29 / 04 / 2024

karaman maden

karaman maden

Karaman'daki maden kazasında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden bakanlar kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Taner Yıldız, Su seviyesinin işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde bulunduğunu söyledi.

Karaman'da 18 maden işçisini kurtarma çalışmaları sürüyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'da yer alan Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmasının gece boyunca süreceğini belirtti.

Konya'dan da Ermenek'e bir ekip gidiyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek'teki kurtarma çalışmaları yapılan bölgeye, 30 kişiden oluşan 9 ekip gönderdi. Ekipler, kurtarma çalışmaları boyunca günde 3 öğün 2bin kişilik yemek verecek.

Taner Yıldız: Su seviyesi yükseliyor, zaman aleyhimize işliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını sonucu mahsur kalan işçilere ulaşabilmek için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Madendeki suyun tahliyesi en az 2 gün sürer"

Kömür ocağının sahibinin yeğeni Şahin Uyar, "Mahsur kalan işçiler, suyun geldiği yönün tersine hareket edebilmişlerse yaşama şanslarının yüksek olduğunu düşünüyorum. Tek umudum da bu" dedi.

Madendeki suyun kısa sürede boşaltılması zor!

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, "Ermenek'te galerideki suyun kısa sürede çekilme ihtimali çok düşük. Birkaç saatte boşaltılma olasılığı da düşük" dedi.

Ermenek'te madeni su bastı! Çok sayıda işçi mahsur kaldı!

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki özel bir maden ocağında sızıntı şeklinde başlayan su baskınında su seviyesi giderek yükseldi. Ocakta mahsur kalan 18 işçi için kurtarılması için çalışılıyor.

Taner Yıldız ve Lütfi Elvan Karaman'daki maden kazasında incelemede bulunacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağında incelemelerde bulunmak üzere Konya' ya gidecek.

Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi!

Alınan bilgiye göre Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi. Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Karaman Madenşehri'nde arsa ihtiyacı çözülecek!

Karaman Madenşehri köyünün arsa ihtiyacının çözüme kavuşturulduğu müjdesini veren AK Parti Karaman Milletvekilleri Dr. Recep Şeker, Madenşehri arsa kuralarının çekileceğini söyledi.

Karaman'ın Madenşehri köyü için yeni imar planı!

Karaman'da yıllardır çivi bile çakılmayan Madenşehri köyü taşınıyor. İl Genel Meclisi'nin kararıyla bölge için yeni imar planı hazırlandı.

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamyol Maden İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sabit İnce ve Yusuf Karaman ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Reform Maden İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Reform Maden İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Zeki Ertaş ve Yusuf Karaman ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 10 Temmuz'da Ümraniye, Çakmak Mahallesi'nde kuruldu.

Karaman Madenşehri Köyü'nde Sit alanı nedeniyle köylüler, taşınıyor!

KARAMAN merkeze bağlı Madenşehri Köyü, volkanik bir dağ kütlesi olan Karadağ üzerinde Bizanslılar döneminde yapılmış kilise, manastır, kale ve mezarlar bulunduğu için 1976 yılında SİT alanı ilan edildi.

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor. Karaman'da Madenşehri Köyü'nün sit alanı olması ve yapılaşmaya müsaade edilmemesi sebebiyle köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Karaman'a 2 yeni güneş santrali kurulacak!

Ermenek'te yaşanan maden kazasıyla gündeme gelen Karaman'da 12 megavat kurulu güce sahip 2 ayrı güneş santrali kurmak için yatırım süreci başladı. Santrali, Faruk Yıldızbaş Enerji İnşaat Tarım Hayvancılık Ticaret AŞ kuracak...

Karaman Ermenek maden kazasına ilişkin ön rapor açıklandı!

Karaman Ermenek'te meydana gelen maden kazasına ilişkin düzenlenen ön rapor açıklandı. Raporda " Bilirkişilerce düzenlenen rapor, ön rapordur. " denildi. İşte raporun tüm detayları...

Kadir Topbaş: Ahtapot, ABD ordusu ve İBB'de var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden ocağında meydana gelen kazayla ilgili olarak, İBB ve İSKİ'nin çalışmaları hakkında açıklamalar yaptı. Peki Topbaş, Karaman maden kazasıyla ilgili neler dedi?

İBB, Karaman'a robot kamera gönderdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karaman'da meydana gelen maden ocağı kazasına kurtarma çalışmalarına katılmak için İSKİ'den teknik ekip ve 450 metre derinlikten görüntü aktarabilen robot kamera gönderdiğini açıkladı.

Başbakan Davutoğlu Karaman'daki maden ocağında incelemelerde bulundu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu. Ahmet Davutoğlu maden ocağının girişine giderek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

3 Bakan'dan Karaman açıklaması!

Karaman'daki maden kazasında incelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden bakanlar kurtarma çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Taner Yıldız, Su seviyesinin işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde bulunduğunu söyledi.

İBB Karaman'daki maden kazası için kurtarma ekibi gönderdi!

Karaman’da bir kömür ocağında meydana gelen su baskınında 18 işçi yerin 350 metre altında mahsur kaldı. İBB 10 kilometreden su tahliyesi yapabilen AHTAPOT ile 5 dalgıç 7 kurtarma personelini bölgeye gönderdi.

karaman maden Haberi

karaman maden

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, düne göre su seviyesinde 10 metrelik bir düşüş olduğunu açıklarken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Su seviyesinin işçilerin bulunduğu seviyenin üzerinde bulunduğunu söyledi.


Lütfi Elvan:


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin, "İstanbul'dan gelen büyük pompayı da yerleştirmemiz halinde su boşaltımındaki süreyi inşallah biraz daha hızlandırmış olacağız" dedi.


Faruk Çelik:


25 yıl sonra ilk kez böyle bir kaza yaşandı. Çok üzgünüz.


Taner Yıldız:


Arkadaşlar şu an yoğunlaştığımız nokta tamamen arkadaşlarımızın çıkartılmasıyla ilgilidir. Adli süreç de...