08 / 07 / 2024

Karaköy Meydanı genişletme çalışmaları

Karaköy Meydanı genişletme çalışmaları

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'nı genişletme çalışmaları başlayacakmış. Genişletme çalışmalarında Karaköy'de bulunan bazı büyük hanlar yıkılacakmış. Han sakinleri genişletme çalışmalarının durdurulması için Belediye'ye başvurmuşlarmış.

1957 yılında Karaköy'de 151 bina istimlak edilmiş!

1957 yılında Necatibey ve Kemeraltı caddelerinin genişletilmesi ve meydanın açılması için Karaköy'de 151 binanın istimlakına karar verilmiş.

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, Kestanelik Mahallesi, Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı askıda..

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Hatay Üzümdalı'nda yol genişletme çalışmaları başladı!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi Üzümdalı Mahallesi'nde yol genişletme çalışmalarına başladı.

Ordu Boztepe'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Boztepe’de ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yol genişletme çalışmaları başlattı.

Yıldırım'da yol genişletme çalışmaları başladı!

Yıldırım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeye yeni bir görünüm kazandırmak amacıyla cadde ve sokaklardaki parke, bordür ve yol genişletme çalışmalarına hız verdi.

Manisa Alaşehir'de yol genişletme çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir’in Tepeköy Mahallesi’nde yol genişletme ve sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Birçok mahalleyi birbirine bağlayan yoldaki çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Beykoz'da sahil genişletme çalışmalarının ikinci etabı başladı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beykoz Belediyesi’nin 2015 yılından beri ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarının ikinci etabı başladı.

Kayseri Sümer'de yol genişletme çalışmaları başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Sümer Üst Geçidi yol genişletme çalışmaları ile Abdullah Gül Üniversitesi Fen Lisesi Yurt Binası çevre düzenleme işi için ihale yaptı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 99 bin TL olan ihaleye üç firma katıldı.

Malatya Yeşilyurt'taki yol genişletme çalışmaları tamamlandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt İlçesi Atalar Mahallesinde yapımı tamamlanan köprü ve yol genişletme çalışmalarını yerinde inceledi.

Karaköy Meydanı genişletme çalışmaları Haberi

Karaköy Meydanı genişletme çalışmaları




Karaköy Meydanı


Meydanın genişletilmemesi için dükkan sahiplerinin müracaatı reddedildi.


Belediyenin Karaköy Meydanı'nı açmaya karar verdiğini yazmıştık. Belediyenin malı olan Borsa Han'ında dükkanı bulunanlar bu işin geri bıraklıması için vilayete ve belediyeye müracaat etmişlerdi. Bunlara cevap verilmiştir. Bu cevapta şehrin bugünkü münakale vaziyeti dolayısıyla Karaköy Meydanı'nın açılması zaruretinden bahsedilmekte ve dileklerinin yerine getirilemeyeceği ilave olunmaktadır. Belediye, Karaköy'de ilk partide yıktıracağı binaları tesbit etmiştir. Bunlar rıhtımdaki eski Yataklı Vagonlar binası, arka cihetteki Mehmet Ali Paşa Hanı, Galata Postahanesi ve Borsa Han'ıdır. Bu binalar ait lüzumlu muameler ilerlemektedir.



Akşam Gazetesi 4 Kasım 1948



Abdullah Kutalmış...