19 / 05 / 2024

Karaköy Cami yeniden inşa edilecek

Karaköy Cami yeniden inşa edilecek

1958 yılında meydan genişletmesi neden gösterilerek yıktırılan Karaköy Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Cami, Galegenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'nda yeniden hayat bulacakmış.

Hilton Motto Karaköy'de açılacak!

Türkiye’nin turizmde yükselişe geçmesiyle yabancı otel zincirleri rotasını yeniden buraya çevirdi. Motto, dünyayla aynı anda İstanbul Karaköy’de açılacak.

Karaköy yolcu salonu yeniden yapılacak!

Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı.

Malatya Karaköy'e yeni cami inşa ediliyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Karaköy Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gürkan, Karaköy Mahallesinde inşaatı devam eden camide incelemede bulunarak, caminin yapımına destek vereceklerini söyledi.

Deniz GYO Karaköy binasının 2016 sonu değerleme raporunu yayınladı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Beyoğlu Kemankeş Mahallesi 94 Ada, 141 Parsel'deki Karaköy binasının 2016 sonu değerleme raporunu yayınladı.

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Halk GYO Karaköy bina 2016 yılsonu değerleme raporunu yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Halk GYO Karaköy bina 2016 yılsonu değerleme raporunu yayınladı.

Karaköy Limanı kapandı, Nuruosmaniye dükkanları boşaldı!

Nuruosmaniye'nin devasa ve şık mağazaları zor günler yaşıyor. Dükkanlar el değiştiriyor. Katlı binalarda boşluklar çok. Cadde esnafı, "Karaköy Limanı, kapandı, kruvazier turizmi bitti" diyor.

Karaköy'deki 20 yıllık Halkbank binası otel oluyor!

İstanbul Karaköy’deki Halkbank binasını 20 yıllığına kiralayan Taca İnşaat, binayı yenileyerek otel açmayı hedefliyor.

Deniz GYO Karaköy'deki binasının değerleme raporunu yayınladı!

Deniz GYO portföyünde yer alan İstanbul Karaköy binasının değerleme raporunu yayınladı.

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştirecek!

Kalme Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. İstanbul Kurumsal Şube Müdürü Asena Güngör ve Değerleme Uzman Yardımcısı Doğukan Oto tarafından hazırlanan Karaköy – Galataport Etkileşimi sektör çalışmasını yayınladı..

Global Yatırım Holding'in Karaköy'deki binası yenileniyor!

Karaköy'deki eski binalar bir bir yenileniyor. İlçedeki Mehmet Kutman'a ait Global Yatırım Holding'in merkezinde inşaat önümüzdeki günlerde başlayacak.

Manisa Karaköy'ün yolları yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’nin Karaköy Mahallesi’nde MASKİ Genel Müdürlüğü’nün içme suyu ve kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından bozulan yollarda kilit parke döşeme çalışması gerçekleştirdi.

Karaköy Cami yeniden inşa edilecek Haberi

Karaköy Cami yeniden inşa edilecek



Karaköy Camisi yarım asır sonra hayata dönüyor


1958 yılında yıktırılan ve akıbeti tartışma konusu olduğu için ''Faili meçhul cami' olarak bilinen Karaköy Camisi yeniden inşa ediliyor


Güngör KARAKUŞ/MERKEZ


    Dönemin başbakanı Adnan Menderes tarafından 1958 yılında yol genişletme çalışması neden gösterilerek yıktırılan ve parçaları teknelerle cami yapımında kullanılmak üzere götürüldüğü Kınalıada'da denize gömülen Karaköy Camisi yeniden inşa ediliyor. 

    Akıbeti tartışma konusu olduğu için 'Faili meçhul cami' olarak anılan Karaköy Camisi, Galagenova projesiyle Türk ve İtalyan mimarlar tarafından Karaköy Meydanı'ndaki boş kalan arazisinde yeniden hayat bulacak.


BİR YOK OLUŞ HİKAYESİ


    Karaköy Camisi'nin yok olma hikayesinin en canlı şahidi ise 6...