29 / 04 / 2024

karamandaki işçiler kurtarıldı mı

karamandaki işçiler kurtarıldı mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman'da yer alan Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmasının gece boyunca süreceğini belirtti.

İnşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı!

Kayseri'de inşaat işçileri ucuz yatırım vaadi ile 14 milyon lira dolandırıldı. Aldığı bu paralarla işçiler adına yatırım yaptığını kaydeden .A.S toplamda 14 milyon liralık vurgun yaptı.

Fuzul Topraktan Ispartakule'nin yüzde 70’i iki saat içinde satıldı!

Fuzul Holding’in gayrimenkul sektörüne kazandırdığı markası Fuzul Topraktan’ın yeni projesi Ispartakule’nin 332 konutluk arsa payının satışa çıkarıldığı lansman toplantısı yatırımcılardan yoğun ilgi gördü. Fuzul Topraktan Ispartakule'nin yüzde 70’i iki saat içinde satıldı.

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Yabancılara 21 yılda 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut ve iş yeri satıldı!

İçişleri Bakanlığı yabancılara gayrimenkul satışı rakamlarını açıkladı. Buna göre, 1 Ocak 2002 ile 19 Temmuz 2023 arasında yabancılara 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut-işyeri satıldı. İşte ayrıntılar...

Tekstil sektöründe kriz: 150 bin kişi işten çıkarıldı!

Öngörülemeyen döviz kuru, artan maliyetler, pahalılaşan üretim, alım gücündeki erime, eritilemeyen stok sektöre darbe vurdu. Bu kapsamda etkilenen tekstil sektöründe son bir yılda 150 bin kişi işten çıkarıldı.

Kamu işçisinin okkalı maaş zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

700 bin kamu işçisinin maaşlarına yüze 45 zam yapıldı. Böylece maaşları 15 bin TL oldu. Peki, Kamu işçisinin okkalı zammı hesaplara ne zaman yatacak? İşçiler 15 bin TL'yi ne zaman alacak?

Şubat'ta 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz şubat ayında 151 bin 416 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Bu işlemlerden elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı...

Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Çiftçilere yapılacak destekleme ödemelerine ilişkin usul ve esaslarında yeni değişiklik yapıldı. Çiftçiler dikkat! Deprem bölgesine mazot gübre desteği nakit ödenecek! Vefat edenlerin ödemesi mirasçılarına yapılacak!

Ocak ayında 250 bine yakın gayrimenkul satış işlemi yapıldı! Elde edilen tapu harcı geliri şaşırttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre,  Türkiye'de, geçen ay 249 bin 852 gayrimenkul satış işlemi yapıldı. Söz konusu satış işlemlerinden 4 milyar 131 milyon 727 bin 328 lira tapu harcı geliri elde edildi.

En çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Arsa ve konuta ulaşamayanların yatırım tercihi ikinci el otomobiller oldu!

Geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldı! Sıfır araç hayal olunca ayak yerden kesildi! Yeni bir araç sahibi olmak isteyenler için sıfır otomobile ulaşmak çok zor. Hal böyle olunca geçen yıl en çok otomobilde devir işlemi yapıldığı verilere yansıdı. İşte merak edilen haberin detayları…

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

karamandaki işçiler kurtarıldı mı Haberi

karamandaki işçiler kurtarıldı mı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek ilçesindeki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalara ilişkin, "Zaman zaman değişkenlik gösterse de su seviyesinde yükselme durdu gibi. Umuyoruz ki 3 ayrı vardiya ekibi birbirini dinlendirerek sabaha kadar bu çalışmalardan bir sonuç alırız" dedi.


Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.


4 dalgıç geldi


Kurtarma çalışmalarına katılan ekiplerin ihtiyaçların karşılanması ve sağlık hizmetleri açısından gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Yıldız, 4 dalgıcın da ocağa geldiğini bildirdi. Yıldız, görüş mesafesi çok kısıtlı olmasına rağmen dalgıçların çalışma yapacaklarını, ocağa hem desandre hem nefeslik bölümlerinden girme durumları olduğunu kaydetti. Taner Yıldız, ne...