05 / 05 / 2024

Karakaya Barajı su seviyesi

Karakaya Barajı su seviyesi

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Karakaya, Keban ve Atatürk barajlarındaki su seviyelerinde bir önceki yıla oranla artış meydana geldi.

Karakaya Barajı'nda sular çekildi!

Türkiye genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle birçok göl ve gölette su seviyesi düşerken, Karakaya Barajı da kuraklıktan payını aldı. Yaşanan kuraklık nedeniyle, Karakaya Barajı'ndaki su seviyesi gün geçtikçe düşüşünü sürdürüyor.

Karakaya Barajı'nın suları çekildi!

Karakaya Barajı'nın yapılmasının ardından, ilçeye bağlı Boran Köyü'nde 1956 yılında yapılan Hilbistan Camisi'nin büyük kısmı ve minaresi suyun içinde kaldı. Caminin minaresi, kuraklığın da etkisiyle suyun azalması üzerine tamamen gün yüzüne çıktı...

Tüm ülkede barajlar alarm veriyor! Bolu'da Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 53'e düştü

Bolu'da kente içme suyu temini ve tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Gölköy Baraj Gölü'ndeki su oranı kuraklık nedeni ile azaldı. Yapılan ölçümlerde, Gölköy Baraj Gölü'nde su seviye oranı yüzde 53'e kadar düştü. İşte haberin ayrıntılar...

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı! AFAD bölgeye gitti valilik açıklama yaptı

Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy beldesinde İstanbul'a su sağlayan Kazandere Barajı taştı. Bölgedeki yerleşim yerleri su altında kaldı. Kırklareli Valiliği olaya hemen müdahale edildiğini açıkladı. İşte taşan barajla ilgili son dakika gelişmesi...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Artvin Yusufeli İnanlı köyü başka bir bölgeye naklediliyor!

Yerleşim yerleri baraj su toplama havzasında kalan Artvin İnanlı köyü halkının başka bir bölgeye nakli ve yerleştirilmesine ilişkin karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Karaleylek Kanyonu turizme kazandırılıyor!

Elazığ Belediyesi ve YUFKAD tarafından, Keban ve Karakaya baraj göllerinin bağlantı noktasında bulunan Karaleylek Kanyonu'nun turizme kazandırılması için ortak bir çalışma başlatıldı.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Ilısu Barajı'nın yüzde 90'ı, Silvan Barajı'nın yüzde 50'si tamamlandı!

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında Dicle Nehri üzerine inşa edilen Ilısu Barajı'nın yüzde 90'sı Silvan Barajı'nın ise yüzde 50'si tamamlandı.

Ilısu Barajı'nın gövdesi tamamlandı!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, GAP'ın vizyon projesi Ilısu Barajı'nın gövdesi tamamlandı.

Karakaya Barajı su seviyesi Haberi

Karakaya Barajı su seviyesi

Karakaya, Keban ve Atatürk barajlarındaki su seviyelerinde bir önceki yıla oranla artış meydana geldi.


AA muhabirinin, Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, bölgeye bu yıl düşen yağış miktarındaki artış, Karakaya, Keban ve Atatürk barajlarındaki su seviyelerinin yükselmesini sağladı. 


En fazla artışın görüldüğü Karakaya Barajı'nda, 7 Ekim 2014 tarihinde 679,42 olan su seviye kodu, bu yıl 691,19'a yükseldi. Barajın su seviyesinde bir önceki yıla oranla yaklaşık 11 metrelik yükseliş gerçekleşti.


Keban Barajı'nda ise geçen yıl 829,18 olan su seviye kodu 837,13'e yükseldi. Barajın su seviyesindeki artış ise yaklaşık 8 metre oldu.


 Atatürk Barajı'nda da su seviye kodu geçen sene 532,85 iken, bu yıl 533,54'e çıktı. Barajın su seviyesinde geçen yıla oranla 69...