05 / 05 / 2024

karadeniz teleferik hattı

karadeniz teleferik hattı

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde kurulan Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesi tamamlandı. 

Karadeniz'e hızlı tren müjdesi: Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Treni ile Ankara-Samsun arası 2 saat 45 dakikaya düşecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracaklarına dikkat çekti ve Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Karadeniz bölgesi için planlanan raylı sistem projesi olup olmadığı TBMM'de!

Karadeniz bölgesi için planlanan bir raylı sistem projesi olup olmadığına ve Düzce-Bolu-Karabük-Samsun yüksek hızlı tren hattı açılmasına dair planlamalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Yılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Doğu Karadeniz'de deprem riski arttı!

Gürcistan açıklarında Karadeniz'de 3 yıl yaşanan Richter ölçeğine 5.1 büyüklüğünde yaşanan depremin Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki fay hattını tetiklediği ve yarılmayı hızlandırdığı açıklandı.

İstanbul’da yeni metro hattı için 175 milyon avroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası ve Societe Generale, İstanbul'da yeni bir metro hattının inşa edilmesi için toplam 175 milyon avroluk finansman verildi.

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu! 

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu.

Dubai'ye yüksek hızlı teleferik hattı geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Gölcük’teki bungalov ve otel projesini mahkeme durdurdu!

Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov projesini mahkeme durdurdu. Mahkeme proje kapsamında yapılacak olan dağ kızağı ve teleferik hattı projesinin durdurulması talebini ise reddetti.

Kartepe teleferik hattının temeli atıldı!

Kocaeli Kartepe'de yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek teleferik hattının temeli atıldı...

karadeniz teleferik hattı Haberi

karadeniz teleferik hattı

Beşikdüzü ilçesinde yapımı 2,5 yıldır süren Karadeniz'in 3 bin 600 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesinde sona gelindi. Beşikdüzü sahili ile 550 rakımlı Beşikdağı arasına kurulan 55 kişi kapasiteli 2 kabinli teleferik projesi ile 10 dakika sürecek yolculukla saatte 300 kişi taşınacak. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre 100 milyon TL'ye mal olan teleferiğin deneme sürüşleri de başarıyla tamamlandı. Teleferik kabinleri ile Beşikdağı'na çıkan Beşikdüzü Belediye Orhan Bıçakçıoğlu, Ramazna Bayramı'nda açılışı yapılacak teleferiğin ücretsiz olacağını bildirdi. 

Bıçakçıoğlu, "Teleferik projesine 2,5 yıl önce başladık. İhalesini yaptık ve yurtdışından bir firma kazandı. O firma ile birlikte projeyi bitirdik, şu andan itibaren hizmete hazır durumda. Bayramda da tanıtım amaçlı gelen vatandaşlarımızı ücretsiz olarak bindireceğiz. Küçük eksikliklerimiz var onları da tamamladıktan sonra profesyonel olarak...