09 / 05 / 2024

Karaman-Ulukışla hızlı tren

Karaman-Ulukışla hızlı tren

Karaman'a çağ atlatacak önemli projelerden birisi olan hızlı tren projesi kapsamında Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım ihalesi tamamlandı.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla!

Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı bugün açıldı. Peki Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı nerelerden geçecek? Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı'nın uzunluğu ne kadar? İşte Konya - Karaman Hızlı Tren Hattı 10 soruda tüm detaylarıyla...

Konya-Karaman hızlı tren hattı açıldı!

Merakla beklenen Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı'nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor!

Heyecanla beklenen Konya ile Karaman Hızlı Tren Hattı yarın açılıyor. Hızlı tren hattı ile Konya, Karaman arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya düşecek.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı 8 Ocak'ta açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 Ocak 2022 tarihinde ilk seferini gerçekleşecek Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nın açılışına katılacağı AK Parti Konya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla duyuruldu.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesinde sona gelindi!

Merakla beklenen Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı projesiyle ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kısa süre sonra Konya ve Karaman'ı hızlı trenle birbirine bağlıyoruz." dedi.

Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'ndaki test sürüşleri 15 Mart'ta tamamlanacak! 

8 Şubat tarihinde başlayan Konya- Karaman- Ulukışla YHT projesinin Konya- Karaman etabının test sürüşleri 15 Mart'a kadar devam edecek. 

Hızlı tren projelerinde son durum ne?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, hızlı tren projelerine ilişkin konuştu. Tarhan, “Ankara-Sivas hızlı tren projesi, Bursa-Yenişehir yüksek hızlı tren projesi ve Konya Karaman hızlı tren projesi neden bitmiyor?" dedi...

Karaman, Ulukışla, Adana arasındaki tren hattı TBMM'de!

Karaman, Ulukışla, Adana arasındaki tren hattının elektrikli hale getirilmesi için yapılan ihale meclis gündeminde konu oldu. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Niğde Ulukışla yüksek hızlı tren projesi mecliste!

Niğde'nin Ulukışla ilçesini de kapsayan bir yüksek hızlı tren projesi meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı çalışmaları başlıyor!

Geçtiğimiz ay ihalesi gerçekleştirilen Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı ile ilgili müjdeyi Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan verdi.

Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının ihalesi tamam!

Karaman'a çağ atlatacak önemli projelerden birisi olan hızlı tren projesi kapsamında Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım ihalesi tamamlandı.

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren projesi 3 yılda tamamlanacak!

İstanbul’la Edirne arasını 1 saate indirecek 'Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi ile Halkalı istasyonundan başlayacak 11 duraklı hat, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

Karaman-Ulukışla hızlı tren Haberi

Karaman-Ulukışla hızlı tren

Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım ihalesi tamamlandı. Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti;"Karamanımız için büyük önem taşıyan hızlı tren projesinde Karaman-Ulukışla hattı yapım ihalesi tamamlanmıştır. TCDD Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma arasında Kurban bayramı sonrasında sözleşme imzalanacak ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılacak. Şantiye kurulmasının hemen ardından çalışmalar başlayacak"


Hızlı Tren Çalışmaları Kapsamında Yeni Alt ve Üst Geçitler Yapılacak


Hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında yeni alt ve üst geçitlerin de yapılacağını ifade eden Başkan Çalışkan;"Tren yolunun öbür tarafında kalan ve uzun yıllar boyunca şehirden kopuk bir şekilde yaşayan Larende, Sümer ve Yenişehir Mahallelerimizin bu sorununu, belediyemiz ve TCDD ile işbirliğinde yapılan Gökkuşağı ve Makro Üst Geçitleri ile büyük oranda çözmüştük.


Şimdi Karaman-Ulukışla hızlı tren çalışmaları kapsamında Kemal Kaynaş Stadyumu önünden, Buğday...