27 / 05 / 2024

Karamanoğulları sarayı nerede

Karamanoğulları sarayı nerede

Karaman Kalesi' nde yapılan kurtarma kazılarında, Anadolu' nun en güçlü beyliklerinden biri olan Karamaoğulları'na ait saray kalıntıları bulundu. 700 yıllık Karamanoğulları sarayı toprak üstüne çıkarıldı...

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Akşehir İplikçi Camii restore ediliyor!

Konya’da tarihi eserler gün yüzüne çıkarılmaya devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akşehir’de bulunan Karamanoğulları dönemine ait İplikçi Camii yeniden ayağa kaldırılıyor.

Gevele Kalesi'nde kazı çalışmaları sırasında gizli geçit bulundu!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan bin 720 rakımlı Takkeli Dağ'daki Gevele Kalesi'nde, gizli geçit ortaya çıkarıldı.

Takkeli Dağ'daki kazı çalışmalarına ay sonunda ara verilecek!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan Takkeli Dağ'daki kazı çalışmalarına ay sonunda ara verilecek.

TOKİ Kayaşehir 19.Bölge nerede?

TOKİ Kayaşehir 19.Bölge nerede? TOKİ Kayaşehir 19.Bölge nereye yapılacak? TOKİ Kayaşehir 19.Bölge daire fiyatları ne kadar? Kayaşehir 19.Bölge'de ödeme koşulları neler?

Bursa Sultan Evleri nerede?

Emiroğulları İnşaat tarafından Nilüfer'de inşa edilen Sultan Evleri'nde daire fiyatları 90 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Projede yer alan dairelerde kişiye özel ödeme planı oluşturuluyor. Peki Sultan Evleri proje nerede?

Panayır Evleri nerede?

Emiroğulları İnşaat imzası ile yükselen Panayır Evleri 5 bin 950 metrekare inşaat alanında inşa ediliyor. Peki, daire alanları 93 metrekareden başlangıç gösteren Panayır Evleri nerede?

Semerkand Yapı Semerkand Line nerede?

Ödeme koşulları kapsamında 24 ay vade farksız taksit yapılabilen Semerkand Line Evleri 1+0'dan 4+1'e kadar farklı daire seçeneklerinden oluşuyor. Peki Semerkand Yapı Semerkand Line nerede?

Saray Grup Green İst nerede?

Saray Grup Green İst nerede sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Green İst Evleri projesinde 1+1, 2+1,3+1,4+1,4.5+1 ve 5+1 daire seçenekleri sunuluyor.

Karamanoğlu Sarayı kamuoyuna tanıtıldı!

Karaman Müze Müdürü Yıldız: "Kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan mimari yapının, 14-15. yüzyıllarda aktif halde kullanılan ve Karamanoğulları'na ait olduğu düşünülen idari yapı kalıntıları olduğu görüşü hasıl olmaktadır" dedi

Karaman Kalesi arkeo-parka dönüştürülecek!

Karaman Kalesi'nde yapılan hafriyat çalışmalarında tesadüfen bulunan 700 yıllık Karamanoğulları sarayını kurtarma çalışmalarında sona gelindi. İçinde taht salonu, hamam, mescit gibi bölümler bulunan saray ve kale, arkeo-park olacak.

700 yıllık Karamanoğulları sarayı toprak üstüne çıkarıldı!

Karaman Kalesi' nde yapılan kurtarma kazılarında, Anadolu' nun en güçlü beyliklerinden biri olan Karamaoğulları'na ait saray kalıntıları bulundu. 700 yıllık Karamanoğulları sarayı toprak üstüne çıkarıldı...

Saray Grup Green İst nerede?

Saray Grup Green İst nerede? sorusunun yanıtını haberimizin içinde bulabilirsiniz. Green İst Güneşli Evleri'nde daire tipleri 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon, 4 oda 1 salon, 4,5 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon şeklinde tasarlandı...

Karamanoğulları sarayı nerede Haberi

Karamanoğulları sarayı nerede

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla Karaman Kalesi'nin avlusuna yapılan amfi tiyatro, sahne ve soyunma kabinlerinin kaldırılması için başlatılan hafriyat çalışmaları sırasında arkeolojik duvar kalıntılarıyla karşılaşıldı ve kurtarma kazıları başlatıldı. 


Bulunan kalıntıların ise 14. yüzyılda aktif kullanılan, Karamanoğulları Beyliği'ne ait bir saray olduğu düşünülüyor.


Karaman Müzesi Müdürlüğünce yürütülen kazılarda, sarayın kabul ve taht salonu, hazine odası, mescit, harem odası, konuk odaları, hamam, mutfak, çamaşırhane ve tuvalet bölümleri gün yüzüne çıkarıldı. Ayrıca, fildişinden satranç tasları, kandiller, heykel kaidesi, top namluları, seramik kaplar ve alçı süslemeleri de bulundu.


-Arkeo-park yapılacak


Yeniden toprak üstüne çıkarılan sarayla birlikte Karaman Kale'si, restorasyon çalışmalarının ardından bir arkeo-parka dönüştürülecek.


Böylece, Karaman ve çevresinde ortaya çıkarılan İslami dönem eserlerinin de sergileneceği yeni bir...