasyonunda, inşası devam eden Kabataş-Mahmutbey metro hattı ile Sadabad İstasyonunda, yapımı planlanan Kağıthane-İTÜ Ayazağa metro Hattı ile TT Arena istasyonunda entegre olacak.


Haliç–Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı Santral İstanbul'dan başlayıp, Kağıthane Deresi ve Cendere yolunu izleyerek Mithatpaşa'da 2 kola ayrılacak. Kollardan biri Ayvadbendi ve Yovankoru'dan, diğeri ise Göktürk, Odayeri ve Ağaçlı güzergahından Karadeniz sahiline ulaşacak. Bu kollar sahilde birleşerek bir ring meydana gelecek. Hattın...