05 / 05 / 2024

Karahan Tüneli 2015 son durumu

Karahan Tüneli 2015 son durumu

Yapımına 2009'da başlanan, Malatya ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak Karahan Tüneli'ndeki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli trafiğe açıldı!

2015 yılında Mila Dağı'nda inşasına başlanan dünyanın en yüksek rakımlı karayolu tüneli 26 Nisan Cuma günü trafiğe açıldı.

Malatya Karahan Tüneli açılış için gün sayıyor!

Malatya-Kayseri Karayolunda yapımına 2009 yılında başlanılan Karahan Tüneli birkaç güne kadar araç trafiğine açılıyor. Karahan tüneli ile birlikte 20 dakikada geçilen yol 5 dakikalık mesafeye düşecek.

Karahan Tüneli'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Yapımına 2009'da başlanan, Malatya ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak Karahan Tüneli'ndeki çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı.

Karahan Tüneli’nde çalışmalar son aşamada!

Elbistan’ı doğu illerine bağlayan Malatya-Darende karayolunda toplam uzunluğu 3 bin 200 metre olan Karahan Tüneli’nde çalışmaların son aşamaya geldiği ve kısa bir süre sonra araç trafiğine açılacağı bildirildi.

Karahan Tüneli'nin yapımı tamamlandı!

Malatya-Kayseri-Ankara güzergahında Doğu Anadolu’daki 12 ilin batı ile bağlantısını sağlayan D300 kara yolunda yapımı yaklaşık 6 yıldır süren 1,6 kilometrelik Karahan Tüneli'nin yapımı tamamlandı.

Malatya Karahan Tüneli'nde son durum!

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznhur Çalık, Karahan Tüneli’nde çalışmaların son aşamaya geldiğini ve kısa bir süre sonra araç trafiğinin kontrollü olarak verilebileceğini söyledi.

Sabuncubeli tüneli inşaatına bu ay sonunda başlanacak!

Manisa 2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Sabuncubeli tüneli inşaatına bu ay sonunda tekrar başlanacağını açıkladı.

Sabuncubeli Tüneli ne zaman bitecek?

Manisa 2015 yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan İzmir Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, 8 aydır yapımı duran Sabuncubeli Tüneli inşaatına bu ay sonunda tekrar başlanacağını açıkladı.

Malatya Karahan Tüneli'nin yüzde 95’i tamamlandı!

Malatya’yı Kayseri’ye bağlayacak olan Karahan Tüneli’nin yüzde 95’i tamamlandı. Tünelle Karahan geçişi 1,2 kilometre kısalacak. Böylece dağ geçiş süresi 15 dakika kısalıp 5 dakikaya inecek.

Libadiye-Çamlıca karayolu tüneli ihalesi 15 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Libadiye - Çamlıca karayolu tüneli danışmanlık ve mühendislik hizmetleri işi ihalesi 15 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesine bakanlıktan onay geldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için 7 Mayıs 2015 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunulmuştu. Bakanlık 3 Katlı Büyük İstanbul projesini dün onaylandı...

Libadiye Çamlıca karayolu tüneli danışmanlık hizmeti ihalesi 30 Mart'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, Libadiye-Çamlıca karayolu tüneli kontrollük, danışmanlık Ve mühendislik hizmetleri işi danışmanlık hizmeti işi 30 Mart 2015 tarihinde ihaleye çıkıyor.

Ilgaz Tüneli ne zaman açılacak?

Ankara-Kastamonu arasındaki mesafeyi 1.5 saat kısaltacak olan Ilgaz Dağı Tüneli inşaatında tamamlanma oranı yüzde 51'e ulaştı. Tünel inşaatının 2015 sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi...

Karahan Tüneli 2015 son durumu Haberi

Karahan Tüneli 2015 son durumu

Malatya ile Doğu Anadolu'daki 12 ili Kayseri üzerinden batıya bağlayacak D300 karayolu üzerindeki Karahan Tüneli'nin büyük bir kısmı tamamlandı. 


Yapımına 2009'da başlanan, Malatya'nın Darende ve Akçadağ ilçeleri arasındaki Karahan Tüneli'nin kazı destek ve nihai beton kaplaması bitti.


Kontrollü olarak ambulans ve polis araçlarının geçişine izin verilen tünelin havalandırma, aydınlatma, yangın tertibatı, güvenlik kameraları montajları yapılıyor. 


Toplam maliyeti 175 milyon 610 bin lira olan tünel, yılın yaklaşık 120 günü hava sıcaklığının 0 derecenin altında olduğu bölgede sürücülere güvenli sürüş konforu sağlayacak. 


Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünde görevli yol yapım başmühendisi Zafer Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karahan Tüneli'nin bin 800 rakımlı Karahan Geçidi'ni baypas etmek için açıldığını hatırlattı.


Tünelin bağlantı yollarıyla uzunluğunun 8 bin 657 metre olduğunu belirten Özdemir, "Bunun 7 bin 57 metresi bağlantı yolları,...