18 / 05 / 2024

Karaköy Meydanı genişletildi mi

Karaköy Meydanı genişletildi mi

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'nı genişletme çalışmaları başlayacakmış. Genişletme çalışmalarında Karaköy'de bulunan bazı büyük hanlar yıkılacakmış. Han sakinleri genişletme çalışmalarının durdurulması için Belediye'ye başvurmuşlarmış.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

OSB'lerde bedelsiz arazi tahsisinin kapsamı genişletildi!

OSB'lerde bedelsiz arazi tahsisinin kapsamı genişletildi. Cumhurbaşkanlığı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Vergi ve imar barışının kapsamı genişletildi!

Vergi ve imar barışı olarak adlandırılan mali affın kapsamı genişletildi. Varlık barışı da dahil edildi. Kayıt dışında olan yurtiçi ve dışı varlıklarını beyan edip yüzde 2 vergi ödeyenlere af geldi...

Çatalca Mehmetçik Meydanı genişletildi!

Çatalca Belediyesi tarafından 2015 yılında yapılan proje sonrası ilçede hem otopark soruna büyük ölçüde çözüm olan hem de yeni bir festival alanı olarak göz dolduran Mehmetçik Meydanı 2016 yılı içerisinde yapılan yeni düzenlemeler ile daha da genişletildi.

İzmir Vahap Özaltay Meydan yolu genişletildi!

İzmir Vahap Özaltay Meydanı ile Alsancak Garı arasındaki yol genişletildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışma ile Alsancak Gar duvarının 100 metrelik bölümü yıkılarak geriye alındı.

Seyhan Ziyapaşa'da kentsel dönüşüm alanı genişletildi!

Nazım imar planlarına ait değişiklik teklifleriyle komisyon raporları Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Ziyapaşa mahallesinin alanı genişletildi.

Çerkezköy meydanı genişletiliyor!

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen meydan genişletme çalışmaları kapsamında, Merkez Osmanlı Camii’nin duvarlarının yıkılıp, meydana dahil edilmesine ilişkin vatandaşların talebine Vahap Akay’ın ’hazır’ olduğunu belirtti.

Babacan Yapı arazi portföyünü genişletiyor!

Değerli lokasyonlarda satın aldığı arsalar üzerine en ileri mimari teknikleri kullanarak modern yapılar inşa eden Babacan Yapı, arazi portföyünü genişletiyor.

Ektur Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Karaköy Şubesi açıldı!

Ektur Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Karaköy Şubesi, İsmail Ekşioğlu Şube Müdürlüğü'nde 40 milyon TL sermaye ile 14 Ekim'de Beyoğlu, Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi'nde açıldı.

Hande Yener Karaköy'de mekan açacak!

İlk olarak Bodrum'da bir plaj işleterek ticarete atılan ünlü şarkıcı Hande Yener, kısa süre önce İstanbul'da bir mekan baktığını açıklamıştı. Yener, aradığı mekanı sonunda Karaköy'de buldu.

Hobi Karaköy İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Hobi Karaköy İnşaat Sanayi Anonim Şirketi, Yalçın Türker Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yücelp Özalp Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 13 Ekim'de Bağcılar, Bahar Caddesi'nde kuruldu.

1948 yılında Borsa Hanı'nın bulunduğu ada tamamen yıktırılacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki Borsa Hanı'nın bulunduğu adayı tamamen yıktıracakmış. Belediye, meydandaki trafik yoğunluğunu azaltmak için hanın üzerinde bulunduğu arsaları yola ve meydana katacakmış.

Karaköy Meydanı genişletildi mi Haberi

Karaköy Meydanı genişletildi mi




Karaköy Meydanı


Meydanın genişletilmemesi için dükkan sahiplerinin müracaatı reddedildi.


Belediyenin Karaköy Meydanı'nı açmaya karar verdiğini yazmıştık. Belediyenin malı olan Borsa Han'ında dükkanı bulunanlar bu işin geri bıraklıması için vilayete ve belediyeye müracaat etmişlerdi. Bunlara cevap verilmiştir. Bu cevapta şehrin bugünkü münakale vaziyeti dolayısıyla Karaköy Meydanı'nın açılması zaruretinden bahsedilmekte ve dileklerinin yerine getirilemeyeceği ilave olunmaktadır. Belediye, Karaköy'de ilk partide yıktıracağı binaları tesbit etmiştir. Bunlar rıhtımdaki eski Yataklı Vagonlar binası, arka cihetteki Mehmet Ali Paşa Hanı, Galata Postahanesi ve Borsa Han'ıdır. Bu binalar ait lüzumlu muameler ilerlemektedir.



Akşam Gazetesi 4 Kasım 1948



Abdullah Kutalmış...