04 / 05 / 2024

karaköy eski sümerbank binası otelmi olacak

karaköy eski sümerbank binası otelmi olacak

Pera mimarisinin en önemli yapılarından biri de eski Sümerbank binasıdır. Binayı 2010 yılında işadamı Yılmaz Ulusoy 9 milyon dolara satın aldı. Yeni girişimi ‘butik oteller’ konseptinin startını da burada vermeyi planlıyor...

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştiriyor!

İstanbul'un en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Karaköy, ticaretin kalbinin attığı bölgeler arasında bulunuyor. Bir dönem Borsa İstanbul ve İstanbul Altın Borsası'na da ev sahipliği yapan Karaköy'ün çehresi Galataport'la değişecek.

Karaköy'deki Sen Piyer Han İstanbul'a kazandırılacak!

İstanbul Karaköy'da bulunan ve uzun süredir bakımsız olan Sen Piyer Han'ı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaların başlatılması için talimat verdi. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Karaköy Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Karaköy'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Pera GYO Karaköy'deki VI. Vakıfhan binasının kira sözleşmesini yeniledi!

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın varlıkları arasında yer alan Karaköy'deki VI. Vakıfhan ismiyle maruf binanın kira sözleşmesi 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı ve yeni bir sözleşme imzalandı...

İstanbul'da ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayının Karaköy'deki evi!

İstanbul Karaköy'deki ofisinin önünde ölü bulunan İngiliz eski istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in evi ilk defa fotoğraflandı...

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Seba İnşaat Karaköy ve Dolapdere’deki otelleri için ARTIC ile el sıkıştı!

Seba İnşaat, Karaköy ve Dolapdere’de yer alan iki otelinin satışı konusunda Katarlı Al Rayyan Tourism Investment Company (ARTIC) ile anlaştı...

Karaköy İskelesi 29 Mayıs'ta açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karaköy'ün yeni yüzer iskelesinin montaj çalışmaları başlarken, iskele 29 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak. 

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Sümerbank'ın İzmir'deki tesisleri ve arazileri mecliste!

Sümerbank'ın İzmir'de bulunan eski basma fabrikası tesisleri ve arazileri meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu...

Manisa Sümerbank arazisine sosyal alan inşa ediliyor!

İl genelinde dev projeleri bir bir hayata geçiren Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllardır atıl durumda bulunan Sümerbank arazisinde yapımına başladığı projede inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

karaköy eski sümerbank binası otelmi olacak Haberi

karaköy eski sümerbank binası otelmi olacak


Lifestyle yazarları ve bloggerların çoğu, uzun zamandır Karaköy’ün şehrin en trend lokasyonu olacağına iddia ederler. Pera tarzı binaların ihtişamı, tarihi yarımada manzarası, Haliç ve Boğaz’ın kesiştiği en güzel nokta olması zaten bölgenin cazibe merkezi olmasını kendiliğinden sağlıyor. İşte bu Pera mimarisinin en önemli yapılarından biri de eski Sümerbank binası. 


Binayı 2010 yılında işadamı Yılmaz Ulusoy 9 milyon dolara satın aldı. Yeni girişimi ‘butik oteller’ konseptinin startını da burada vermeyi planlayan Ulusoy, otel işletmesi için geçtiğimiz hafta The House Group’la anlaştı. Beyoğlu ve Karaköy civarındaki birçok binayı satın alan Yılmaz Ulusoy bu yapıların hepsini otele dönüştürmeyi düşünüyor. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 3 adet butik otel açmayı hedefleyen duayen işadamının ilk adımı da ‘Sümerbank’ binası oldu. 


147 yıllık yapı!


Bankalar Caddesi’nin en değerli binalarından...